Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mr. Farkku-Suomi

 Yhteistyössä Nurmi Clothing   Kesän Helsinki Prideillä se iski tajuntaani: joka puolella näkyi täydellisiä farkkuja ja nahkatakkeja....

 Yhteistyössä Nurmi Clothing 

Kesän Helsinki Prideillä se iski tajuntaani: joka puolella näkyi täydellisiä farkkuja ja nahkatakkeja. Koko baari näytti Tom of Finlandin stailaamalta. Vaatteet näyttivät uskomattoman hyviltä. Mistä ihmiset nämä vaatteet löytävät? Mistä minä löydän?Nahkatakkia etsin edelleen, mutta ilokseni voin todeta, että täydelliset farkut ovat löytyneet!Lähes vuosi sitten kirjoitin blogipostauksen täydellisten farkkujen etsinnästä. Kirjoitin silloin kriteerit, joilla olin housuja etsimässä. Tällaiset olivat kriteerit: 

 "Sellaset klassisen siniset kirkkaankeltaisilla ompeleilla, mut ei kuitenkaa sellaset täysin tummat, mut ei missään tapauksessa mitenkään kulutetut, ja sit ei sellasta liian ohutta kangasta, eikä se väri saa olla sellanen harmaaseen taittunut vaan ihan kuitenki selkeesti sininen. Sit pitäs vielä olla sellaset hyvin istuvan malliset, kapeat, mut ei kuitenkaan täysin pillit eikä sit taas mitkään reisitaskuhousutkaan..."


Kymmenen kohdan tarkka ja ehdoton lista on aika paljon ja sitä myöden löytymisen todennäköisyys on aika pieni. Olin itsekin jo luopunut toivosta ja hankkinut kaikenlaisia korvikehousuja, ku ei nyt vaa oo niit farkkuja ni en ehkä saa sellasia ikinä. Vaan olisittepa nähneet ilmeeni, kun törmäsin internetin ihmemaailmassa Nurmi Clothingin farkkuihin. Ihan täydellisesti kriteereihini istuvat, ja mikä uskomattominta, Nurmi Clothingin farkut ovat myös ehkä maailman ekologisimmat farkut: housuista 45% on luomupuuvillaa ja 55% hamppua. Hamppu on kuulemma ekologinen vaihtoehto siksi, että kestävyyden lisäksi se ei käytännössä tarvitse lannoitteita, kastelua hyvin vähän eivätkä rikkaruohotkaan pääse hampun kanssa niskan päälle. 


Ja ettei ekologisuus olisi jäänyt ainoaksi hyväksi, on farkut myös ommeltu Suomessa. Kuten eilisestä joululahjoja käsittelevästä postauksestani ehkä kävi ilmi, olen yhtenä suurena peukkuna tällaiselle toiminnalle. Niiin hyvä! Farkkujen valmistuksesta vastaava keiteleläinen farkkutehdas M.A.S.I. Company tosin ilmoitti hiljattain, että ensi kesästä lähtien alkutuotanto, eli leikkuu ja ompelu, ostetaan alihankintana Virosta. Se on sääli, sillä M.A.S.I. on viimeinen suomalainen farkkutehdas. Mukava kuitenkin, että alihankintapaikka on Viro, eikä vaikka Bangladesh.

Ehdotin Nurmi Clothingille blogiyhteistyötä ja sainkin Nurmelta farkut. Olenkin käytännössä asunut farkuissa koko viikon enkä voisi olla tyytyväisempi. Farkut ovat mukavan napakat ja jämäkät (maallikkona luulisin, että kyse on hampusta) mutta silti miellyttävän pehmeät. Olen löytänyt jopa itseni silittelemästä omia farkkuihin puettuja jalkojani, mikä on tietysti mukavaa mutta hivenen kiusallista, jos niin sattuu käymään julkisella paikalla.

Nurmi Clothingin valikoimista löytyy farkut sekä miehille että naisille. Myös monenlaista muuta hyvännäköistä ekologista päällepantavaa löytyy! Kannattaa siis vilkaista Nurmin nettikauppaa, vaikka eilistä joululahjahaastettani silmällä pitäen :).You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että olisitko käyttänyt farkkuihin 170e jos ei ilmasiks blogiyhteistyön kautta ois herunu? Varmasti tosi kivat ja ihanat ja kukapa ei haluis tukea suomalaisia pienyrityksiä, mutta opiskelijabudjetilla ei kauheesti oo varaa tollaseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan relevantti kysymys! Farkkujen hankkiminen oli aikomuksena, ilman yhteistyötäkin. Opiskelijabudjetti on tosiaan rajallinen, olen siitä hyvin tietoinen itsekin opiskelijana. Mutta kuten aiemmassa ostostentekoa käsittelevässä postauksessani kirjoitinkin, niin suomalaisia pienyrityksiä voi tukea myös pienemmissäkin ostoksissa. Se on jo hyvä alku :).

   Poista
 2. Herätti heti mielenkiinnon ja kävin nettisivuillakin katsomassa. Hintojen takia poistuin ennenku edes ehdin nähdä jotain mitä voisin vahingossa haluta. :D

  -Torey

  VastaaPoista