Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DocPointin HLBTI-poiminnat

Sairastelun vuoksi olen nyt tämän asian kanssa vähän myöhässä, mutta ajattelin silti vinkata näistä teille! Ensi tiistaina, 27.1., alkaa ...

Sairastelun vuoksi olen nyt tämän asian kanssa vähän myöhässä, mutta ajattelin silti vinkata näistä teille! Ensi tiistaina, 27.1., alkaa Helsingissä DocPoint, joka on dokumenttielokuvien festivaali. Ohjelmistoon on perinteisesti kuulunut myös HLBTI-elokuvia, ja niin kuuluu tänäkin vuonna. Kokosin teeman leffat näppärästi yhdeksi listaksi!


Hyvin ajankohtaisena esiin nousee ainakin Children 404-niminen dokumentti. Elena Klimovan nettiprojektina syntynyt elokuva antaa äänen homopropagandalain vaientamalle, seksuaalivähemmistöihin kuuluvalle venäläisnuorisolle. Dokumentti tulee DocPointiin sikäli hyvään aikaan, että aihe on noussut esiin Suomessakin useampien venäläisten homoseksuaalien hakiessa Suomesta turvapaikkaa. Dokumentin trailerin voit katsoa täältä.

Venäjää käsitellään myös dokumentissa Victory Day. Toukokuun 9. päivä järjestettävän asevoimien paraatin symboli on dokumentissa keskeisessä osassa: päivä julistaa rauhaa ja vapautta, vaikka tiukentuvat lait kuristavat Venäjän seksuaalivähemmistöjä. Dokumentti kuvaa Venäjän seksuaalivähemmistöjä heidän kodeissaan ja näyttää, kuinka asunto on pareille ainoa turvapaikka. Uhat ja vaarat vaanivat heti oven ulkopuolella.

Max and the Others kertoo hyvin erityyppisen tarinan. Dokumentin keskiössä on 61-vuotias Max, joka työskentelee seksiyrittäjänä S&M-studiolla. Kuvioissa pyörii myös ukrainalainen poikaystävä Dima, jonka maahanmuuton byrokratia työllistää myös Maxia. Ronskista aiheesta huolimatta seksuaalisuus tai S&M-touhut eivät kuulemma nouse dokumentissa erityisesti esille, vaan kyseessä on enemmänkin kuvaus ihmisestä. Maxin elämään voi kurkistaa trailerimuodossa dokumentin nettisivuilta.


Transsukupuolisuus on niinikään edustettuna DocPointin ohjelmistossa. Nathan - Free as a bird-dokumenttia kaavailtiin alunperin kuvaukseksi Nancyn muuttumisesta Nathaniksi. Sukupuolenkorjausleikkaukset kuitenkin epäonnistuvat, eikä Nathan koe sopivansa mihinkään: ei kehoonsa eikä tähän maailmaan. Vaikeuksista huolimatta Nathan puhuu dokumentissa avoimesti. Kyseessä on sydäntäsärkevässä lohduttomuudessaan kuitenkin kaunis elokuva. Traileri elokuvasta löytyy täältä.

Trans-aihepiirissä liikutaan myös elokuvassa The Dog.  Dokumentti kertoo John Wojtowiczistä, joka yritti pankkiryöstöä rahoittaakseen rakkaansa sukupuolenkorjausleikkauksen. Ryöstö ei onnistunut, mutta Wojtowiczistä tehdyllä Hollywood-elokuvalla leikkaus lopulta saatiin rahoitettua.Kuulostaa kokonaisuudessaan hiukan absurdilta ja, no, Hollywood-elokuvalta. Totta se kaikki kuitenkin on. Trailerin The Dogista voit katsoa täältä.

To Be Takei on dokumentti George Takeista, joka on sekä Star Trek-ikoni että hyvinkin tunnettu Facebook-sivu. Itse joudun tunnustamaan, etten osannut edes yhdistää Takeita Star Trekiin, pelkästään FB-feedissä vilahteleviin huumorikuviin... Dokumentin katsominen voisi olla siis paikallaan itsellenikin!


Scifi-leffan ja sosiaalisen median neron lisäksi George Takei on myös homo. Dokumentti kuvaa Takein parisuhdetta ja sekä antaa puheenvuoron amerikanjapanilaisille. Samalla puolustetaan kaikkien oikeutta avioliittoon, sukupuolta alleviivaamatta. Takei-dokkaria voi vilkaista trailerin verran täältä.


DocPoint siis 27.1.-1.2.2015 Helsingissä. 
Lisätietoa näytösajoista, lipunmyynnistä ja hinnoista löytyy DocPointin nettisivuilta!

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Oletko jossain vaiheessa vastannut viime postauksesi kommenttiin? Vai huomioitko vain nuorten ja kauniiden kommentit? Mielestäni mummelin kommentti olisi ollut vastauksen arvoinen.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama teksti tuli kahteen kertaan, siksi poistin sen toisen, he he.

   Poista
  2. Sama teksti tuli kahteen kertaan, siksi poistin sen toisen, he he.

   Poista
  3. Jorma-hyvä, tai mikä ikinä nimesi onkaan: vastaan kyllä kommentteihin, kunhan tässä sairastamisen lomassa ehdin. En varsinaisesti pysty kommentista näkemään, onko kommentoija nuori ja kaunis vai ei, joten en vastaa kommentteihin sen perusteella.

   Poista