Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viinistä, sushista ja kiivaista keskusteluista – Ystävänpäivä 2015

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti tänään tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvät  lakimuutokset. Koska tämä päivä on vahvasti rakkauden...

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti tänään tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvät  lakimuutokset. Koska tämä päivä on vahvasti rakkauden päivä, näen tässä selvän aasinsillan palata vähän viime lauantaihin, eli ystävänpäivään. Viime viikonloppuna kuvittelin jo olevani terve, kunnes kuume jälleen sunnuntai-iltana nousi. 

Piipahdus elävien ihmisten maailmaan oli enemmän kuin tervetullut. Viikkokausien yksinään kotona makaaminen ei tee ihmiselle hyvää. Erityisen lohdulliselta viikonlopun riennot tuntuvat nyt, kun vuoteenomana saa olla vielä ainakin pari viikkoa. 


Lauantai-päivän askarreltiin porukalla ystävänpäiväsushia (miksiköhän sushin tekemisestä puhutaan aina sushin tekemisenä eikä ruuanlaittona?). Itse keskityin siemailemaan viiniä, näyttämään hyvältä ja olemaan uskomattoman hauska, kuten tapoihini kuuluu. Makikääröjä pyöritellessä oli pakko kertoa noin sata makikolehmaisvitsiä. Heheh. Hyvältänäyttäminen taas tapahtui vaaleassa farkkupaidassa, jonka Kille yhytti mulle COS:in aletangosta. Minulle, joka en koskaan voisi pukea ylleni vaaleaa farkkua, puin päälleni vaaleaa farkkua ja olin ns. täysin myyty. Ja aika komeakin, jos saan sanoa.


Otin myös musiikkilaitteiston haltuun olemalla uskomattoman supernopee DJ, jonka settiin kuului Jari Sillanpäätä, Kaija Koota, Robinia, Jari Sillanpäätä, Jari Sillanpäätä, Katri Helenaa ja Jari Sillanpäätä. Urani huippu-DJ:nä on aivan nurkan takana. Jahka tästä paranen, niin maan DJ-skene ei ole entisellään.

Ja niin, kaiken elämöintini keskellä muut ihmiset pystyivät, uskokaa tai älkää, jopa valmistamaan sushit. Miten nää kaikki muka jaksetaan syödä on yleinen kysymys itsetehdyn sushin määrästä. Kuten yleensä, myös nyt oli kaikki kolmea palaa lukuunottamatta tulleet syödyiksi. 

Kyllä ne vain johonkin aina menevät. 


Kyytipoikana ja seurajuomana oli Adobe Reserva, joka on muuten kerrassaan mainio viini, erityisesti sushin kanssa. Se on helppo viini myös siinä suhteessa, että sitä suositellaan empiiristen tutkimusteni perusteella Alkossa aina, jos menee kysymään, että mikä viini sopii sushin kanssa. Eivätkä he valehtele, Adobe nimittäin sopii!


Sushipöydästä siirryin siippani seurueeseen, ei ystävänpäivää vailla Valentinoa! Seurueen kyykkyviininmaistajaiset olivat vallan mukavat kekkerit, vaikka maisteluvaiheessa mieltäni kieltämättä kaihersivat sushipöytään jääneet lukuisat pullot edellämainittua herkku-Adobea...

Kyykkyviinejä voi havaintojeni perusteella nimittäin juoda kunnes juo ylemmän hyllyn viiniä. Viinihyllyillä myydään vain yhdensuuntaisia lippuja, alhaalta ylös. Aika kohtuullisella kolmen euron lisäpanostuksella viinipullon hinnassa tapahtuu jo uskomattomia ihmeitä. Maistajaisten eduksi on muuten luettava, että tilaisuudessa juotiin aivan oikeista viinilaseista! Ennenkuulumaton mutta tervetullut ilmiö taiteentutkimuksen opiskelijariennoissa.

Kyykkyviineistä huolimatta, tai ehkä juuri niiden vuoksi, löysin itseni kuitenkin varsin kiivaista keskusteluista esimerkiksi siitä, kuinka uida taidepiireihin tai mitkä vaatemerkit on hinnasta huolimatta paskaa tai kuinka raivostuttaa kansa kirjoittamalla harhaanjohtavaan sävyyn. Keskustelu oli helppoa, sillä tautivuoteen pohjalla lojuessani olen ehtinyt lukea esim. kaiken, mitä mistään on viimepäivinä kirjoitettu missään.

You Might Also Like

0 kommenttia