Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Totuus Sebastian Tynkkysestä

Nyt-liite julkaisi tänään jutun perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta, Sebastian Tynkkysestä. Jutusta välittyi kuva ihanasta ja sym...


Nyt-liite julkaisi tänään jutun perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta, Sebastian Tynkkysestä. Jutusta välittyi kuva ihanasta ja sympaattisesta nuoresta miehestä, joka on vieläpä biseksuaali euroviisufani ja silti persu! Nyt kyllä murtuvat kaikki persustereotypiat!


Paitsi etteivät murru. En ihan tiedä, miksi Nyt-liite on iloisesti purematta niellyt ilmeisesti kaiken, mitä Big Brotheristakin tuttu Sebastian on keksinyt kertoa. Yleensä poliitikkoja on tapana vähän kyseenalaistaa. Varsinkin, jos näkemykset yhtäkkiä merkittävästi muuttuvat. Siihen voi nimittäin olla jokin syy, esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkuus.

Nyt-liite kertoo, kuinka ylpeästi biseksuaali Tynkkynen on kaapistatulonsa jälkeen kokenut ihan suoranaista selänkääntämistä homopiireissä. Perussuomalaisuus oli kuulemma monelle ystävälle liikaa. Hyi, hyi, pahat ja suvaitsemattomat homopiirit. Kysehän ei tietenkään voi olla systemaattisesta homojen oikeuksien rajaamisesta ja polkemisesta. Kun joka kerta hiekkalaatikolle tullessaan lyö kaveria lapiolla päähän, jonain päivänä todennäköisesti sanotaan, että älä tuu enää, me ei leikitä sun kaa.

Nyt-liitteessä Tynkkynen kertoo, kuinka "ei tiedä, miten olisi itse eduskunnassa äänestänyt tasa-arvoisesta avioliittolaista". Olen hyvin yllättynyt tästä tiedottomuudesta, sillä marraskuussa Tynkkysen kanta tasa-arvoiseen avioliittoon oli Aamulehden haastattelussa yksiselitteisen selvä ei:

"Oululainen Tynkkynen ei kannata tasa-arvoista avioliittolakia, koska sen muuttaminen vaikuttaisi myös muihin lakeihin. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaisi adoption samaa sukupuolta oleville aviopareille."


En nyt mene vannomaan, mutta voisiko olla, että esimerkiksi tällainen lausunto voi olla vähän liikaa homokavereille? Että ne monestikin Päivi Räsäsen ja Anne Holmlundin puheissa esiintulleet "lukuisat homoseksuaaliset tuttavat" eivät siedäkään ihan kaikkea?

Eikä siinä edes ole ihan kaikki

Stereotypioita murtava Tynkkynen on niinikään julkaissut Blogbookin blogissaan "HLBTI-tiekartan", jossa hän maalailee hirvittäviä uhkakuvia siitä, mitä tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä seuraavaksi seuraa: kirkosta eronneet arvoliberaalit liittyvät takaisin kirkkoon ja vaativat äänekkäästi teologisten linjausten muuttamista. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöt alkavat saada suurempaa julkista tukea. Sukupuoli-identiteetti lisätään koventamisperusteena rikoslakiin viha-motiivien luetteloon. Poliisille tulee erilliset HLBTI-viharikosyksiköt Ruotsin mallin mukaan. Opettajat joutuvat kertomaan oppilailleen seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta ja julkisiin tiloihin vaaditaan sukupuolineutraaleja vessoja. Ja paljon muuta. 

Siis ihan hirveetä, paitsi ettei ole. Ilmeisesti Tynkkysestä on ihan ok, että vähemmistöjä voi mättää turpaan vähän lievemmälläkin rangaistuksella. Lienee vanha oululainen tapa. Tuntuu myös todella absurdilta, että opettajaksi opiskeleva ylpeä biseksuaali Tynkkynen pitää pahana asiana, että seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus kuuluisi opetusohjelmaan. Siis oikeesti. Monimuotoisuus on totisinta totta Tynkkysen omassakin elämässä, mutta silti voi pitää vaarallisena uhkakuvana sitä, että monimuotoisuudesta puhutaan. "Olen biseksuaali, mutta ei puhuta biseksuaalisuudesta, koska vaaralliset sukupuolineutraalit hlbti-vaatimukset".  

Että sellainen ylpeä biseksuaali. joka muuten niinikään jätti tyystin reagoimatta, kun viime syksynä Twitterissä useampaankin kertaan yritettiin tästä biseksuaalisuudesta ja tasa-arvoisesta avioliittolaista häneltä kysellä. Ei näkynyt erityistä ylpeyttä silloinkaan. Ja vielä pitäisi jotenkin tuntea myötätuntoa, kun niin olemme julmasti kollektiivisena yhteisönä sulkeneet Tynkkysen homoyhteisön ulkopuolelle.

Ja ennen kuin joku ehtii sanomaan, niin ei. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että perussuomalaisiin putkahtaisi joku, joka murtaa persustereotypiat. Se olisi ihanaa. Pidän kuitenkin hyvin arveluttavana sitä, että poliitikon takki kääntyy muutamassa kuukaudessa täysin ja puhutaan vain mukavista asioista. Ylpeän biseksuaalin euroviisufanin todellinen karva kun ei eroa juuri siitä stereotyyppisestä persusta mitenkään. Sen turkin sateenkaarivärjääminen euroviisufaniudella on sama kuin Jussi Halla-Ahon esitteleminen uusille äänestäjille leppoisana kirjallisuustieteilijänä.

You Might Also Like

69 kommenttia

 1. Kiitos tästä selvennyksestä! Luin tuon jutun lehdestä tänään ja melkein jo uskoin, en ole Tynkkystä aiemmin juuri seuraillut enkä osannut yhdistää näitä aikaisempia "edesottamuksia" tähän samaan henkilöön. Melkein jo uskoin Hesaria, koska onhan se sentään Hesari! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vähän tuli toistoa aamupöpperössä... Pointtina siis, että erittäin hyvä ja asiallinen selvennys meille kaikille :)

   Poista
  2. Joo, juuri tuon "sehän on sentään Hesari"-ajatuksen takia koin erityisen tärkeäksi tarttua tähän. Se nimittäin on monella muullakin mielessä. Nyt-liite onneksi täsmensi juttuaan bloggaukseni perusteella, kansalaisaktivismi siis kannattaa!

   Poista
 2. no on sulla kaikki huonosti. Annat tuossa ymmärtää että sen mitä lehteen sanot mitää pitää elämän loppuun saakka oli se sitten ihan mitä tahansa.

  Ihmisten mielipiteet hei muuttuu aika nopeastikin kun niitä miettii useammalta eri kannalta. Tulkitsen tämän blogisi pelkäksi propagandaksi jonka ainoa tarkoitus on parkua kuinka homoilla on huono olla. Voi teitä parkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään voi sille mitään, jos sinä et näe Tynkkysen lausuntojen ristiriitaisuuksissa ongelmaa. Mun mielestä se on aina merkillepantavaa, jos poliitikon näkemykset jostain asiasta muuttuvat täysin muutamassa kuukaudessa.

   Poista
  2. Varsinki vaalien alla.

