Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Linnateatterin Råck-musikaalista löytyy yllättävä sateenkaarikäänne

Torstaina raavin itseni sairasvuoteen vällyjen alta ylös, laitoin keuhkotautiselle kyseenalaisesti hajusteita ja hiuslakkaa, kietaisin bohe...

Torstaina raavin itseni sairasvuoteen vällyjen alta ylös, laitoin keuhkotautiselle kyseenalaisesti hajusteita ja hiuslakkaa, kietaisin boheemin taiteilijahuivini kaulaan ja lähdin nauttimaan ensi-illan glamourista Linnateatteriin. 

Linnateatterin Råckin kerrotaan olevan turkulainen musiikkikomedia ja sitä se tottavie olikin. Linnateatterin teatteriravintola-kerroksessa esitettävä komedia ei ymmärrettävästi ole mitään brechtiläistä katsojaa vieraannuttavaa supertaidetta, vaan ihan reilusti viihdettä. Entistä paremmin viihde toimii, jos esityksen alle tai aveciksi ottaa lasillisen tai pari (sivuhuomio: kuinka hyvältä skumppa maistuikaan sairasvuoteen jälkeen). Lasillisen tai parin nauttimisellehan teatteriravintolan konsepti toki perustuukin ja hyvä niin. 

Silti esitystä ei pidä vähätellä: vitsit toki naurattivat pääasiassa turkulaisia, mutta se oli toki tarkoituskin. Pienellä ryhmällä toteutettua esitystä oli jännittävää seurata: henkilökohtaisesti koen hyvinkin kiehtovana seurattavana sen, kuinka kolmen näyttelijän (Essi Hellén, Kalle Lamberg ja Tom Petäjä) voimin lavalle onnistutaan kuitenkin saamaan huomattavasti näyttelijöiden lukumäärää suurempi joukko hahmoja. Se vaatii työryhmältä kekseliäisyyttä ja toisaalta näyttelijältä ihan omanlaista muuntautumiskykyä. Eikä kauempana pöydissä istuvaa yleisöä saa innostumaan, jos esityksen fiilis ei toimi. Ainakaan ensi-illassa ei ollut huolta sen suhteen.

Iloisena yllätyksenä näytelmästä löytyi myös pieni sateenkaarikäänne! Sekä minä että seuralaiseni tosin arvasimme käänteen jo etukäteen, mutta lähempänä katsomon keski-ikää olevalle käänne lieni hyvinkin raikas ja yllättävä.

Råck Turun Linnateatterissa 13.3.-21.5.2015.

You Might Also Like

0 kommenttia