Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Emäntien päivä

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! Odotitte varmasti kaikki välkkyviä ruusugiffejä ja Kaija Koota ja Spaissareita ja osta täältä rakkaalle...

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! Odotitte varmasti kaikki välkkyviä ruusugiffejä ja Kaija Koota ja Spaissareita ja osta täältä rakkaalle naisellesi -mainoslinkkejä. Hahaa, odotitte väärin! Sen sijaan aion ylistää jumalaista ja ihanaa uutta suosikki-TV-sarjaani, Kätevää emäntää!

 

Kätevä emäntähän ei ole mitenkään uusi juttu Suomen TV-historiassa. Mutta itse löysin toden teolla sarjan pariin vasta tällä kevätkaudella, kun Kätevän emännän juhlat alkoivat TV2:lta. Sarjan pariin minut ohjasi itseasiassa helmikuinen QX Gay Gaala: gaalan juontanut Maria Sid on mukana myös Kätevässä emännässä. Maria Sid on toki tuttu herraties mistä kaikkialta, mutta viimeinen silaus kiinnostukselle oli gaalassa mainion komediakatkelman Sidin kanssa esittänyt Minna Kivelä. Niiin hauska ja hulvaton! Kivelä juonsi tietääkseni viime kesänä myös Helsinki Priden, mutta siellä Kivelän hauskuus vähän hukkui siihen, etten kuullut oikeastaan mitään, mitä lavalla puhuttiin.


Hauskan show'n sivistämänä panin siis merkille, että tosiaan, Kätevä emäntä on todella näiden hulvattomien naisten työtä. Huomasin asettuneeni odottavaan tilaan jo päiviä ennen Kätevän emännän alkua. Ensimmäinen jakso ei vielä täysin vakuuttanut, paitsi Annu Valosen näyttelemän Samulin vaimon (onko Samulin vaimolla edes nimeä?) osalta. Uskomattoman hauska, kuolen nauruun joka kerta. Ilokseni huomasin myös sen, että Samuli vaimoineen on päässyt kauden edetessä entistä enemmän ääneen. Parasta, parasta, parasta. Näytin kyseisen kaksikon sketsin ensimmäisestä jaksosta Killelle, ja reaktio inisevään äänensävyyn miehelleen valittavasta hahmosta oli että "ihanniinku sä". Voi miten ihanaa, pidän hahmosta vielä enemmän, kun tiedän sen kertovan just mun elämäst.


Olen ollut todella nihkeä lämpeämään suomalaiselle sketsiviihteelle. Pulttiboisit, Velipuolikuut ja Kummelit ovat kaikki olleet jokseenkin hirveitä ja lähinnä ahdistavia. Lienee ilmiselvää, etten ole myöskään nähnyt niitä millään tavalla hauskoina. Kätevässä emännässä taas homma todella toimii. Uskallan myös väittää tietäväni mistä se johtuu: vanhojen hyvien aikojen sketsiohjelmissa huumori on luotu siitä, mitä ei olla: naisista, romaneista, seksuaalivähemmistöistä, toisista kansallisuuksista. Kätevässä emännässä tähän ei taas ole menty ja hyvä niin: hauskuus löytyy siitä, että osaa tai nimenomaan voi nauraa myös itselleen. Silloin huumori nimenomaan osuu ja toimii, eikä tunnu hiukkaakaan teennäiseltä vaan aidosti hauskalta. Se vanhoista kunnon sketsiohjelmista puuttuu.

Kätevän emännän juhlia seurataan torstaisin klo 21.00 YLE TV2:lla. Aiempia jaksoja löytyy Yle Areenasta. Vielä muutaman päivän ajan uusista jaksoista on itseasiassa nähtävissä kaikki! Mikä mainio tapa viettää naistenpäivää! Läppäri ja herkkukeko kainaloon ja peiton alle Emäntiä katsomaan!

Hyvää naistenpäivää!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Itse rakastuin sarjaan jo ensimmäisien kausien aikana ja on kyllä kirkkaasti Suomen parhaimpia sketsiohjelmia. En edes tiennyt, että jatkuu nyt keväällä joten kiitos, että twiittasit tässä päivänä eräänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, Aapo! Hyvä, että tieto tavoitti :).

   Poista
 2. Haha, mäkin samaistun Samulin vaimoon ja häntä on kyllä tullut imitoitua ihan puolitosissaankin miehelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, voi kuule :D. "Samuliiii....." on kyllä hyvin vakiintunut repliikki meidänkin taloudessa!

   Poista
 3. Itselle ihana Minna on tullut tutuksi Närpiäisten Jassoona Pikku Kakkosessa. :D Ohjelma joka uppoaa niin äitiin ku tyttäreen. :D

  - Torey

  VastaaPoista
 4. Niin samaa mieltä kanssasi. Kätevä emämtä on juuri sitä - kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Anne! Kiva, että on muitakin saman mielisiä :).

   Poista
 5. Hei, Tämän kylän homopoika :-)!! Ja kiitos positiivisesta palautteestasi. Samulin vaimon nimi on Salla ja Sallaa on ollut ihana, joskin hieman rasittava näytellä. Jokaisen näyttelemäni "Salla-päivän" jälkeen on ollut hieman alavireinen olo kotona. On siis rasittavaa olla sallana, eikä sallailu ole suositeltavaa kenellekään muutamaa minuuttia kauempaa :-) Hahmo on kyllä tosi suosittu sekä miesten että naisten keskuudessa, varmaan just sen takia että on niin tunnistettava, jokaisessa meissä asuu pieni Salla :-D
  Aurinkoista kevättä sinulle toivotellen,

  Annu Valonen aka Salla, Samulin vaimo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista! Yllätti iloisesti! kiva huomata, että palaute on tavoittanut :). Salla tuntuu menevän yhä raskaammaksi jakso jaksolta, en yhtään ihmettele, jos on ollut vähän uuvuttavaa näytelläkin. Mahtava hahmo joka tapauksessa, ja yhä enemmän saan merkitseviä "ihanku sä"-katseita Sallan kohtauksia katsoessa... Pitää ehkä vähän tsekkailla omaa olemista tämän myötä :D.

   Iloista kevättä sinullekin!

   Poista