   Poista
 3. Olet kirjoittanut blogin "Totuus Sebastian Tynkkysestä", vaikka emme tunne toisiamme.

  Ensinnäkin, toimittaja ei niellyt purematta mitään. Mitä tulee persoonakuvaukseen, kannattaa tutustua muihin haastatteluihin, ja verrata niitä keskenään, vastaako niiden välittämä kuva minua vai ei. Minulla ei ole koskaan ollut mitään tarvetta keksiä jotain stooria itsestäni, vaan olla sellainen kuin olen.

  Mitä tulee homopiireihin, en ole kertonut lähellekään kaikkea, mitä siellä jatkuvasti saan kokea, sillä siihen kyllästyisi. Ja siellä yleinen kysymys on, oletko todella perussuomalainen. Jos vastaan kyllä, alkaa ikävä reaktioketju. Puoluekanta riittää, ei tarvitse olla edes perillä yksilön mielipiteistä.

  Niin kuin olen useasti todennut, näistä homopiireistä löytyy myös paljon ystäviä ja ymmärtäjiä, jotka itsekin kritisoivat ahdasmielisyyttä, mitä kohdistetaan konservatiiveihin. Olen pitänyt esillä jo pitkään sitä, että mielipiteet pidettäisiin mielipiteinä myös homopuolella, eikä sorruttaisi vastapuolen törkeisiin henkilökohtaisuuksiin ja ihmistä vastaan käymiseen. Silloin päästäisiin paremmin tavoitteisiin.

  Mitä tulee parisuhdelainsäädäntöön, niin kannatan kaikille pareille yhtäläisiä oikeuksia lain edessä ja paras malli tähän olisi neutraali hallintotekninen kirjaus valtion rekisteriin. Valtion ei tulisi arvoladata kenenkään heteron eikä homon parisuhteita. Se jääköön heidän ystävien tai yhteisöjen tehtäväksi. Siksi kannatan luopumista avioliitto-termistä laissa. Ennen äänestystä tietenkin toivoimme, että uudistaisimme systeemin kerralla kuntoon, ja siksi tuon suuren päivän koittaessa todellakin olisin ollut pahassa paikassa, miten äänestää, sillä: 1. Laki tuo kyllä samat oikeudet, 2. Se ei ole tarpeeksi moderni.

  Mutta näistä pysyvistä kannoistani jaksetaan vääntää milloin minkäkin laisia tulkintoja. Minua syytetään monesti mustavalkoisuudesta, mutta sitten kun tulee tällainen asia kyseeseen, vaaditaan mustavalkoisuutta, ja ei anneta mahdollisuutta asettua vaihtoehtojen välille perustelluistakaan syistä.

  Mitä tulee hlbti-tiekarttaan, mikä on siis sisällöltään valtion raportista melkein suoraan, niin ei minua siinä mikään pelota. Toivottavasti ei muitakaan. Faktat pitää tuoda pöytään keskustaeltaessa politiikasta, ja kansalaiset saavat itse päättää, mitä he tahtovat. Kyseisen kaltaista selvitystä en ole nähnyt tuotavan kansankieliseksi jakoon missään yhteyksissä, ja halusin sen tehdä. Moni myös kehui sen jälkeen, että tuossahan on valmis tiekartta, tuosta vain suoraan jatkamaan.

  Kaikkea hyvää sinulle, ja toivottavasti tutustutaan ihan oikeasti toisiimme livenä. Mutta voit olla varma, että vaikka oppisinkin sinua tuntemaan, en tule kirjoittamaan koskaan, mikä on totuus sinusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sebastian Tynkkynen, jos haluat että sinut otetaan tosissaan ja jos haluat välttää konflikteja, sinun kannattaa toimia julkisuudessa asiallisesti ja välttää loukkaamasta muita ihmisiä. Eli ei kannata julkaista netti-flyereita joissa julistetaan että kohta on homoilla oltava omat vessatkin.

   Eivät ihmiset ole mitään retorisia nyrkkeilysäkkejä joita voi kohdella miten sattuu ja perästäpäin vedota sananvapauteen. Sellainen on nimittäin koulukiusaajan logiikkaa: "tässä minä kiusaan sinua, mutta kyllähän sinä tämän kestät". Varsinkin, kun kerta toisensa jälkeen on nähty, että nämä "sananvapauden sankarit" ja "suvaitsevaisuuden vaatijat" eivät itse siedä muilta läheskään samaa.

   Poista
  2. Sebastian:

   Hyvä jos ei niellyt purematta! Juttu vaan vaikutti hämmentävän hampaattomalta. Onneksi ristiriitaisuuksia postaukseni myötä tuotiin juttua päivittämällä esiin.

   En toki kiellä, ettetkö voisi olla hyvinkin sympaattinen biseksuaali euroviisufani. Sen alla kuitenkin on kaikki se muu, hyvin stereotyyppinen aika suoraan Timo Soinilta peritty persu-ajatusmaailma. Koen vähän hälyttäväksi, jos se jää sivuseikaksi, kun on tärkeämpää tulla esiin symppiksenä euroviisufanina. Ymmärrät varmaan ristiriidan?

   Hirveän ikävää tietysti, jos kohtaat asiatonta kohtelua, mutta en toisaalta ole siitä kovin ihmeissäni. Perussuomalaisten linja monille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen jäsenille poikkeuksellisen tärkeissä asioissa on tullut hyvin selväksi. Asiallisesti toki pitäisi käyttäytyä, mutta ei ole ihme, jos yhteisö ei ole kädet levällään vastaamassa halaustervehdyksiisi. Varsinkin, kun nämä yksilön mielipiteesi eivät merkityksellisesti näy puolueen linjoista poikkeavan. Ihmistä vastaan käymistä on vähän noloa paheksua, kun itse kuitenkin tekee juuri niin.

   Uudenlaisen parisuhdelakimallin esiintuominen tilanteessa, kun pitäisi sanoa vain kyllä tai ei, on mielestäni vain välttelevä tapa sanoa ei. Varmasti ymmärrät, että noin suureen muutokseen ei saman keskustelun merkeissä olisi voitu lähteä, vaan edessä olisi ollut taas uusi vuosikymmen(i)en arvokeskustelu. Eipä olisi edetty siinäkään.

   Ja ihanko tosissasi väität, että toit HLBTI-tiekartan esiin ihan puhtaasti informaatiota jakaaksesi? Ettei yhtään sellaisena persuille tyypillisenä "seuraavaksi on pakko mennä koiran kanssa naimisiin jos mies voi imettää"-skenaariona? Siitä olen samaa mieltä, että kartta on tosiaan näppärä kiinnittää suoraan ilmoitustaululle, että tätä kohti lähdetään työskentelemään. Neutraaliin tiedonvälitys-ajatukseesi en kyllä suostu uskomaan.

   Poista
  3. S. Tynkkynen: "Mitä tulee hlbti-tiekarttaan, mikä on siis sisällöltään valtion raportista melkein suoraan, niin ei minua siinä mikään pelota."

   Arvelen Tynkkysen tarkoittavan "tiekartalla" suunnitelmaa. Mikä on tämä mystinen "hlbti-suunnitelma", jonka hän on kopioinut "valtion raportista melkein suoraan"? Mikä valtio on kyseessä ja mikä tarkalleen raportti?

