Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jumpataan homofobia kumoon!

Viime yönä näin unta jumalaisen hienoista punaisista lenkkareista. Unen on pakko liittyä Urheile ihan homona-kampanjaan. Ei liene yllätys...

Viime yönä näin unta jumalaisen hienoista punaisista lenkkareista. Unen on pakko liittyä Urheile ihan homona-kampanjaan.

Ei liene yllätys, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat saavat usein osakseen kiusaamista, syrjintää ja epäasiattomuuksia myös liikunnan parissa. Katarina Alangon tekemässä sateenkaarinuorien oloja Suomessa käsittelevässä tutkimuksessa selvisi, että alle viidellä prosentilla nuorista on myönteisiä kokemuksia urheilusta. Urheilumaailma koetaan usein vihamieliseksi ja turvattomaksi, eli on varmasti hyvä fiilis miettiä, että voiko oman identiteettinsä suhteen olla avoimesti. Kokemuksen vihamielisestä ja turvattomasta fiiliksestä allekirjoitan ainakin itse, vaikka olenkin siinä onnellisessa asemassa, että olen jättänyt urheilut muiden ihmisten huoleksi ja keskityn itse hyvään arkiliikuntaan.

Setan nuorten järjestämään Urheile ihan homona -kampanjaan voi osallistua julkaisemalla sosiaalisessa mediassa kuvia itsestään urheilemassa. Kampanjaan osallistuakseen kuvaan tulee lisätä aihetunniste eli hashtag #urheilinhomona. Muuten kampanjasta voi somessa keskustella aihetunnisteella #urheilehomona.

Sateenkaarinuorten kokemuksia urheiluharrastusten parista on käsitelty säännöllisesti ennenkin. Muistan nuorten illan Helsinki Pride-viikolta vuodelta 2007, jossa aihe tuli puheeksi. Puhuja kertoi omia kokemuksiaan urheiluharrastuksista:

"– Koin kyllä vaikeaksi tulla kaapista meidän frisbeegolf-porukassa, siinä ollaan kuitenkin niin tiiviisti yhdessä ja tekemisissä!"

"– Niin no, itse tosiaan harrastan painia", totesi keskustelukumppani.

Silloin keskustelunpätkä nauratti, vaikka eihän siinä mitään hauskaa olekaan. Myös homoilla pitää olla oikeus painia pelkäämättä.

Salin pukuhuone-selfie viime syksyltä. Esitin urheilevani ihan homona.

Urheile ihan homona-kampanja alkaa kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä, eli huomenna 17.05. Lisää tietoa päivän tapahtumista löydät Facebook-sivulta.

You Might Also Like

0 kommenttia