Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Muistele pitkäperjantaina Elias Vikstedtiä

Tänään Salkkarifanitukseltani putosi pala pohjaa, kun Petteri Paavolan näyttelemä Elias Vikstedt nähtiin sarjassa toistaiseksi viimeistä...

Tänään Salkkarifanitukseltani putosi pala pohjaa, kun Petteri Paavolan näyttelemä Elias Vikstedt nähtiin sarjassa toistaiseksi viimeistä kertaa.


Loppuaikoinaan Eliaksesta tuli mielestäni kieltämättä vähän ärsyttävä. Twitterin perusteella hahmo ärsytti monia muitakin. Mutta rehellisyyden nimissä on kysyttävä: kuinka monesta ei muka tulisi pikkuisen ärsyttävä, jos lyhyen ajan sisällä joutuu sekä ammutuksi että kidnapatuksi päiväkausiksi? Käsikirjoitustiimissä olisi hieman voitu skarpata. Eliaksen lähtö meni aika hölmösti hoidetussa sekoilussa. 


Hahmon ärsyttävän käyttäytymisen ja huonon käsikirjoituksen vuoksi suhtauduin lähtöön aika välinpitämättömästi. Lopulta Eliaksen seistessä katsomassa Pihlajakatua ja Larin ilmestyessä kadun toiselle puolelle olin yhtä vesiputousta. En muista koska olisin viimeksi sillä tavalla löytänyt itseni itkemästä television äärellä. Että silleen aika välinpitämätön suhtautuminen, juuu.


Hölmöstä lähdöstä huolimatta Elias oli Salkkareille tärkeä hahmo. Elias toi suomalaisten tv-kasvojen eteen hyvän homohahmon ja Larin myötä oikeasti hyvin rakennetun tarinan poikaparista. Harvasta ilmiöstä on puhuttu niin paljon ja laajasti, kuin Lariaksesta. Tulipa Eliaksen ja Larin rakkaustarinasta jonkinlainen maailmanlaajuinen ettihittikin. Samalla tarinalla on varmasti ollut vaikutusta myös suomalaiseen asenneilmapiiriin. Ainakin Lari ja Elias aiheutti aivan uudenlaista fanituskulttuuria, jota ei nähty edes Miian ja Sakun aikana. 

Liikaa ei kuitenkaan kannata surra. Petteri Paavola on ilmaissut, että paluu Salkkareihin on mahdollinen. Ainakin kesällä nähtävässä nettisarjassa Elias jälleen nähdään. Toivottavasti myöhemminkin!


Pitkäperjantaina on perinteisesti muisteltu Jeesusta, mutta jokainen kunnon Salkkarifani keskittyy tietenkin muistelemaan Eliasta. Muistella voi hyvin täällä blogini parissa, esimerkiksi allelistattujen postauksien parissa. Kaikki postaukset Eliaksesta voi lukea Elias Vikstedt-tunnisteen takaa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Voih. Olisin toivonnut Lariaksen vielä palaavan yhteen ja saavan elää rauhassa yhteiselämää. Kalle ja Lari tuntuu väärältä.

  VastaaPoista
 2. Suren Eliaksen lähtöä. Tiedän, ettei hän ollut viime aikoina ihan kunnossa, tai yhtä pirteä, kuin joskus ennen, mutta kuten jo kirjoitit, ei moni olisikaan ammutuksi joutumisen ja kidnappauksen jälkeen kovin mukavalla tuulella. Elias kuului silti niihin, joita kiinnostuneena seurasin ja toivon, ettei lähtö ollut lopullinen. Larin ja Eliaksen kohtausten lisäksi itkin valtavasti katsoessani tuota Eliaksen ja Miskan keskustelua. Riipaisevat hyvästit, en ole monia kertoja noin dramaattisia nähnyt. Ehkä käy kuitenkin niin, että Elias löytää hyvät puolensa uudelleen ja palaa takaisin toipuneena koettelemuksistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan toivoa, että Elias vielä nähtäisi Pihlajakadulla :).

   Poista