   Poista
  4. "Mitä tulee parisuhdelainsäädäntöön, niin kannatan kaikille pareille yhtäläisiä oikeuksia lain edessä ja paras malli tähän olisi neutraali hallintotekninen kirjaus valtion rekisteriin. Valtion ei tulisi arvoladata kenenkään heteron eikä homon parisuhteita."

   Tuo on ihan kivan älyvapaa näennäisvaihtoehto tasa-arvoiselle avioliittolaille. Entäpä, kun tällainen neutraalis-hallintoteknisesti kirjattu pariskuntaa muuttaa ulkomaille? Hallintotekninen pari on siellä pelkkä avopari, jos sitäkään, mikä luonnollisesti näkyy esimerkiksi verotuksessa, perintöasioissa ja lapseen liittyvissä asioissa.

   Poista
  5. Ei avioliitto-termissä ole mitään pyhää. Kristityt menevät naimisiin. Juutalaiset menevät naimisiin. Muslimit menevät naimisiin. Ateistit menevät naimisiin. He kaikki kutsuvat liittoaan avioliitoksi. Näin ollen termi - tai sen määritelmä - ei mitenkään voi olla yhdenkään uskonnon omaisuutta, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että avioliittolakia, joka koskee koko maan kansaa, ei siis myöskään voi perustaa minkään uskonnon rajaukseen avioliitosta, vaan laki tulee perustaa ihmisoikeusjulistukseen, jossa syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella kielletään. Siksi tämä uusien termien keksiminen erilaisista pareista muodostuville liitoille on paitsi naurettavaa, myös uskomatonta ajanhukkaa, josta tulee mieleen sellaiset älynväläykset kuin eu:n kurkkudirektiivi.

   Jokainen kansanedustaja, joka ajaa homo-avioliitoille jotain uutta termiä, edustaa siis nähdäkseni sellaista ihmis- ja poliitikkolajia, jolle paperinpyörittely ja tärkeältä näyttäminen on ilmeisesti politiikan tärkein tavoite sen sijaan, että pyrittäisiin olemaan joukossa viisaampia ja parantamaan yhteiskuntaa. Se että tähän joukkoon kuuluu jo myös nuoria ihmisiä saa minut epätoivon partaalle.

   Poista
  6. Pakko kommentoida tähän, että Hanna ilmaisit asian ihan helkkarin hyvin! :)

   Poista
  7. Aivan mahtavasti ilmaistu Hanna, samaa mieltä Elppin kanssa! Ihanaa että on ihmisiä jotka osaavat muotoilla minulle tärkeät asiat selkeästi ja asiallisesti kun itseltäni se ei käy noin luonnostaan.

   Poista
 4. Sebu on fiksu mies. Tasavertaisuuden puolustaja. Siitä ei pääse mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulitko Sebulta vai Persujen puoluetoimistolta?

   Poista
  2. "homopoika" sulla on vain päähänpinttymä siitä mitä ajattelet ja olet ahdasmielinen etkä tunnu hyväksyvän sebastiania, artikulointisi on verrattavissa rasismiin.

   Poista
 5. Mikäköhän kohta tässä oli sitä "stereotypiat" murtava? Jos joku on muuta kuin cis-hetero, ei se ole osoitus mistään arvoliberaalisuudesta. Koska Tynkkynen tai perussuomalaiset(nuoret) olisi toiminnallaan edistänyt inkluusiota tai yhdenvertaisuutta? Päinvastoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkään se, ettei ole cis-hetero, ei ole osoitus mistään arvoliberaalisuudesta. Kuitenkin jo se, että Perussuomalaisissa ja heidän kannattajissaan, on myös muita kuin cis-heteroita, tuntuu olevan jokseenkin mahdotonta hyväksyä joillekin Perussuomalaisista kovin ahdasmielisen stereotypian muodostaneille, kuten tässä keskustelussa nimimerkille Toinen Homo, jonka täytyy epätoivoisesti yrittää kieltää se tosiasia, että Perussuomalaisia kannattavat muutkin kuin vain cis-heterot ja esimerkiksi monen homon mielestä esimerkiksi Vihreät varsin kritiikittömällä maahanmuuttomyönteisyydellään ei aja homojen tai koko Suomenkaan etua pidemmällä tähtäimellä. Onhan tosin perinteisten Vihreidenkin priitistä kuulunut hieman kritiikkiä Vihreiden nykymenolle, kun esimerkiksi Eero Paloheimo joutui lähtemään Vihreistä ovet paukkuen.

   Poista
  2. Todennäköisesti tämä stereotypia on muodostunut siitä, että mediassa äänekkäimmät Perussuomalaiset ovat niin ahdasmielisiä, että muu kansa olettaa heidän kannattajiensa olevan samanlaisia. Mikä on toisaalta ihan looginen päätelmä, sillä poliittisesti on hölmöä kannattaa sellaista puoluetta joka ei aja äänestäjän asioita ja mielipiteitä - siihenhän edustuksellinen demokratia pyrkii.

   Poista
 6. Uskomattoman lapsellinen "me emme tunne toisiamme, joten et saa kirjoittaa minusta" -kommentti Tynkkyseltä. Blokkaaja tuo nimenomaan sinun omia näkemyksiä, joita olet viljellyt julkisesti eri foorumeilla. Olisi vähintäänkin outoa ettei niitä saisi kommentoida. Persuilla ja Tynkkysellä on kummat käsitykset sananvapaudesta, sillä he saavat vapaasti suoltaa suustaan mitä tahansa, mutta heitä kritisoidessa tätä vapautta ei enää olekaan ja vedotaan mitä kummallisimpiin seikkoihin ja vedetään herneet nenään.

  Mitä tulee Jonin viittaukseen uskottavuuteen, niin sellaista Tynkkysellä ei ole eikä hän sellaista tule saavuttamaankaan. Tynkkynen on hyvin oivaltanut Persujen syvimmän olemuksen, eli toimi mielipidehuorana. Mielipidettä tulee vaihtaa sen mukaan mikä kulloinkin vetoaa omaan kannattajakuntaan, vaikka se tapahtuisi nopeammin kuin normaali ihminen vaihtaisi sukkiaan. Tämä juuri on sitä Persujen edustamaa populismia. Unohtaa ei tietenkään sovi sitä, että puheenjohtaja Soini on tehnyt väitöskirjan populismista.

  VastaaPoista
 7. BB-talossa sanoi että tuli taloon, koska jumala sanoi ( muistan elävästi ) ja nyt syy on vaihtunut tähän. Oli aikaisemminki hakenut BB-taloon, mutta silloin hänen etunimensä on/oli Miika, pelottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä varmaan ensimmäinen ihminen, joka käyttää toista nimeään, hurjan pelottavaa!

