Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Olavi tekee kesän

Olavi Uusivirrasta on tehtävä kansallinen kesäntuoja, jonka kesäsinkkua kansa ympäri maan kokoontuisi vastaanottamaan toreille. Koska tämän ...

Olavi Uusivirrasta on tehtävä kansallinen kesäntuoja, jonka kesäsinkkua kansa ympäri maan kokoontuisi vastaanottamaan toreille. Koska tämän kesähomman Olavi osaa: mitä muutakaan kukaan kesällä haluaisi kuin laulaa niinkuin kuolisi huomenna?

Musiikki rytmittää entisen rokkipoliisin mieleni vuosirytmiä edelleen. Alkuvuosi odotellaan keväällä ilmestyviä levyjä, keväällä ilmestyvät levyt määrittävät kesän suunnan ja sitten oikeastaan odotellaankin syksyn kokoelmalevyrynnistyksen ylittymistä, että uudet kevätlevyt saapuvat luomaan ääniraitaa kesälle.

Olavi Uusivirrasta on muodostunut keskeinen kesämuusikko. Kansallinen hyvinvointi lisääntyisi, jos Olavista tehtäisiin virallinen kesäntuoja, jonka kesäsinkkua kansat ympäri kyliä kokoontuisivat torille kuuntelemaan. Vähän samaan tapaan kuin presidentin uudenvuoden puhetta tai vapun lakitukseen. Koska tämän kesähomman Olavi osaa: mitä muutakaan kukaan kesällä haluaisi kuin laulaa niinkuin kuolisi huomenna?

No, jos ei kansallisella tasolla, niin ainakin henkilökohtaisella. Kesällä 2008 laulettiin etkoilla, bileissä ja varsinkin jatkoilla että muistatko johanna kun kaatosateesta kastuneet vaatteeni sänkysi päätyyn ripustin. Tai oikeastaan koko Minä olen hullu-levyä, koska vähän sellainen yleensä on kesä, jolloin täyttää 18. Ja sitten myöhemmin tuli Oodi ilolle ja oikeastaan koko Elvis istuu oikealla-levy, joka kaikessa luomuudessaan on nimenomaan erinomainen kesälevy. Ja viimevuotinen Ollaanko tämä kesä näin?, joka nyt on tietenkin nimensäkin puolesta kesäbiisi. Siitä on muutenkin kasvamassa ehdoton Olavi-suosikkini, sekä henkilökohtaisilla listoilla että "tämä on suuri suomalainen klassikko"-listoilla. Jos biisin voi kuvitella soimaan yöllä autoradiosta Radio Suomesta, on biisi klassikko. Luulen, että Radio Suomi-fiilis tulee biisin kitaroista. Miellyttävän klassinen soundi, sanoo hän tietämättä kitarasaundeista yhtikäs mitään. Ja se oli Olavi Uusivirta ja Ollaanko tämä kesä näin. Seuraavaksi merisää.

Tänään ilmestynyt Hän laulaa kuin kuolisi huomenna jatkaa mainiolla kesähengailulinjalla. Se on parasta, koska pelkäsin biisin olevan kesään sopimatonta suomirock-jyystöä. Minun kesäni ei ole sellainen, sanon minä ja kohta joku varmaan syyttää että elät kuplassa, oikeasti Suomen kesä on juuri sellaista suomirock-jyystöä, mene katsomaan vaikka Popedaa Himokselle.

Biisi on soinut aamun aikana jo ehkä noin sata kertaa ja kellun ja sukeltelen sen keskellä niin, etten enää oikein tiedä muuta kuin sen, että kesä tulee. Sukeltakaa tekin, biisi löytyy Spotifystä.

You Might Also Like

0 kommenttia