Tietoa mainostajalle ›

Mistä hankit joululahjat tänä vuonna?

Joulukuun myötä Turussa aukeaa kaksi mielenkiintoista joulukauppaa. Joulukaupat saivat pohtimaan sekä joululahjoja että sitä, mistä joulu...

Joulukuun myötä Turussa aukeaa kaksi mielenkiintoista joulukauppaa. Joulukaupat saivat pohtimaan sekä joululahjoja että sitä, mistä joululahjat hankin. Se ei nimittäin ole yhdentekevää.Turussa aukeaa joulukuun ajaksi kaksi erittäin lupaavaa joulukauppaa. Toinen on jo aiemminkin järjestetty ja turkulaisille varmasti tuttu Plaekä & Kaverit-joulukauppa. Plaekastä olen kirjoittanut aiemminkin, esimerkiksi noin vuosi sitten löydettyäni Plaekän valikoimasta täydelliset housut. Sen jälkeen olen löytänyt Plaekältä useita muitakin nappiostoksia. Plaekä pitää siis ympäri vuoden nettikauppaa, jonka valikoimista löytyy pohjoismaalaisia miestenvaatemerkkejä. Joulukaupasta löytyy näiden lisäksi myös kirjoja, asusteita, sisustustuotteita ja yllättävästi myös laaja valikoima kaikenlaista lapsille.

Plaekän kaupasta löytyy myös Saana & Ollin kanssa yhteistyönä tehty t-paita, joka löytyy myös minun kaapistani!
Plaekän lisäksi Turusta löytyy tänä vuonna myös Pop Å-nimeä kantava joulukauppa. Plaekän putiikki on kauppana perinteisempi, mutta Pop Å:lla on ainakin turkulaisittain vallan jännä konsepti: kauppa on nimittäin avattu aivan tavalliseen asuntoon. No okei, aivan tavallinen on harhaa siinä suhteessa, että asunto on uskomattoman hieno, mutta asunto kuitenkin. Ideana on se, että asuntoon sijoitettuna tuotteet näkee ikään kuin käytössä ja niitä on ehkä helpompi kuvitella omaan kotiinsakin. Hauska idea.

Saana & Ollin tekstiileissä kelpaisi kölliä ja kelliä. Ihana hirvihylly vaanii Pop Å:n makuuhuoneessakin.

Pop Å:n takaa löytyy joukko turkulaisia brändejä. Pop Å avaa ovensa huomenna torstaina, mutta minä pääsin muiden turkulaisten bloggareiden mukana tutustumaan valikoimaan jo maanantaina. Hyvältä näytti! Asuin Turkuun muuttaessani aivan Pop Å:n tuntumassa, joten piipahdus entisillä kotikulmilla oli varsin hauskaa sekin.

BEdesignin hirvihylly on vaan ihana. Vielä joskus nostan opintolainan ja ostan hirvihyllyn.
Vierailut näissä joulukaupoissa saivat myös ajatukseni tämän joulun ostoksista vahvistumaan. Nimittäin jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta mietin omia suunnitelmiani tälle joululle: päällimmäisenä mielessä tuntuu juuri nyt olevan se, että mitä ja keneltä haluan jouluksi hankkia. Tuntuu, että koko Suomi kaatuu ja ainakin Turussa monet keskustan liiketilat ammottavat tyhjyyttään kun suuremmatkin yritykset sulkevat liikkeitään. Ehkä juuri myrskyisistä ajoista johtuen tuntuu erityisen tärkeältä käyttää pieniä ja paikallisia yrityksiä. On uskomattoman hienoa, että jotkut uskaltavat, vaikka Vanhat Sedät Puvuissa istuvat televisiostudiossa varoittamassa yrittämisen riskeistä ja vaaroista.

Toisaalta tällaisissa yrityksissä näkyy juuri luovuus ja aito palo työhön. Kun työstään on innostunut ja kiinnostunut, jaksaa todennäköisesti keskittyä paremmin asiakaspalveluunkin. Parhaassa tapauksessa ostotapahtuma ilahduttaa sekä myyjää että ostajaa. Ja joululahjaostoksilla vielä lahjan saajaakin. Ilo lisääntyy ja raha liikkuu.

Luulen myös, että pop up-tyyppisissä kaupoissa on yrityselämän tulevaisuus. Tarvitseeko kaiken edes olla saatavilla kaiken aikaa?

