Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

5 syytä äänestää by TKHP

Eilen tyrmistyin ja niin tyrmistyivät onneksi muutkin. Kanssabloggari Nata White Trash Disease -blogista kirjoitti manifestinsä siitä,...


Eilen tyrmistyin ja niin tyrmistyivät onneksi muutkin. Kanssabloggari Nata White Trash Disease-blogista kirjoitti manifestinsä siitä, kuinka ei aio äänestää eduskuntavaaleissa. Olin järkyttynyt Natan kirjoituksesta, mutta toisaalta myös siitä, miten tekstiin monessa paikassa reagoitiin. Tytöttely, ammatin perusteella idiootiksi leimaaminen ja yleinen "pitäskö sut tuntee jostain"-argumentointi oli lähes yhtä raivostuttavaa kuin Natan kirjoitus. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin hyvin ärtynyt hämmennys: miksi joku haluaa tehdä äänestämättäjättämisestä jotenkin coolia? Sitä se nimittäin ei ole.

Koska olin ajatellut kirjoittaa äänestämisen tärkeydestä varsinkin näissä vaaleissa muutenkin, on ihan relevanttia tehdä se nyt, kun aihe on muutenkin esillä.


Tässä siis...

5 syytä äänestää by TKHP

 

1. Kun jättää äänestämättä, toisen äänenpaino vahvistuu
Blogiini sopivasti otan esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain, sen kannattajat ja vastustajat. Vaatii vielä monenlaista lakiteknistä työtä ennen kuin laki tulee voimaan. Nyt jos koskaan on varmistettava, että laki pääsee maaliin asti. Se tapahtuu vain sillä, että eduskunnassa on jatkossakin edustajia, jotka suhtautuvat lakimuutokseen ainoalla järkevällä tavalla. Ainoa tapa varmistaa on äänestää. Ei nyt jumalauta jätetä tätä asiaa tuurin varaan. Tuurissa ei ole kuin Vesa Keskinen, eikä se ole kaunis näky.

2. Jos et ajattele muita, ajattele edes itseäsi
Nataa syytettiin postauksensa kommenteissa kamalan itsekeskeiseksi. Mielestäni itsekeskeinen ajattelu ehdokasta valitessa ja äänestäessä ei ole välttämättä pahaksi. Luultavasti et ole yksilöllisessä upeudessasi yksin, vaan muita samoin ajattelevia löytyy. Tulet siis aivan vahingossa auttaneeksi myös muita, äänestit sitten ihmisoikeuksia tai yrittäjän asemaa ajavaa ehdokasta. Toisaalta jos yhtäkkiä muistat, että olet nuorena kärsinyt pakkoruotsista ja elää kituuttanut vuosia tuilla, on kieltämättä vittumaisen luonteen merkki, jos niille viittaa kintaalla ku ei koske enää mua, olen edennyt elämässäni menestykseen.

3. Nyt ei ole aina
Etkö kaipaa mihinkään muutosta? No, äänestä ehdokasta joka ei aja muutosta. Monet muut nimittäin ajavat. Ei myöskään pidä tuudittautua ajatukseen, että on ikuisesti esimerkiksi 27-vuotias, terve ja menestyvä lifestylebloggari. Elämän luonteeseen kuuluu, että muutoksia tulee. Joskus ne ovat mukavia, esimerkiksi perheenlisäystä. Joskus taas voi vaikka sairastua ja jäädä vuoteeseen vuodeksi tai loppuiäksi. Silloin on ihan hyvä, jos on ollut kaukaa viisas eikä ole antanut Kokoomuksen leikata ihan kaikkea heikoilta, köyhiltä ja sairailta ku mä en just sillon tarvinnu mitään tukee.

4. Ihan hyvä on parempi kuin ihan paska
Täysin samanmielistä ehdokasta ei todennäköisesti löydy. Hyvin samanmielinen on kuitenkin sata kertaa parempi kuin hyvin erimielinen. Erimielisen lisäksi ehdokkaissa on myös syystä tai toisesta täysin kansanedustajaksi kelvottomia ehdokkaita, käytännössä kautta puoluekatalogin. En halua tässä sanoa mitään nimiä, mutta aika nopeasti Ylen Vaaligalleriaa selatessa huomaa, keitä ei pidä eduskuntaan päästää. Lyhyesti: Vaaligalleriasta löytyy satoja syitä äänestää.

5. Jos et äänestä, et valita
Kyllä. Tästä ei keskustella. Jos et äänestä, et valita tuloksesta etkä varsinkaan siitä, että äänestämättömyydestäsi valitetaan sinulle. Jos ei äänestä, on ansainnut kaiken saamansa valituksen. Äänestämällä siis voitat tässäkin mielessä: et kuule valitusta itsestäsi, mutta voit kyllä valittaa muille! Unbelievable winner-situation!

Seuraa Tämän kylän homopoikaa Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa!

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Et ihan samanlaista palauteryöppyä saanut aikaiseksi. :D
  Itse olen pääasiassa aina koittanut äänestää. Joku turhanpäiväisempi jäänyt joskus välistä, mutta muuten olen kaivanut kaikenmaailman vaalitenttien takaa jonkun ehdokkaan, joka edes suurimmaksi osaksi olisi kanssani samaa mieltä.
  Parasta on se, että eilen löysin itselleni suht hyvän ehdokkaan, mutta hänen vaalinumeroa en löydä mistään. Voikohan tarvittaessa vaan kirjottaa nimen lappuun. :D

  - Torey

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut, enkä odottanutkaan. Eihän tässä olekaan mitään kansallisesti tunteita herättävää, ihan perusasioista on kyse.

   Vaalinumeroitahan ei ole vielä annettu, kun ehdokastietojakaan ei ole vielä vahvistettu. Kyllä se numero sieltä siis vielä tulee! Nimeä ei tosiaan lappuun auta kirjoittaa.

   Poista
  2. Voi nolous, totta! :D

   Sitä siis odotellessa!

   Poista
 2. Viimeisestä olen eri mieltä. Jos ihminen ei kerta kaikkiaan usko äänestämiseen vaikutuskeinona edustuksellisessa demokratiassa, ei hän luovuta mitään valitusoikeuttaan pois tai anna universaalia lupaa töykeään ja hyödyttömään arvosteluun itseään kohtaan käyttämällä aikansa sellaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoihin, jotka näkee tärkeämpinä kuin puoluepolitiikka. Itse äänestän, mutta ymmärrän myös miksi nykytilanteessa Suomessa joku saattaa pitää muunlaista toimintaa tähdellisempänä. Valtaa ei ole kenelläkään enempää kuin hänelle antaa

  VastaaPoista