Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mihin persut Tom of Finland-patsaalla todella pyrkivät?

Perussuomalainen kunnanvaltuutettu yllätti koko Suomen: varavaltuutettu Nuutti Hyttinen jätti helmikuussa aloitteen Tom of Finland-patsa...Perussuomalainen kunnanvaltuutettu yllätti koko Suomen: varavaltuutettu Nuutti Hyttinen jätti helmikuussa aloitteen Tom of Finland-patsaan pystyttämisestä Helsingin tulevan keskustakirjaston yhteyteen. Totuus kultturellin kulissin takana on kuitenkin klassinen rasistipersu.

Suunnilleen koko Suomi kohahti Hyttisen aloitteesta: mitä tämä on? Tom of Finlandia ihaileva perussuomalainen? Ihanaa, etteivät persut olekaan niin kamalia kuin olemme koko ajan luulleet, siis kertakaikkiaan raikasta ja fantsua!

Asiassa on kuitenkin monenlaista mutkaa: aloitteessaan ja aihetta sivuavissa kommenteissa Hyttinen toki puhuu kauniisti kotimaisen kulttuurin arvostuksesta ja omaleimaisuudesta, mutta totuus taitaa sittenkin olla vähän toinen. Ja se totuus on hyvin klassinen persutotuus. Facebook-sivullaan Hyttinen kun kommentoi asiaa 7. huhtikuuta seuraavasti:

"Uskon, että Tom of Finland -patsas herättäisi muslimeissa paheksuntaa ja vähentäisi tarpeetonta hengailua keskustakirjaston ympäristössä."


Kommentti paljastaa mielestäni hyvin sen, ettei Hyttisessä ole mitään sellaista, mitä pitäisi ihailla ja ällistellä. Olenkin ihmeissäni, ettei esimerkiksi aiheesta uutisoiva Helsingin Sanomat ole kokenut tarpeelliseksi tarttua Hyttisen kommenttiin, vaan edelleen uutisoi aloitteen aiheuttamasta persurepeilystä kuin Hyttinen olisi suurempikin ihme persuleirissä.
 
Hyttinen on aivan samanlainen persu kuin puoluetoverinsakin. Siinä määrin syvällä hän on puolueen sielunmaisemassa, että jopa Jussi Halla-aho nimesi hänet yhdeksi suosikkiehdokkaistaan eduskuntavaaleissa. Persuthan eivät tietenkään ole rasisteja, mutta jostain syystä on kuitenkin ihan ok suunnitella mielipahaa tarkasti rajatulle uskonnolliselle ryhmälle. Hyttisellä näyttää kuitenkin olevan sen verran hoksottimia, että hän on osannut verhoilla ajatuksensa jotenkin sivistyneeseen muotoon huutelematta homorummuista ja neekereistä torilla. Homojen oikeudet tiettyjen uskontoryhmien vastustamiseksi eivät muuten ole perussuomalaisille mikään uusi juttu: kansanedustaja Simon Elo oli jo aikaa sitten Ylen Islam-illassa hyvin huolissaan islamin suhtautumisesta homoihin. Homojen oikeudet tai olot eivät tietenkään kiinnosta Eloa hiukkaakaan, mutta jos löytyy jokin vielä homojakin kamalampi ihmisryhmä, jota vastustaa ja sortaa, niin johan kelpaa homokeppihevosellakin ratsastus.

Touko Laaksonen on todella patsaansa ansainnut, olisi se sitten keskustakirjaston edessä tai Kalliossa, kuten aloitteesta revenneet persut yrittivät ehdottaa. Kallio voisi olla paikkana todella jopa parempi. Tällä aloitteella en patsasta kuitenkaan halua. Patsas, joka on pystytetty vain jonkin uskontokunnan kiusaksi ja paikalta häätämiseksi, ei ensinnäkään sovi Laaksosen arvolle eikä varsinkaan tuo Suomelle sitä turisteja houkuttelevaa pilkettä silmäkulmaan, mitä aloite esittää.

You Might Also Like

0 kommenttia