   Poista
 8. Myös Tynkkysen kirjoitus Turkin matkastaan, jossa yhdistetään mm. muslimien rukouskutsu terroristien tappovideoihin on kovinkin arveluttava. En tiedä haluaisinko lastani opettamaan ihmistä, jolla on tuollainen arvomaailma.

  http://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/tapan-sinut-jos-et-kolmannella-kerralla-lausu-nimeani-oikein-muutama-sana-turkin-eurooppalaisuudesta/

  VastaaPoista
 9. "Lienee vanha oululainen tapa."
  Haistappa paska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulusta ja Oulun seudulta kuulemieni kokemusten perusteella arveluni oli kyllä varsin relevantti. Tietysti sama traditio on (ollut) voimissaan muillakin paikkakunnilla, mutta Pohjanmaa ei ole varmastikaan helpoimmasta päästä. Mutta älä ota sitä niin vakavasti, eivät tietenkään kaikki niinkään ole vanhojen traditioiden perään.

   Poista
  2. Onpa ne oululaiset herkkiä. Paras loukkaantuminen koskaan!

   Poista
  3. noniin Anonyymi, eipä lähetä yleistämään. Jokainen vastaaja on kuitenkin yksityinen henkilö.

   Poista
  4. Ihan empiiriseen tutkimukseen perustuen on todettava Oulun olevan ainoa paikkakunta Suomessa, jossa kohtaa kollektiivista tyhmyyttä.

   Poista
  5. Ja kehä kolmosen koko pohjoispuoli on lappia :D siinä etelän ihmisten viisautta.

   Poista
 10. Tynkkynen ajaa inhimillistä seksuaalieettistä ajattelua perussuomalaisiin, jota puolue olisi tarvinnut jo sen perustamisestaan saakka. Tuon pojan työ voi olla arvaamattoman arvokasta. En ymmärrä yhtään, miksi häntä vastaan hyökätään näin voimakkaasti, ja henkisesti yritetään lannistaa. Olen pitänyt sinun blogistasi paljon, mutta tämä postaus menee mustamaalaamisen puolelle ja sinun pitäisi suvaitsevaisena ihmisenä olla kampittamatta toista samanlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä kohden S. Tynkkynen on ajanut inhimillistä seksuaalieettistä ajattelua persuihin? Hänhän on vastustanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia sekä blogissaan että lehtihaastatteluissa.

   Olisipa muuten outoa, jollei poliitikon puheita ja tekoja sekä niiden toistuvia ristiriitaisuuksia saisi arvostella, kuten viestisi lopussa annat ymmärtää.

   Poista
  2. Luitkohan postausta ollenkaan? Missä tuo "inhimillinen seksuaalieettinen ajattelu" näkyy? Itse en ainakaan löydä, vaikka koitin kovasti etsiä.

   Kyse on nimenomaan siitä, että nyt näemmä Hesaria myöden myydään kuvaa "persustereotypiat" murtavasta euroviisufanista biseksuaalista. Sen kuvan alla ei kuitenkaan ole mitään sellaista, mitä persuilla ei vielä olisi ollut.

   Kampituskin tulee kyllä ihan vain Tynkkysen puolelta: vastustetaan HLBTI-ihmisten oikeuksia ihan "tiekartan" kanssa, vaikka kuuluu itse samaan joukkoon. Paitsi, että seksuaalisuus tulee esiin lähinnä silloin, kun siitä on omille poliittisille näkemyksille hyötyä: kun pitää vastustaa islamia tai vaihtoehtoisesti maalata kuvaa symppiksestä euroviisufanista. Ja vielä on pokkaa valittaa, kun homopiirit ei otakaan avosylin vastaan.

   Poista
  3. Näin juuri, Anonyymi. Veit sanat suustani ja ehdit vielä ennen allekirjoittanutta kommentoimaan. Hyvä niin.

   Poista
  4. "Seksuaaliseettinen" ei ole edes oikea sana, vaan sitä käytetään neutraalina terminä yritettäessä jollain tavalla polkea muiden oikeuksia tai rajoittaa jotakin vähemmistöä :D Vähän yritystä nyt hei.

   Poista
 11. Loistava postaus, mielenkiintoisia kommentteja. Hyvä Eino!

  VastaaPoista
 12. Perussuomalaisten kannattajissa on monia meitä homojakin. Itse olen euro- ja maahanmuuttokriitikko, ateisti ja kannatan avioliiton ulottamista samaa sukupuolta oleviin pareihin. Tämä avioliittokysymys ei ole kuitenkaan niitä keskeisimpiä kysymyksiä, etenkin kun nykyään voimassa oleva laki rekisteröidyistä parisuhteista tarjoaa kuitenkin jo suurimman osan samoista asioista - ja homovastainen maahanmuutto on pidemmällä aikavälillä puolestaan selvä uhka homojen oikeuksille. Ja tuon sanottuani mainittakoon vielä, että paras ystäväni on muslimitaustainen homo, mikä on eräs syy sille, että miksi tunnen islamiin liittyviä uhkia selvästi paremmin kuin keskivertosuomalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin ystäväpiiriini kuuluu PeruSSuomalaisia kannattavia homoja, jotka ajattelevat asioista täsmälleen samoin kuin minä. He ovat niitä samoja kavereita kuin Päivi Räsäsen ja Anne Holmlundin homoystävät.

   Olen hartaasti helluntailainen ateistimormoniagnostikko ja vastustan sananvapauden rajoittamatta olemisen kumoamista, tasa-arvoista avioliittolain ei-hyväksymättä olemista, kehitysavun leikkauspakon negaation kieltämistä, EU:ta (etenkin sen norjalaista siipeä) sekä pakkoruotsia, -matematiikkaa, -biologiaa, -äidinkieltä ja -historiaa. Paras ystäväni on mustaihoinen muslimihomomaahanmuuttajapersu, joka on oikeastaan buddhalainen.

   Uskon, että myös Sebastian voi allekirjoittaa kaikki nämä hyvin perustellut, stereotypioita rikkovat mielipiteeni.

   Poista
  2. Jopas oli "hauska" ja rakentava vastaus viestiini. Ilmeisesti yrität uskotella, että olisin joku keksitty sockpuppet, joka olisi varta vasten tekaistu Sebastian Tynkkysen puolustelemiseksi, mikä on täysi valhe. Olen käyttänyt tätä Homo-nimimerkillä olevaa profiiliani vaihtelevalla aktiivisuudella jo vuosikausia, lähinnä Henry Laasasen Ihmissuhteet- ja tasa-arvo -blogiin kommentoidessa, aina silloin kun kommentointi on edellyttänyt profiilin käyttämistä, minkä kuka tahansa voi tarkistaa.

   Poista
  3. Jopas on älyllinen "persustelu". "Homon" Henry Laasasen blogiin kirjoittamista kommenteista käy ilmi, että nimimerkki on naisia "homouden" varjolla vaihtelevalla aktiivisuudella jo vuosikausia halveksinut trolli. Seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä tuollaisen lapsellisen hölötysmanian kanssa.

