Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

90-luvun lapsi, tämän pelin parissa vietät loppuviikon

Elämä sairasvuoteessa jatkuu yhä. Parantumista odotellessa olen katsonut kaikki maailman tv-sarjat ja elokuvat, aloittanut kaikki omistaman...

Elämä sairasvuoteessa jatkuu yhä. Parantumista odotellessa olen katsonut kaikki maailman tv-sarjat ja elokuvat, aloittanut kaikki omistamani kirjat ja lopulta löytänyt parhaimman tavan itseni hoitoon: maailman siisteimmän nettipelin, jonka parissa luultavasti tekin tahkoatte loppuviikon.


Tylsyyksissäni keksin tänään jotain, mitä en olisi koskaan voinut kuvitella keksiväni. Mieleeni muistui ajatus Disneyn Aladdin-tietokonepelistä, jota joskus lapsena jossain kaukaisella sukulaisella pääsin kerran tai pari pelaamaan. Koska olen viime päivinä oppinut, että internetistä löytää todellakin aivan kaiken, päätin ihan huvikseni kirjoittaa hakukenttään "play disney aladdin online"

Ja tadaa, heti ensiosuma tarjosi minulle taivaallisen näkymän. Ei pomminteko-ohjeita, ei alastomaksi photoshopattuja Spice Girlsejä eikä s-postitse tullutta kirjettä perintöään jakavalta Egyptin kuninkaalta.

Vihdoin, vuosien etsinnän jälkeen: Ihmeiden onkalo eikusiis Aladdin-pelin nettiversio.


Kyllä, peli löytyi kuin löytyikin netissä pelattavana versiona. Kuin olisin lapsi jälleen. Kipeänä olen ollut vähän ärsyttävile äänille herkkä, mutta yhtäkkiä peliin bittipiipityksiksi sovitettu Aladdin-soundtrack ei haitannut yhtään, päinvastoin. Oli hunajaa korvilleni.

Siihen nähden, että olen maailman ensteks heikkohermoisin pelaaja, jaksoin pelata yhtäjaksoisesti hyvinkin pitkään. Ainakin kolmanteen kenttään. Sinänsähän peli on aika yksinkertainen tasohyppely: hakataan miekalla sulttaanin palatsin vartijoita, kerätään omenoita ja timantteja ja niin, hypitään tasolta toiselle. Joissakin kentissä muutama asia pisti silmään kuin Jasmine markkinoilla: jotkin yksityiskohdat eivät vain yksinkertaisesti istuneet millään muotoa Aladdinin visuaaliseen maailmaan. Muutamat asiat, kuten muistaakseni Robin Hoodista tuttu käärme ja pyykkinarulla olevat Mikki-korvat, ovat toki tietoisia populaariviittauksia. Jäi vain kummastuttamaan kaikki muu lepsuilu visuaalisen ilmeen kanssa. 

Kuvittelisi, että Disneyllä oltaisi oltu kulta-aikoina tarkkoja näissä asioissa. Nykyäänhän prinsessat on blurrattu ja täytetty ja Aladdinillekin on kasvanut haba, eli maailma on muuttunut. Siksi onkin ihan mukava palata bittipimputuksiin ja kultaisiin lapsuusaikoihin.

Koen vahvaa sympatiaa sairasvuoteestani game overin uuvuttamaa Aladdinia kohtaan.
Netistä löytynyt versio on ilmeisesti alunperin Sega-pelikoneelle väkerretty, eikä nimenomaan se pelaamani tietokonepeli. En kyllä tiedä, onko peleissä oikeasti mitään eroa. Eikä sillä ole edes merkitystä, varsinkaan jos ei ole lapsena pelannut pelistä mitään versiota.
 Tärkeintä on antautua ja sukeltaa ihanaan ysäri-Disney-tunnelmaan. Peliä voi jumittua tahkoamaan tänne.

Ja jos tähän loppuun saisi toivoa ja lähettää terveisiä, niin haluaisin sanoa, että alkakaa herrantähden joku valmistaa allaolevalla kuvalla paitoja. Hashtag varma hitti. T-paita, college, villapaita, ihan sama vaikka neopreenistä. Ostan heti.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Jos olis hermoja ja maaleja voisin sulle maalata t-paitaan tuon kuvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ajatus! Ymmärrän kyllä, että voisi hermot mennä :D.

   Poista
 2. Ah, niin nostalginen peli! Noita pelejähän tehtiin ainakin myös Leijonakuninkaasta ja Viidakkokirjasta. :) Tällä erää ei hermo riittänyt kuin kakkostasolle, mutta skidinä tuota tuli pelattua paljon. Kyllä tuossa oli hyvin sama fiilis kuin tietokoneversiossa, mutta voisin kyllä vannoa, että Aladdinin sai siinä hyppäämään välilyönnillä eikä millään D-näppäimellä.

  VastaaPoista