Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Juuso Kekkonen käsittelee sotatraumoja, piiskaamista ja kuolemaa – ja on silti hauska

Aina ei jaksa virittyä älykkääseen huumoriin, mutta välillä se on enemmän kuin paikallaan. Silloin Juuso Kekkosen poliittiset vitsit toimi...

Aina ei jaksa virittyä älykkääseen huumoriin, mutta välillä se on enemmän kuin paikallaan. Silloin Juuso Kekkosen poliittiset vitsit toimivat huomattavasti paremmin kuin "piirretään pilluun otsa"-jutut.

Juuso Kekkonen oli toki Outo homo -teoksestaan nimenä ja ilmiönä tuttu, vaikka itse esitys onkin toistaiseksi näkemättä. Nyt Kekkonen kuitenkin saapui Turkuun Miehen lailla -esityksensä kanssa ja ilmiö tuli todistetuksi. Ja miten hauskaa olikaan todistaa!

En voi väittää tuntevani stand up-maailmaa erityisen hyvin, en kotimaista enkä varsinkaan ulkomaista. Kekkosen tavasta esiintyä tulee vähän mieleen Ismo Leikola: iso mies höpöttämässä itsestään vähän kiusaantuneeseen tyyliin. Tarkemmin ajateltuna Leikolassa ja Kekkosessa ei ole mitään samaa. Kekkosen jutut ovat aitoja ja henkilökohtaisia, hauskoja ja mikä tärkeintä: fiksuja. Aina ei tietenkään jaksa virittyä älykkääseen huumoriin, mutta välillä se on enemmän kuin paikallaan. Silloin toimii huomattavasti paremmin Kekkosen poliittiset vitsit kuin Leikolan "piirretään pilluun otsa"-jutut. Kekkonen antaa myös ajattelemisen aihetta, mikä on nähdyn ja koetun perusteella aika harvinaista ainakin kotimaisen stand up-komedian kentällä.

Sen suuremmin yhtäläisyyksiä Leikolaan on kuitenkaan turha etsiä, sillä tekijät ovat tyystin erilaisia. Juusossa tiivistyy mielestäni termi queer. Queerille ei yrityksistä huolimatta ole löydetty suomenkielistä käännöstä, mutta ehdottaisin tässä ja nyt käännökseksi Juusoa.

Kekkosen show käsittelee muun muassa sukupolvien ja -puolien eroja, omaa lapsuutta, perhettä ja sukulaisia, mieheyttä, sotatraumoja, kuolemaa, Venäjää ja Vladimir Putinia. Ja toisaalta sitomista, piiskaamista ja Matti Nykästä. Tarinoiden kirjo on laaja, ja välillä tuntui, että jutut polveilevat vähän liiaksikin. Loppujen lopuksi punainen lanka kuitenkin pysyy mukana ja tarinat linkittyvät kuitenkin toisiinsa, tavalla tai toisella.

Juuso Kekkosen Miehen lailla jatkaa Turussa vielä toisen illan: vielä tänään torstaina esitys on mahdollista nähdä Tarmon talolla (Virusmäentie 10). Showtime 19.00, ovet 18.30. Liput 15/12e. Ja jos ei syystä tai toisesta kykene tänään kulttuurin pariin, voi Kekkosen esityksiä käydä katsomassa esimerkiksi Helsinki Pride-viikolla. Mitä lämpimimmät ja vilpittömimmät suositukseni!


Farkkutakki: H&M
T-Paita: Frenn Company
Housut: H&M
Aurinkolasit: extrasuurelle päälle, Thaimaasta
Pömppis: palannut sairasriutumisen jälkeen

You Might Also Like

0 kommenttia