Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miksi Norjassa on laatudraamaa mutta meillä on Vares?

En yleensä katso murhajännäreitä, mutta kun katson, niin niissä on ihan sattumalta homopoikia. Törmäsin Yle Femillä alkaneeseen norjal...

En yleensä katso murhajännäreitä, mutta kun katson, niin niissä on ihan sattumalta homopoikia.

Törmäsin Yle Femillä alkaneeseen norjalaiseen Todistaja-draamasarjaan vähän vahingossa. Internetissä huhuttiin, että sarjassa ehkä homoiltaisiin. Vähän huhujen innoittamana mutta enemmän ajankulua kaipaavana päädyin kokeilemaan: yksi jakso jännittävää draamasarjaa tuskin pilaa elämääni, vaikkei sarjassa mitään katsottavaa olisikaan.

Mutta kyllä siinä vain on! Sen lisäksi, että keskenään enemmän tai vähemmän muhinoivat teinipojat ovat sarjassa avainasemassa, on sarja jotenkin uskomattoman hyvännäköinen. En tiedä mitä muiden pohjoismaiden jännityssarjojen tekijät ovat aamupuurojensa mukana saaneet: tanskalais-ruotsalainen Silta kuulemma oli superhyvä ja nyt norjalainen Todistaja, jonka erinomaisuutta olen itsekin todistamassa (heh). Että miksi muut pohjoismaat osaavat? Miksi meillä suomalaisilla on vain Vares? Todistajankaan kohdalla ei näkemykseni mukaan ole kyse mistään sinänsä saavuttamattomasta: ei ole järisyttäviä erikoisefektejä tai muutenkaan mitään sillä tavalla mahdotonta, mihin eivät muut kykenisi. Mutta kuitenkin jotain, jolla ollaan esimerkiksi Suomen vastaavia yrityksiä valovuosia edellä. Ja tämän sanon kaikella rakkaudella: tykkään kamalasti monenlaisesta kotimaisesta viihteestä, mutta toisaalta tiedostan senkin, ettei se kaikki välttämättä silti ole kovinkaan hyvää. Jotenkin esimerkiksi Todistajassa vaan ollaan kauhean luontevasti: nainen voi olla poliisipäällikkö ilman että se on mikään juttu. Sarja voi hyvin alkaa työmaaparakin sängyssä peuhaavista teinipojista, eikä sekään ole mikään juttu. Että tehdään oikeasti laadukasta draamaa, eikä sekään ole mikään juttu, koska on ihan järkevää tehdä laadukasta kun kerran tekee.

Olen nähnyt sarjasta vasta yhden jakson, joten en vielä tiedä yhtään mihin kaikki alkaneet juonikiemurat alkavat, mutta jännityksellä odotan: miten käy keskenään peuhaavien teinipoikien? Jääkö murhaaja koskaan kiinni? Kuoleeko kaikki bang bang?

Sarjaa nähdään tiistaisin Yle Femiltä klo 22.00, mutta jaksot ovat luonnollisesti ja onneksi nähtävissä myös Yle Areenassa 30 päivän ajan. Mukaan kuusijaksoiseen sarjaan siis ehtii vielä! Ensimmäinen jakso löytyy täältä.

Kuvat: ruutukaappauksia Todistajan ensimmäisestä jaksosta Yle Areenasta.

You Might Also Like

0 kommenttia