   Poista
  4. Perusteluni osoittaa kiistattomasti sen, ettei profiilini ole tuore ja vain Sebastian Tynkkysen puolustelemiseksi tekaistu, niin kuin rivien välistä aiemmin annoit ymmärtää. Siihen, että missä määrin seksuaalinen suuntautumiseni vaikuttaa poliittisiin kantoihin tai muihin kantoihini, on vaikea arvioida. Mutta sinulla täytyy kyllä olla varsin ahdasmielinen maailmankuva, kun väkisin yrität kieltää sen kiistattoman faktan, että Perussuomalaisten äänestäjissä on myös meitä homoja ja väittää trolliksi sillä perusteella, että kertoo olevansa Perussuomalaisia äänestävä homo. Eräs tapa löytää muitakin maahanmuuttokriittisiä ja/tai Perussuomalaisia äänestäviä homoja on muuten Hommaforum, missä esimerkiksi Homodisco-keskustelusta tai uusien käyttäjien esittelyketjuista löytää homoja.

   Poista
 13. En kuitenkaan ole ainakaan vielä Perussuomalaisten jäsen. Eräs syy miksi emmin Perussuomalaisten jäseniksi liittymistä on se, että puolue ei ole minusta suhtautunut NATO-jäsenyyden hakemiseen riittävän myönteisesti ja on myös harannut vastaan pakotteille Venäjää vastaan. Saatan seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää muuten arvomaailmaltaan hieman vieraaksi kokemaani Kokoomusta sen takia, että Kokoomus kaikesta empimisestä huolimattaan tuntuu olevan tällä hetkellä kuitenkin se NATO-myönteisin puolue ja itsenäisyyden ja sitä myötä ihmisoikeuksien ja länsimaisen elintason säilyttäminen on oikeastaan keskeisempää kuin mikään muu. Jos itsenäisyys menetetään, niin sitä tuskin enää koskaan takaisin saadaan.

  VastaaPoista
 14. Mielestäni myös näin vaikeassa taloustilanteessa ei missään nimessä pitäisi jatkaa velkarahalla kehitysavun maksamista ja kiintiöpakolaisten ottamista. Se on täysin kestämätöntä ja päättyy viimeistään siinä vaiheessa, kun lainahanat sulkeutuvat, mikä ei ole enää kovin monen vuoden päässä.

  Pelkästään kehitysapuun menee noin miljardi euroa vuodessa. Humanitaariseen maahanmuuttoon karkeasti arvioiden ehkä 2 miljardia euroa vuodessa pidemmän päälle. Näistä yhdessä muodostuu jo 3 miljardin euron helppo säästökohde. SOTE-uudistuksesta on arvioitu voitavan saada 2-3 miljardin euron säästö tuoreemmassa Aalto-yliopiston arviossa. Yhteensä siis näistä olisi jo saatavissa 5-6 miljardin euron säästöt eli reilu puolet budjettivajeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei "Homo", älä väärinymmärrä paria kriittistä kommenttia siten, että sinun poliittisista mielipiteistäsi oltaisiin laajemmin kiinnostuneita.

   Poista
  2. Sinua näköjään ainakin kovasti kismittää se, että käy ilmi kuinka meissä homoissakin on poliittisilta kannoiltaan inhorealistisia näkemyksiä edustavia utopistisen naminamihötön ajajien sijaan, kun viestini kirvoitti sinua kommentoimaan noinkin happamasti. Ja tämä siitä huolimatta, että tuokin poliittisen mielipiteen sisältävä viestini oli kirjoitettu itse asiassa ennen kuin yhtäkään viestiäni oli kommentoitu.

   Poista
 15. Hyvin kirjoitettu Eino!

  Perussuomalaisissa minua arveluttaa eniten ehdottomuus, ääripäisyys. Ovat toinen, niistä kahdesta suomalaisesta puolueesta (joita on kai yhteensä jo15) jotka ovat puoluohjelmaansa kirjanneet "homoliittojen" vastustamisen. Timo Soini marssi Pariisissa vastustamassa ranskalaisten laajentuneita avioliitto-oikeuksia. Koska sananvapaus. Joo. Vain silloin kun se koskee persuja ja heidän oikeuksiaan, mutta muut eivät saa sanoa mitä ajattelevat.

  Hoopoja juttuja esittävät. Joku näistä pöhköistä on näköjään päättänyt kertoa perussuomalaisten koko vaaliohjelman, tuossa edellä...

  Mutta, hyvin kirjoitettu Eino!

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Voi hyvänen aika! Sebastian Tynkkynen ei näytä ymmärtävän, että jos on politiikassa, niin on näkysällä ja kaikkia puheita pitää saada arvostella, samoin henkilön uskottavuutta.
  Voisi miettiä etukäteen, mitä mieltä on eikä olla milloin mitäkin mieltä.
  BB-tähti - uskovainen - bi - persu kuulostaa ihan joltain sketsiltä. Tulee ihan sellainen kuva, että julkisuudessa on kiva olla, ja Tynkkyselle politiikka on vain jatkoa BB julkisuudelle. Nykyäänhän julkkis on joillekin ammatti.

  VastaaPoista
 18. Faktoissa pysyminen on aina paikallaan. Sebastian Tynkkynen tuli politiikkaan homoteemalla. Pian perussuomalsiin liittymisensä jälkeen hän linjasi näkemyksiään seuraavasti Uuden Suomen blogissaan "Päätön seksuaalisuus":

  - Homosuhteet ovat ongelmallisia lapsen kasvattamisen kannalta. Suhteen molemmilla osapuolilla ei ole koskaan biologista sidettä samaan lapseen, ja kasvattajat vaihtuvat lähes poikkeuksetta ilman turvallisen aikuisen pysymistä elämässä tärkeimmissä kehitysvaiheissa: 95% homopareista eroaa alle viidessa vuodessa.

  - Joku minua tuntematon saattaa oikeuttaa kirjoitukseni lyttäämisen vain siitä syystä, etten tietäisi seksuaalivähemmistöjen lastenhankinnasta mitään. Vietän suuren osan ajastani homokavereideni kanssa ja kyllä, tiedän tasan tarkkaan, miten niitä itse tehdään. Mutta se vasta meneekin jo pirstaleiseksi, enkä mieluusti puhuisi siitä.

  - Ja kun tämä ei edes jää tähän. Tulevaisuudessa haluttaisiin mahdollistaa vielä kolmas pyörä suhteeseen, kun halut sitä vaativat.

  - Kuinka sekaisin yhteiskunnan voikaan epämääräisillä suhteilla saada? Sekaisin.
  Seuraavaksi käsitellään seksuaalisia haluja, joissa on kyse insestistä.
  Vanhemman ja lapsen välinen seksi hämärtää roolit ja sekoittaa perheen yksilöiden suhteet toisiinsa. Väärien kiintymyssuhteiden seurausta lapsuudesta on, että yksilö sairastuu vakavaan dissosiaatiohäiriöön, jossa psyykkinen ja fyysinen toimintakyky rajoittuvat. Sitä on tutkittu paljon, ja jos et ole törmännyt insestikeskustelussa vielä tähän, on velvollisuutesi ottaa siitä selvää, ennen kuin jatkat insestin puolustamista.

  - Suojaikärajat eivät ole turhia. Eikä kyse ole nyt mistään konservatiivisten kristittyjen uskomuksista, sillä siinä vaiheessa, jos käytäntöjä ja säännöksiä lähdetään näillä alueilla muuttamaan, psykologit, lääkärit ja kasvatusalan ammattilaiset nostavat paljon suuremman haloon asiasta. Ammattitaidon ja kokemuksen aikaansaama näkemys ei perustu seksiseikkailijoiden maailmaa syleilevään haihatteluun, vaan he ovat todella kohdanneet työssään sen karun todellisuuden, joka puhuu selvää kieltä, mihin epäterve seksuaalisuus johtaa.

