Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Oscar Bar Café – Köpiksen suosituin homobaari

On talvi, synkkää ja pimeää. Siispä mikä olisikaan parempaa kuin muistella mennyttä kesää ja jatkaa elokuisen Kööpenhaminan reissumme po...


On talvi, synkkää ja pimeää. Siispä mikä olisikaan parempaa kuin muistella mennyttä kesää ja jatkaa elokuisen Kööpenhaminan reissumme postauksia. 


Köpiksen ravintolatarjontaa käsittelin jo piakkoin reissumme jälkeen, kirjoittaessani Cafe Obelixista.  Obelixin lisäksi kävimme, itseasiassa kahdestikin, Oscar Bar Caféssa. Oscar on yksi Köpiksen suosituimmista homopaikoista: paikka on auki lounasajasta iltamyöhään, eli paikan tarjonta on hyvin laaja: voi mennä lounaalle, kahville, kaljalle, cocktailille tai koko illaksi juhlimaan. Omat vierailumme keskittyivät lounasaikaan ja pääpaino oli syömisessä. Se ei ollut ongelma: luulen, ettei Köpiksen ravintolavalikoimista yksinkertaisesti löydy huonoa ravintolakokemusta. No okei, jos erehtyy syömään ostoskatu Strogetin turistirysäkammotuksiin, niin ehkä sitten. Mutta jos ihan vähän koukkaa ostoskadulta syrjään, löytää aivan kivuttomasti jumalaisia elämyksiä.Ensimmäisellä kerralla, joka muuten sattui olemaan syntymäpäivänäni, Oscarissa käydessämme kuvittelin vielä olevani fitness ja söin salaattia. Salaatti oli suuri ja toki maukas, joskin krutongeiltaan huomattavan suolainen. Toisella kerralla valitsin salaatin ja viinin sijaan burgerin ja oluen. Valinta oli varsin hyvä, sillä Köpis jostain kumman syystä on burgeripaikka juuri minun makuuni: burgerit ovat sopivan kokoisia, napakoita ja selkeitä, olematta kuitenkaan kuivia. Sydämeni, verisuonista puhumattakaan, sykkivät myös Oscarin jumalaisille perunoille. Eivätkä tanskalaiset oluetkaan varsinaisesti taida mitenkään aliarvostettuja olla.


Vaikka Oscar Bar Café kehuukin olevansa yksi suosituimmista homopaikoista, eivät Oscarissakaan sateenkaariliput liehu tai drag queenit tanssi tiskillä. Kuten Obelixissa, myös Oscarissa teema näkyi lähinnä kahvilan nurkan Gay Copenhagen-oppaina ja gaylifestyle-lehtinä. Ehkä tarkkasilmäinen asiakas saattaa kiinnittää huomiota myös tiskin takana hääriviin poikiin. Killen silmään työntekijät näyttivät nisteiltä, omaan silmääni lähinnä heroin chiciltä. Sellaisia tyypillisiä hipsterihomoja, kyllä te nämä tiedätte. Ensimmäisellä kerralla lounastimme aika leppoisasti aikaisin, tyylikkäiden rouvien ja nuorten aikuisten keskellä. Lounasajan loppupuolella sen sijaan paikka alkoi olla jo vähän gay: nurkkapöydässä kikatteli kaverinsa kanssa drinkkien parissa aika vahvassa arkimeikissä uloslähtenyt mies, tiskillä taas notkui syystä tai toisesta juoksutrikoissa liikenteeseen lähtenyt mies. Ja silti siellä kaiken keskellä istui kahvittelemassa eläkeläisrouvia. Eläkeläisrouvia, eläkeläisrouvia kaikkialla.


 Ehkä juuri sellainen kaikkien sopuisa yhteiselo on se, mikä Köpiksestä tekee niin toimivan. Samaa aikaan Suomeen. Mutta voiko sellaista sopuisaa yhteiseloa olla ilman ihanaa homokahvilaa, joka on auki aamusta iltaan ja josta saa jumalaisia burgereita? Jumalaiset burgerit ovat ylipäätään Suomessa harvassa. Kyttään edullisia lentoja Köpikseen ihan vain burgereiden vuoksi.


Oscar Bar Café
http://oscarbarcafe.dk/

 Rådhuspladsen 77
1550 København K

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Näin unta, että teit videopostausta. Istuit sängyllä ja puhuit tosi rauhalliseen ääneen siitä, miten olitte Killen kanssa menneet kihloihin. En muista koko tarinaa, mutta ihan siinä lopulla huokaisit syvään ja sanoin "kyllä mä uskon että vielä viiden vuoden päästä me ollaan Killen kanssa onnellisia tällä samalla sängyllä"

  :D se oli jotenkin tosi hellyyttävä ja samalla hyvin hämmentävä uni tavallaan täysin tuntemattomista ihmisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, oi miten ihana uni :D. Kiitos, että jaoit sen! Hymyilyttää vieläkin.

   Poista
 2. Moi, voisitko tehä postauksen Köpiksen eläintarhasta, niinku joskus lupailit? Olin itse Köpiksessä vuosi sitten, ja Zoologisk Have oli kyllä upee paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, suunnitelmissa on! Unohtui muiden kiireiden vuoksi syksyllä, mutta nyt kun talven pimeyttä piristämään keksin kaivautua uudestaan Köpis-aiheisiin, niin eläintarhapostaustakin on tulossa. Kiva, että postaukselle on kysyntää :).

   Poista
 3. Kerran kävin tuolla vetämässä lärvit kamun kaa. Mee Jailhouse CPH:hon, huomattavasti hauskempi ja musa on 5/5.

  VastaaPoista