Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"En muuten tiedä, mistä nämä timpuritaitoni kumpuavat"

Remonttihommien maailma on minulle vieras. Tunnistan kyllä poran ja erotan ruuvit nauloista, mutta muuta en ymmärrä. Miksi ensin porataan ...

Remonttihommien maailma on minulle vieras. Tunnistan kyllä poran ja erotan ruuvit nauloista, mutta muuta en ymmärrä. Miksi ensin porataan reikä? Miksei suoraan ruuvia seinään? Hulvattoman vaaran merkit ovat ilmassa aina, kun ystävätär pyytää avuksi kodin muutostöihin.

Vaikka minullahan ei sinänsä ole minkäänlaista hätää. Ystävättäreni tietää apuuni sisältyvät palvelut. Minä en poraa tai käytä työkaluja muutenkaan, mutta kannustan kyllä muita rohkeasti poraamaan tai sahaamaan. Olen tällä hetkellä oikeastaan mitä oivallisin apu kaikenlaisiin kodin pieniin sisustustöihin. Fyysiset voimani, tai siis niiden puute, estävät kaiken leivoslaatikkoa tai tuoksukynttilää painavamman siirtämisen. Toisaalta taas olen luontainen ammattilainen näkemään, mihin kohtaan seinää hylly sopii ja kuinka hylly saadaan suoraan. Siis ilman mitään vatupasseja tai mittalaitteita, vain supertarkkaa näköäni käyttäen. Senkin osasin havaita, että vanhasta kirjahyllystä siirretyt kirjat ja sisustusesineet olisivat huomattavasti vähemmän tiellä jos eivät olisi tiellä. Yleisohjeena sanottakoon, että teen itse vain sellaisia kodin muutostöitä, joita voi huoletta tehdä pukeutuneena vastahankittuun valkoiseen neuleeseen. Ja juuri sellaisessa nämä kodin muutostyöt tehtiin.

Olen syntymässä, tai missä ikinä jumalainen seksuaalisuuteni onkaan tullut, saanut kyvyn nähdä ainoat oikeat sisustusratkaisut puolen silmän vilkaisulla. Jotenkin pystyin esimerkiksi heti näkemään sen, että valkoiseen seinään ei kannata edes lyijykynällä vetää koko asennettavan hyllyn pituisia paksuja merkkiviivoja, vaan käyttää himmeitä ja pieniä merkkejä hyllyjen asemointiin. Toisaalta ihan hauskalta seinään piirretty hymiökin näytti. Varsinkin silmäänporaamisen jälkeen.Käytännön työssä taas olenkin vähän kyvyttömämpi. Onneksi ystävättäreni oli sentään hyvin tietoinen siitä mitä pitää tehdä. "Meidän on ehdottomasti toimittava näin. Onko tämä nyt ymmärretty? En muuten yhtään tiiä mistä mulle tällaset timpurin kyvyt on ilmaantuneet". Oli porat, proput, terät ja porakoneen kadonneet magneettiset välikappaleet. Itselleni koko porakoneiden maailma on valitettavan vieras. Tunnistan kyllä poran ja erotan ruuvit nauloista, mutta muuta en ymmärrä. Miksi ensin pitää porata reikä? Miksei suoraan ruuvia seinään? Fallossymbolin muotoisen muovipropun työntäminen reikään ainakin on ilmiselvä keino ylläpitää miehen ylivaltaa remonttihommissa. Toisaalta erikokoisten proppujen vertailu rautakaupassa oli halpaa huvia. Niitä on sekä pienen pieniä että häkellyttävän suuria.

Kaiken poraamisen keskellä kyllä ihmettelin, miten kukaan ei vieläkään ole tuonut markkinoille jonkinlaista huonekalujenkiinnitystarraa tai -liimaa. Kyllä pitäisi 2010-luvulla olla mahdollista. Ajatelkaa nyt miten kätevää olisi! Siveltäisi vain tarranauhaa tai liimaseosta hyllylevyn takaosaan ja tökätään seinään, kenties painetaan hetki. Siinä olisi ja pysyisi, ei ikävää kivipölyä tai sahanpurua, ei mölisevää poraa tai yhtään mitään. Vain helppoa ja hauskaa ja kätevää. Tuokaa huonekalujenkiinnitysliima kauppoihin nyt heti. Tiedän, että haudotte niitä varastoissanne, rautakauppiaat.

Mutta niin, hyllyt saatiin seinälle perinteisinkin keinoin oikein hienosti! Se on kieltämättä pieni ihme, sillä vatupasseista ja rullamitoista huolimatta ruuvien paikat ja kohdat saattoivat hieman erota toisistaan. Mittaustuloksista huolimatta saatoimme tehdä muutamia vähän silmämääräisempiä arvioita porattavista kohdista.

Turhaan siis hermoilimme, kaikki meni upeasti! Tietenkin olisi voinut halutessaan tarkistaa, että kiinnittääkö hyllyjen kannattimet oikein- vai väärinpäin. Uskomaton sattuma oli kuitenkin se, että kaikki kannattimet osuivat samaan suuntaan! Itsellä ei käynyt mielessäkään, että jokin voisi mennä väärinpäin. Paljon kauniimpi hyllystä kyllä tuli noin. Ottakaa siis vapaus käsiinne ja kootkaa huonekalunne omien luovien ratkaisujenne mukaisesti. Sitä tämä maa ja tämän maan lukuisat kodit tarvitsevat. Vapaudessa voi piillä odottamaton kauneus.


You Might Also Like

0 kommenttia