  - Sellainen yhteiskunta, jossa isät naivat tyttäriään, äidit lemmikkejään ja pojat huonekalujaan, on sairas.

  PS. Siltä varalta, että kirjoitukseni provosoi tiettyjä henkilöitä, ja heidän valituksistaan US taipuu sensuroimaan kirjoitukseni, siirrän sen myös nettisivuilleni, josta sitä voi lukea vapaasti ja jakaa muillekin.

  Alkuperäinen kirjoitus, jonka Sebastian Tynkkynen on ilmeisesti sensuroinut omilta sivuiltaan, on luettavissa täällä: http://web.archive.org/web/20120827203440/http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113074-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6n-seksuaalisuus-sotkee-yhteiskunnan

  VastaaPoista
 19. Blogistin kannattaisi ymmärtää yksi asia. Homoliittojen vastustaminen ei tarkoita,että vihaisi homoja ihmisinä.

  En ole juurikaan tutustunut homoyhteisöön (tai yhteisöihin, jos niitä on useita), mutta vaikuttaa siltä, että jokainen, joka ei puolusta homoliittoja, vastusta turkistarhausta, pukeudu pinkkiin, käy joogassa, katso Twilightia, etc. etc. on paha ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain siellä hampaanvälissä tuntuu kuitenkin olevan kun se avioliittolain muuttaminen nyt on niin kauheen iso ongelma

   Poista
  2. Ei ole mahdollista vastustaa homoliittoja mutta ei homoja. Ainoastaan henkilö, joka on kyseistä ihmisryhmää vastaan, yrittää rajoittaa sen oikeuksia.

   Poista
 20. Minusta on hurja ajatus että tämä huomionkipeä ja mielestäni jossain määrin tasapainottoman oloinen nuori mies (mikäs se nimi olikaan, Sebastian vai Miikka?) opiskelee luokanopettajaksi. Nuo edelläolevat US:n blogista poimitut Sebastianin ajatukset esim. perheen sisäisistä seksisuhteista ei ole mielestäni terveen mielen tuotosta. Nuoret homoseksuaalit kaipaavat terveitä, heistä välittäviä roolimalleja ei tälläisiä hämmentämään pyrkiviä manipuloijia kuin miltä Tynkkynen vaikuttaa. Ja tosiaan tuo huomionkipeys ennakoi vielä persuillekin ongelmia tämän herran kanssa.

  VastaaPoista
 21. Toimittaja on tosiaan niellyt Tynkkysen jutut niitä kyseenalaistamatta. Tarinat ovat taas muuttuneet tätä esitystä ja tilannetta varten. Sen taidon Sebastian näyttää osaavan. Tynkkynen on kertonut toimittajalle, että teki paljastuksen seksuaalisuudestaan BB-talossa. Tammikuussa 2013 Sebastian kertoi toisin: Hän oli kertonut seksuaalisuudestaan jo elokuussa ennen BB-taloon menoa. Seurakunta kyllä kirjelmöi, muttei hänen seksuaalisuudestaan. Muunneltua totuutta muunnellun totuuden perään. Ehkä sitä ei toimittajatkaan keksi tai kehtaa kyseenalaistaa kun on niin ennakkoluuloja rikkova uskova biseksuaali ja kaikkea.

  Tynkkysen mukaan homoystävät ovat kääntäneet selkiään. Seksuaalivähemmistöjen puolesta puhuva Sebastian kertoo blogissaan homoista seuraavaa: ”Homokulttuuri kulminoituu Suomessa vahvasti yöelämään. Itsemurha- ja masennustilastot ovat huomattavasti korkeammat muuhun väestöön verrattuna, päihteitä käytetään runsaasti alkoholin ja tupakan muodossa. Parisuhdepuolta leimaavat irtosuhteet ja nopeat seurustelusuhteet, jotka eivät meinaa kestää. 95% homopareista eroaa alle 5 vuoden sisään.” Näinhän eheytyspoppoot sun muut opettavat. Niinpä Sebastian toteaakin, että ”Sateenkaarikansan kanssa on vaikea käydä keskusteluja kristillisyydestä ja kolmiyhteisestä Jumalasta, kun usein ei puhuta samoista asioista, tai jopa uskonnosta. Kun määrittely ei lähdekään alkupisteestä (Jumala määrittää luomakunnan ja sen lainalaisuudet), vaan lopputyöstä (ihminen määrittelee Jumalan), seuraa looginen ristiriita. Jos on olemassa Jumala, ei Hän voi olla 7 miljardia kertaa ei ominaisuuksilla varustettu ja kuitenkin sama. Ihminen voi määritellä Jumalan uudestaan, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että Jumala on sama ja muuttumaton, halusi ihminen mieltää tai määritellä Hänet miten hyvänsä. Tästä Tynkkysen onkin sitten helppoa siirtyä paasaamaan islamilaisesta fundamentalismista ja sen ideologiasta, jossa Allah on ikuinen ja muuttumaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menemättä mitenkään Allahiin tai uskovaisuuteen ylipäätään, niin mikä tossa Sebastianin kirjoituksessa varsinaisesti on väärin? En yhtään yllättyisi vaikka homot tappaisi itsensä useammin, käyttäisi enemmän psyykelääkkeitä ja harrastaisi enemmän irtosuhteita kuin heterot. Tai siis tottahan noi kaikki on, eikä heteroilla esim. ole ollenkaan samanlaista puskaseksi/Keltainen Ruusu -kulttuuria kuin homoilla ja ennen Tinderiä kaikki sijaintiin perustuvat deittailuapplikaatiot taisi olla lähinnä homojen juttu kun tarvitaan nopeeta tyydytystä. Ja jottei nyt liikaa uhriuduta, niin tuskin noi masennuslääkkeiden käytötkään pelkästä heteroiden ilkeilystä johtuu. Homoilla on myös enemmän kalliita sairauksia jotka johtuu vain ja ainoastaan riskaabelimmasta seksielämästä.

   Massiivisin karhunpalvelus mitä kukaan voi sukupuolivähemmistöille tehdä, on vähätellä noita ongelmia.

   Poista
  2. Hihasta vedettyjen väitteiden heitteleminen faktoina ja suoranaisten valheiden levittäminen on vähintään arveluttavaa, semminkin kun kyseessä on poliitikko.

   Poista
  3. Toki konservatiivikristittyjen mielestä seksuaalivähemmistöjen puolustamista on puhua heidän ongelmistaan ja rikkinäisyydestään ja perustella niillä väitteillä ja eheytysporukoiden sivustoilta napatuilla tilastoilla sitä, että homoille ei kuulu yhtäläiset oikeudet eikä lapsia pidä antaa näiden rikkinäisten pelinappuloiksi. Niin juuri Tynkkynen tekee ja argumentoi. Ja uhriutuu sitten näissä haastatteluissaan kun "homot kääntävät selkänsä". Sinäkin osasit vedota Keltaiseen Ruusuun, pisteet siitä.

