Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ulvilan kylämuijan jarrut pohjassa avioliittolain H-hetkeä kohti

Kansa jonottaa allekirjoittamaan kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista Turussa maaliskuussa 2013. Tahdon2013-kampanja ja ...

Kansa jonottaa allekirjoittamaan kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista Turussa maaliskuussa 2013.

Tahdon2013-kampanja ja tasa-arvoisen avioliittolain käsittely on loppusuoralla. Nyt on viimeiset hetket ottaa kampanjasta tunnekuohut irti! Ja niitä on tottavie tarjolla.

Ulvilan kylämuijaksi jo aiemminkin blogissani tituleerattu Anne Holmlund sekä lakivaliokunnan puheenjohtaja että yksi lapsellisimmista ja herkkänahkaisimmista poliitikoista, joka tasa-arvoisen avioliittolain myötä on päässyt ääneen. Helmikuussa 2013 kansanedustajien tekemä lakialoite jäi Holmlundin takapuolen alle, eikä päässyt etenemään. Tuolloin Holmlund lähti hyvinkin äkäiseen hyökkäykseen kritisoivaa kansalaispalautetta vastaan. 

Nyt Holmlund on saanut kansanedustajakollegoiltaan kritiikkiä lakivaliokunnan mietinnön hidastelusta. Se kylämuija älähtää, johon kalikka kalahtaa. Holmlund kieltää itseensä kohdistuvat syytökset ja toteaa Ylen haastattelussa, että "kai jokaisen on jostain se poliittinen meriitti itselleen kerättävä, vaikka sitten arvioimalla puheenjohtajan toimintaa". Toisten poliittisten meriittien arviointi on varsin erikoista ihmiseltä, jolle itselleen on samantekevää, tuleeko hän poliitikkona muistetuksi esimerkiksi kouluammuskeluista. Holmlund myös väittää aloitteen edenneen samassa tahdissa kuin tekijänoikeusaloitteen. Sääli vain, että Tahdon2013-aloite on saanut odotella jo nyt puolitoista kuukautta tekijänoikeuslakia pidempään. Samoin Holmlundilta on päässyt unohtumaan, että aloitteet sekä turkistarhauksen kieltämisestä että energialain muutoksesta käsiteltiin valiokunnassa alle kahdessa kuukaudessa. Jos on ihan pakko valehdella, valehtelisit edes kunnolla, Anne-hyvä. Tämä on vain kaikille kiusallista näin.

Joka tapauksessa näillä näkymin lakivaliokunta äänestää lakialoitteesta ensi torstaina. Jännityksellä odotamme, ehtiikö Mikael Jungner tällä kertaa mukaan äänestykseen. Koko eduskunnan äänestettäväksi aloite taas siirtyy kahden viikon kuluttua. Jännitys.

Lisää kiusallisia hetkiä voi nauttia muuten tänään Ylen A-Studion parissa, kun perussuomalaisten Mika Niikko ja vihreiden Jani Toivola kohtaavat, aiheena mikäs muukaan kuin avioliittolaki. Itse olen kahden vaiheilla jaksanko katsoa. Tässä asiassa kun ei kertakaikkiaan ole enää minkäänlaista keskusteltavaa: kaikki mielipiteet on tuotu esiin sen satatuhatta kertaa, eikä varmasti mitään uutta sanottavaa ole enää kenelläkään. Siksi samojen argumenttien toistelu, sekä puolesta että vastaan, tuntuu vähän paikallaanpyörimiseltä. Ainakin Mika Niikon traumaattisine lapsuuksineen voisi jo vaihtaa johonkin vähän vähemmän näkyvyyttä saaneeseen kansanedustajaan. Vaikka Anne Holmlundiin. Suomen televisio kaipaa ulvilalaista kylämuijaa. 

 Ylen A-Studio tosiaan tänään, perjantaina klo 21 TV1:ltä!

Mutta mainittakoon loppuun vielä iloisiakin uutisia: Tahdon2013-kampanja on perustanut Me tahdomme-nimisen sivuston, jolle tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat yritykset, yhteisöt ja tunnetut suomalaiset voivat ilmoittautua julkisesti aloitteen kannattajiksi. Yrityksistä ovat mukana jo mm. Microsoft, Ben & Jerry's sekä Live Nation. Yritysten esiintuloa tasa-arvotyössä on tässä jo odoteltukin. Hienoa, että se viimeinkin tapahtui!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mitä keskusteltavaa asiasta enää edes on? Tätä menoa Venäjällä on tasa-arvoinen avioliitto ennen Suomea...

    VastaaPoista