Plaekän joulukaupasta löytyy myös Kasperin laukkuja, joita olen himoinnut esim. ikuisuuden.
Mikään hyvä paimen en toki väitä olevani, vaan ihan taloudellisista syistä joudun itsekin valitsemaan edullisimman hinnan perusteella, laadusta tinkien. Joskus niin on ihan viisastakin tehdä, mutta välillä vähän suurempi panostus voi olla ihan paikallaan. Sisimpääni nimittäin riepoo, kun näen esimerkiksi kadulle hajonneita kenkiä. Eikä mitenkään vähän kulahtaneita, vaan yksinkertaisesti paloiksi hajonneita, pohjansa pudottaneita jalkineita. Tällaiseen näkyyn törmäsin viimeksi tänään Tuomiokirkon tuntumassa. Ja keskelle katua levinneestä kengästä kyllä näkyy ostopaikka. Niissä paikoissa ensimmäisenä tulee hinta ja ostosten valtava määrä, viimeisenä taas laatu ja kestävyys. Eikä toki tarvitse mennä äärimmäisyydestä toiseen: hyvä on jo sekin, jos silloin tällöin voi jossain asioissa tukea suomalaista yrittäjyyttä. En usko, että televisiossa pyörivä "kymppi lisää kuussa"-mainos on aivan tuulesta temmattu.

Pop Å.

Monet tuntuvat toiveikkaina odottavan Suomen kohdalle osuvaa uutta Nokiaa, joka työllistää koko Suomen ja nostaa huipulle. On mahdollista ja todennäköistä, ettei sitä tule koskaan. Varmaa kuitenkin on, että se ei missään tapauksessa tule halpojen hintojen humalluttamana ulkomaisista nettikaupoista hamstraamalla.

Herrain Pukimolta löytyy Turusta omakin liike, mutta tuotteita on ostettavissa myös Plaekän kaupasta.
Haastankin tämän paatokseni jälkeen teidät lukijat pieneen joulun henki-haasteeseen! Koko Suomi on joulun alla täynnä jos jonkinlaista joulukauppaa, myyjäistä ja design markettia. Ne ovat täynnä suomalaisia yrittäjiä ja tulevaisuuden toivoja. Tutustu valikoimiin ja kun löydät jotain kiinnostavaa, osta se. Ostoksen ei tarvitse olla edes suuri. Kukin resurssiensa mukaan. Otan mieluusti vastaan vaikka tämän postauksen kommenttikentässä raportteja siitä, kuinka haasteeseen osallistuminen sujuu! Toivottavasti törmäillään turkulaisissa putiikeissa!

Plaekä & Kaverit-joulukauppa: Kristiinankatu 9, 20100 Turku. Avoinna 23.12. asti ma-pe 12-20, la-su 10-18. Suljettu 6.12. 

Pop Å: Läntinen pitkäkatu 16a, 2. krs, 20100 Turku. Avoinna 24.12. asti ke-pe 11-19, la 11-17 ja su 12-16. Jouluviikolla myös ma-ti 11-19, jouluaattona 9.30-11.30. Suljettu 6.12.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. En malttais odottaa, että Retromies Rauhankadulla vihdoin aukeis ja pääsisin sinne pöyhimään. Myös sunnuntain uuden muotoilun yhdistyksen joulumyyjäiset Logomossa taitaa keventää tiliä tuntuvasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulin vasta eilen Retromiehestä, odotan suurella innolla! Uuden muotoilun myyjäiset oli kanssa mahtavat, vaikken valitettavasti mitään kyllä ostanutkaan...

   Poista
 2. Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Esimerkiksi Xmas-laina Jos kyllä, niin ota yhteyttä minulle pikaiseen lainaan 3%: n korolla. Lähetä minulle ASAP: russell.credit40@gmail.com

  Terveiset.
  Russell Investments

  VastaaPoista
 3. Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Esimerkiksi Xmas-laina Jos kyllä, niin ota yhteyttä minulle pikaiseen lainaan 3%: n korolla. Lähetä minulle ASAP: russell.credit40@gmail.com

  Terveiset.
  Russell Investments

  VastaaPoista
 4. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? ota meihin yhteyttä sähköpostitse saadaksesi tietoa laina-palvelusta. sähköposti: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista
 5. Tarvitsetko lainaa? Oletko rahoituskriisissä tai tarvitset rahaa aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarvitsetko lainaa maksamaan velkasi tai maksamaan laskuja tai aloittamassa mukavaa liiketoimintaa? Sinulla on pieni luottopisteet, ja olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Ota meihin yhteyttä tänään sähköpostilla: richardpeterson706@gmail.com

  VastaaPoista