   Poista
  4. Eikö seksuaalivähemmistöjen ongelmista voi puhua rakentavassa hengessä vai pitääkö sen todella olla aina joko heterojen syyttelyä tai sitten hihhulien eheyttämistä? Mielestäni ihan tarpeeksi moni homokin ihmettelee homojen ultraseksuaalista elämäntapaa. Joskus kun kävin DTM;ssä deittini (no fuckbuddyhan se oikeasti oli) kanssa siellä kiersi joku homoaktiivi tarjoomassa keskusteluapua ja esitteitä.
   Mielestäni kuka tahansa saa olla niin queer ja fag kun haluaa, mutta ei siitä tarvitse olla ylpeä ja seuraukset pitää osata kantaa niin kuin mies, vaikka ei mieheltä näyttäisikään :D

   Poista
  5. Tämä juttu koski Tynkkysen asiatonta kirjoittelua, jonka hän on nyttemmin itse sensuroinut. Tämä itsesensurointi taisi tapahtua paria päivää ennen kuin hän esiintyi YLEn ajankohtaistoimituksen haastattelussa seksuaalivähemmistöjen puolestapuhujana ja siinäkin yhteydessä valitti tätä selänkääntämistä. Muuten, juuri äsken Tynkkynen lanseerasi otsikoihin pääseen pilkkakampanjan ja vetosi siihen, että ei pidä alentua itsesensuuriin. Vähän sitä ennen hän oli kirjoituksessaan valittanut, kuinka hän ja muut oikeistonuoret joutuvat syytösten, leimaamisen ja pilkan kohteeksi... :-D

   Mutta ei Tynkkysen asiaton kirjoittelu estä sinua puhumasta omasta ultraseksuaalisesta elämäntavastasi, jos sen ongelmaksi koet, kunhat et vaadi homoseksuaalien perusoikeuksien rajoittamista sillä perusteella. Sehän se ongelma näissä Tynkkysenkin jutuissa on. Ja sinun ei tarvitse olla ylpeä siitä, jos olet queer tai fag, mutta kai kuitenkin annat muiden olla, jos he niin haluavat.

   Poista
  6. Pyh, ei huoraaminen ole mulle ongelma mutta yleisen henkisen/fyysisen/sosiaalisen hyvinvoinnin näkökulmasta olisi kiva jos mun tapasia lumppuja olisi vähemmän :D

   Tynkkynen nyt on vähän vietävissä että en yhtään ihmettele jos mielipiteet vaihtelee.

   Poista
  7. On totta että ainakin täällä USA:ssa LGBT-nuorten itsemurhariski on suurempi kuin niiden jotka eivät kuulu tähän ryhämään. Mutta mikä on syy ja mikä on seuraus? Itse näen niin että riskikäytös ja itsemurhariski kasvavat yhteiskunnan ja ympäröivien ihmisten vuoksi. Jos sinulle jatkuvasti kerrotaan että olet luonnoton, viallinen, et yhtä hyvä kuin muut sen vuoksi kenestä olet kiinnostunut, niin kyllä se etenkin nuorilla vaikuttaa omanarvontuntoon ja elämänhaluun äkkiä. En usko siihen että LGBT-ihmisillä muuten olisi joku "asetus pielessä", eli että esim. heidän itsemurhariskinsä olisi muuten suurempi. Ja sitten tietty minä tunnen aika paljon LGBT-porukkaa, ja ihan joka kirjaimen edustajia. Suurimmilta osin he ovat pitkässä parisuhteessa, käyvät töissä ja kaupassa jne. Ihan samaa mitä heterotkin.

   Poista
 22. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3A5aItniId5J0J%3Asebastiantynkkynen.blogspot.com%2F2012%2F03%2Fbig-brother-taloon-paaseminen-on.html+&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiintoisaa. Sebastian Tynkkynen käytti samoja kikkoja BB-taloon pääsemisessä ja siellä pysymisessä kuin nyttemmin poliittisella urallaan. Niinpä hän on luonut itselleen mahdollisimman erikoisen poliittisen profiilin ja yrittää sopivan tilaisuuden tullen kumartaa lähes joka suuntaan, vaikka hänen todellinen poliittinen ajattelunsa on yksisilmäisen raadollista. Se ei poikkea mitenkään persujen konservatiivis-populistisesta linjasta.

   Se siitä stereotypioiden murtamisesta.

   Poista
 23. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja Rahvas-lehden päätoimittaja Sebastian Tynkkynen on perunut lehtensä islam-aiheisen pilapiirroskilpailun. Nyt-liitteen tuoreessa haastattelussa tämä kiva biseksuaali euroviisufani ei ole halukas mitenkään kommentoimaan harjoittamaansa itsesensuuria. Aiemmassa saman lehden haastattelussa tämä harras kristitty ja kiihkeä islaminuskon vastustaja sanoi puolustavansa sananvapautta ja suhtautuvansa kielteisesti itsesensuuriin.

  S. Tynkkynen on joutunut huomaamaan, ettei harmittoman pinnallinen BB-tyyli sittenkään toimi politiikan arjessa.

  http://nyt.fi/a1305920096609

  VastaaPoista
 24. Hei vaan kaikille,

  Itse olen myös biseksuaali mies ja haluan ottaa tähän keskusteluun esiin vielä täysin uuden näkökulman.

  Jos ei ole ollut homoilla aina helppoa tässä maailmassa, niin itseasiassa biseksuaalina eläminen voi olla vielä paljon vaikeampaa:

  Sontaa ja puukkoa tulee joka tapauksessa aina jommalta kummalta suunnalta, kumartelet sitten - tai jätät kumartelematta suuntaan tai toiseen. Jos koetat tuoda jotain kehitystä ja "nykypäiväistämistä" perussuomalaisten pitkäaikaiseen arvomaailmaan, niin sinua kyllä varmasti puukotetaan vastapuolelta ja käännetään heti selkää, jos et tee sitä kerralla ja kunnolla.

  Voidaankin siinä vaiheessa kysyä, että ovatko "tämänkylänhomopojan" kaltaiset homomiehet sitten lopulta niin "suvaitsevaisia", kuin luulevat olevansa.

  Tämä hänen postaus tiivistää aikalailla sen, mitä tarkoitan. Eli jos edustat vain osittain sitä, mitä suurin osa "sateenkaariporukassa" edustaa, niin se suvaitsevainen sateenkaariporukka, jonka oletit aluksi hyväksyvän sinut omana itsenäsi - onkin lopulta aivan yhtä suvaitsematon, mitä ne uppiniskaisimmat persuheterot, jotka eivät Raamatun sanaan vedoten koskaan luovu alkuperäisistä mielipiteistään.

  Jos mietitään sitä, mitä oli persuissa ennen Tynkkysen kaltaisia tapauksia, niin Arja Juvosen kaltaista poikkeusta lukuunottamatta oikeastaan vain sellaista, joka nostaa useimman homon karvat pystyyn. Jos taas mietitään sitä kokonaisuutta, mitä Tynkkynen persuihin tuo, niin se on ajan kanssa ainakin enemmän tasa-arvoisuuteen pyrkivää, kuin mitä vaikkapa Timo Soinin kommenteista on saatu irti koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (jatkoa edelliseen..)

