Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

12 kuvaa joulusta

 Mietin sata vuotta mitä joulunvietosta kirjoittaisin. Tuntuu kuitenkin vähän dorkalta ja kaikkia maailman blogeja toistavalta kirjoittaa o...

 Mietin sata vuotta mitä joulunvietosta kirjoittaisin. Tuntuu kuitenkin vähän dorkalta ja kaikkia maailman blogeja toistavalta kirjoittaa oikein mitään: syötiin, juotiin, ihasteltiin lunta, pelattiin lautapelejä, syötiin, juotiin, saunottiin, kyllä joulu vaan on ihana juhla. Tottahan kaikki tuo on, mutta se on jo tullut sanottua aika tuhanteen kertaan kaikkialla.

Aiemmin on vietetty Killen kanssa joulu Turussa keskenään ja kavereiden kanssa, mutta tänä vuonna joulunviettoon lähdettiin Killen perheen pariin. Mökillä vietetty joulu voi kuulostaa vähän arveluttavalta, mutta vastavalmistunut ja moderni mökki oli mökistä kaukana. Juuri sopivasti aattona satanutta lunta sai suurista ikkunoista ihastella kuin 3D-näytöksessä, samoin lintulaudalle tupsahtelevia talitiaisia. 

Lauantaina kotiinpalatessa Kille yritti toiveikkaasti lopettaa joulumässäilyn keittämällä itselleen purjolientä, mutta jotenkin tässä kävi niin, että purjoliemen lisäksi on syöty noutokiinalaista, tortilloja, sipsejä, suklaata, jekkua ja viiniä. Vuoden vaihteen jälkeen on kyllä pakko siirtä itsekin purjoliemien pariin. Alkuvuodesta on muutamatkin edustustilaisuudet, joissa soisin näyttäväni muulta kuin pöhöttyneeltä.

Pidemmittä puheitta runsas putki kuvia joulunvietosta. Kuvat on kuvattu kaikki Olympukselta testilainassa olevalla OM-D E-M10-kameralla. Kuvauskalustoni on kaivannut pientä ja näppärästi mukanakulkevaa mutta kuvanlaadultaan professionaalia kameraa. En ihan täysin minijärkkärien suorituskykyyn, mutta Olympus kyllä hoitelee hommansa. Sataan kertaan on saanut yllättyä ja ilahtua, kun vähemmänkin kuvaukseen perehtyneet ihmiset kykenevät napsimaan onnistuneita kuvia, ainakin kun asiantuntija (kröhm, minä) säätää asetukset kohdilleen.


Lumi yllätti jouluilijat ja sateeseen piti rientää kuin Lumiukossa, niissä vaatteissa mitkä päällä oli. Joulumarkkinoilta ostettu villaliivi sopi toki tunnelmaan hyvin, näytin Killen mukaan Alppi-Jussilta

Jalkaan tökätyt kolme numeroa liian pienet mökkicrocsit taas tekevät minusta luultavasti universumin ensimmäisen crocsien käytön julkisesti tunnustavan homon. Huh, nyt se on pois sydämeltä, helpotti.


Vaan lievittääkseni äskeistä tossuihin kompastumista glamourin tiellä saan nyt jakaa teille kuvan itsestäni kaatamassa shampanjaa laseihin. Menetin kasvoni edessänne mutta palautin ne shamppiksella.

Joulukuusen edessä on uusi mistelinoksan alla.

Saatiin tietysti myös paketteja, puketteja, nyssyköitä ja pussukoita. Omia ja yhteisiä, itselle ja toisille.

Joulupäivänä olo oli sen verran tunkkainen, että oli pakko lähteä ulkoilemaan. Reippailimme parikymmentä metriä läheisen järven rannalle, annoimme katseen kiertää horisonttia ja totesimme, että eiköhän ulkoilut olleet tässä. Lisää viiniä ja missäs se kinkku oli.


Joulussa tiivistyi myös onni ja onnelliseksi tekevät asiat: Kille kainalossa, sipsipussi sylissä, ruudulla hyvä leffa (Wes Andersonin Steve Zissoun vedenalainen maailma, ihana) ja kädenulottuvilla lasissa viiniä. Mitä muuta voi ihminen pyytää?


Sellaiset joulukuulumiset täällä! Mitenkä siellä? Kävikö pukki, maistuiko ruoka, selvisittekö stressittä? Jatkuuko joulu loppiaiseen? You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kuka teidän toilailujanne kuvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelee niin paljon tilanteesta ja paikasta riippuen. Minä tai Kille, tai kaukolaukaisin, tai ajastin tai mahdollisuuksien mukaan joku paikalla oleva kolmas henkilö :).

   Poista
 2. kauniita kuvia:) komia pari ootta:) lukkiin eka että parikymmentä kilometriä ootte kävelleet.

  VastaaPoista
 3. Joulustressi piinas äiteetä ja tarttui pitkinä pyhinä muihinkin. Koti täyttyi kauniin ja yhteisöllisen tunnelman sijaan äksyilystä, kiukuttelusta ja hieman liian vauhdikkaasti kiinni laitetuista ovista. Viikon itse jaksoin ennen kun karkasin uuden kullan kainaloon <3
  Pukki on muutamia käytännöllisyyksiä ja kuulemma luvassa on vielä ainakin hemmotteluviikonloppu kylpylässä, sweet! Lahjoista paras silti taisi olla vuokrasopimuksen allekirjoittaminen uuteen kotiin :)

  VastaaPoista