   Kaikkea ei voi muuttaa hetkessä. Kun puhutaan Perussuomalaisista ja perussuomalaisista arvoista, niin muutosta ei voi tehdä kertaheitolla.

   On lähdettävä liikkeelle siitä, ettei lytätä ja tyrmätä täysin jo olemassa olevaa. Myös se on tasa-arvoista ja suvaitsevaisuutta, että hyväksytään ihmiset lähtökohtaisesti sellaisina mitä he ovat. Tällä tarkoitan sitä, että jos ihminen on aidosti suvaitsevainen, niin perussuomalaisten heteroiden kohdalla se tarkoittaa sitä, että pyritään suvaitsemaan seksuaalivähemmistöt juuri sellaisenaan, rajoittamatta heidän oikeuksiaan aina niin kauan, kun asia ei uhkaa mitenkään kenenkään perusoikeuksia. Toisaalta, suvaitsevaisuus tarkoittaa myös sitä, että suvaitaan ihmiset lähtökohtaisesti mielipiteineen, vaikka ne olisivat "vanhollisiakin". Sen ei tulisi olla selänkäännön ja solvaamisen syy, jos jollain on nk. "vanha ja perinteinen arvomaailma". Jos muutosta oikeasti halutaan heidän arvomaailmaansa saada, niin sitä ei voi tehdä hetkessä. Mielestäni Tynkkysen tyyli on ollut juuri oikeanlainen Perussuomalaisisten toimintaan lähtiessä: Hän ei ole tyrmännyt heti kättelyssä perussuomalaisia arvoja, vaan koettanut lähteä liikkeelle löytämällä molempia näkökantoja tukevia asioita. Se, että hän teki "tiekartan tyylisen kuvion" siitä, mihin homojen avio-oikeus voisi johtaa, voi olla hyvin realistinenkin näkemys, joka voi tulevaisuudessa aivan hyvin toteutua. Useimmille persuille se on varmasti kauhukuva, seksuaalivähemmistöille taas se merkitsisi useita positiivisia asioita.

   Mielestäni Tynkkynen oli tuon kuvion tehdessäänkin vain realistinen. Hän toi siinä erittäin hyvin esiin myös sen, että perussuomalaiset arvot eivät ole aina niin huonoja, ja niissä on pointtinsa.

   Myös se on todellista suvaitsevaisuutta, ettei ihmiselle käännetä täysin selkäänsä, jos hän löytää pointtinsa omaa henkilökohtaista arvomaailmaa vastakkaisistakin arvoista - mutta toisaalta puolustaa myös osin niitä arvoja, mitä sinä edustat.

   Tämä on myös yksi suurimmista syistä maailman sotiin - käännämme selkämme toisillemme liian helposti ja nopeasti, vaikka loppujenlopuksi olemme hyvin samanlaisia.

   Tuon sijaan, tulisi kunnioittaa toisia mielipiteineen (myös homojen tulee kunnioittaa persuja ihmisenä, eikä kääntää heille selkäänsä - ja toisinpäin).

   Yhteistyöllä ja keskustelulla päästään ajan myötä parhaaseen lopputulokseen. Sodat tuovat puolestaan tullessaan vain pitkäaikaista vihan kierrettä ja kaaosta.

   "Olemme vain lyhyellä vierailulla maailmassa, toistemme elämissä." - Jonas Gardell

   Poista
  2. Hei, kiitos kommentistasi.

   En nyt ihan tiedä, oletko ylipäätään lukenut postausta ollenkaan tai muuten ymmärtänyt mitä sillä tarkoitan. Jotenkin tuntuu, että olennaisinta on nyt ollut saada tyrkyttää "homotkaan eivät ole suvaitsevaisia"-persuideologiaa eteenpäin.

   Kuten muille on kyllä tullut hyvin selväksi, on suurin ongelma nimenomaan siinä, että Tynkkysen puheet ovat yhtäkkiä ihan toista mitä ne ovat olleet vielä varsin lyhyen aikaa sitten. Tietysti tällainen äkillinen muutos poliitikon mielipiteissä herättää epäilyksiä, varsinkin vaalien alla.

   Kuten tekstissä toin esiin, ei Tynkkysen näkemyksissä oikeasti ole mitään uutta tai persuja mullistavaa. Se, että Tynkkynen on "ylpeä biseksuaali" silloin, kun voi vastustaa sillä islamia tai sateenkaaripestä imagoaan, ja ei ole ylpeä biseksuaali silloin kun haluaa kannattaa konservatiivisia arvoja, ei tee Tynkkysestä mitään persujen uudistajaa, vaikka hän tietysti eduskuntavaaleihin ehkä sellaisella teemalla haluaa lähteäkin. En ole vielä toistaiseksi huomannut, että Tynkkynen olisi hirveän voimakkaasti ollut puolustamassa edustamiani arvoja.

   Ja tuosta selänkääntämisestä kirjoitin mielestäni jo varsin selvästi bloggauksessani: "Kun joka kerta hiekkalaatikolle tullessaan lyö kaveria lapiolla päähän, jonain päivänä todennäköisesti sanotaan, että älä tuu enää, me ei leikitä sun kaa".

   Yhteistyö ja keskustelu ja rauhanrakentaminen olisivat tottakai ihania ja kannatettavia asioita, mutta en vain asioiden tässä valossa oikein osaa nähdä, että sillä asialla olisi Sebastian Tynkkynenkään.

   Poista
 25. Mielestäni Sebastian näytti karvansa Uuden Suomen blogissaan, jossa väitti että homoliitot johtaisivat eläinten ja elottomien esineiden naimiseen. Oli oikeen "söpö" kuvakin mukana, jossa homomiehet rinnastettiin kivasti vuohiin ja tuoleihin. Sittemmin hän on poistanut kyseisen blogikirjoituksen vaikka silloin niin ylpeilikin saaneensa hurjasti kiitosta. Toisaalta, Sebastianin kritisoiminen takin kääntämisestä tai muunnellun totuuden puhumisesta on turhaa, sillä ko. käytös kuuluu politiikkaan.

  Olen itsekin ollut PerusNuorissa, mutta en viihtynyt kauaa, sillä valitettavasti perussuomalaisten julkisuuskuva pitää hyvin paikkansa. Rasismi ja homofobia kukkii ja kunnolla.

  VastaaPoista
 26. Ohhoh! Harvinaisen tyhmää yrittää pienessä Suomessa esittää itsensä ainakin mielipiteiltään ihan toisenlaisena ihmisenä kuin mitä jokainen voi netistä hänen mielipiteitään lukea ja hänet tuntevilta kuulla. Tynkkynen taitaa törmätä vielä siihen, että netistä ei koskaan saa mitään pois ja hän ei voi luoda itseään tyhjästä.

  Säälittää nämä persujen yritykset hämmentää vesiä tuomalla esiin syrjimiinsä vähemmistöihin äkkipäätä katsottuna kuuluvia ehdokkaita. Mitäs tapahtui sille Belle Selene Xiallekin, joka kiinalaisena sitten yllättäen osoittautui vielä kovemmaksi yhden kulttuurin kannattajaksi kuin suomalaiset persut.

  VastaaPoista