Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tahdon2013: Viime hetket vaikuttaa!

Vapaustaistelija-minä Helsinki Pridessä viime kesänä. (KUVA: Mikko S.) Tässä viikossa on enemmän lumousta ja jännitystä kuin Arabian öi...

Vapaustaistelija-minä Helsinki Pridessä viime kesänä. (KUVA: Mikko S.)

Tässä viikossa on enemmän lumousta ja jännitystä kuin Arabian öissä. Perjantaina eduskunta äänestää, meneekö tasa-arvoinen avioliittolaki käsiteltäväksi suureen valiokuntaan vai katkeaako aloitteen taival loppumetreillä. Lopputulos on joka tapauksessa täpärä, joten Sinua tarvitaan juuri nyt.


Vaikka alkanutta voisikin helposti pitää "viimeisenä viikkona", on vielä paljon tehtävää! Enemmän kuin suotavaa, kannatettavaa ja toivottavaa on olla yhteydessä ehdokkaisiin, jotka vielä miettivät kantaansa. Suora yhteydenotto kansalaisilta on hyvä keino vaikuttaa, ja voitte olla varmoja, että myös aloitteen vastustajat ovat edustajiinsa kiivaasti yhteydessä. En haluaisi ja jaksaisi ajatella tätä varsinaisesti kilpailuna, mutta sitähän tämä on.

STT teki kansanedustajille juuri kyselyn, jonka mukaan lakialoite olisi menossa läpi. Huomionarvoista kuitenkin on, että vain 125 edustajaa vastasi kyselyyn. Monet myös vielä miettivät kantaansa. Erityisesti kannastaan epävarmoihin edustajiin siis on hyvä olla yhteydessä. Itse kiinnitin erityisesti huomiota Kike Elomaahan, jonka ei on STT:n mukaan muuttunut epävarmuudeksi. Itse olen muistanut Kike Elomaata jo kahdella viestillä, sekä sähköpostilla että postikortilla. Nyt mietin, onko kolmas yhteydenotto kampanjan aikana liikaa. Kike on jo muuten lähes täydellinen homoikoni, mutta tämä avioliittolakikysymys on jäänyt hiertämään Kiken ja homoyhteisön väliin. Toivottavasti sekin tästä korjaantuu. 

Kun sähköpostit on lähetelty, on edessä H-hetki! Kun eduskunta äänestää perjantaina, kerääntyvät lain kannattajat rakkaudenosoitukseen kansalaistorille (Kiasman ja Musiikkitalon väliin). Rakkaudenosoitus alkaa klo 12.00. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Itse ajattelin alunperin jääväni Turkuun ja meneväni opintopisteiden perässä seminaariin seuraamaan käsittelyä Twitteristä. Luojan kiitos kuitenkin heräsin todellisuuteen ajoissa: kumpaakohan muistelen mieluummin vanhoilla päivilläni? Äänestystuloksesta riippumatta historiallista ja merkittävää mielenilmausta vai mielenkiintoista seminaaria? 

Seminaareissa ei ole vielä tähän mennessä taidettu muuttaa kovinkaan montaa ihmiskohtaloa tai yhteiskuntaa, mielenilmauksissa sen sijaan ehkä joskus jotain. Tulkaa siis kaikki sankoin joukoin paikalle, minäkin tulen! Tulkaa paikalle kyltein ja plakaatein, melkein kuin Prideen tulisitte! Rakkautta ilmaan! Tehokkaimmat kyltit palkitaan, kukaties, tasa-arvoisemmalla lainsäädännöllä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hei. Ehdottomasti kaikki mukaan. Järjestin jo oman työpäiväni niin, että pääsen mukaan. Nyt vaan pitää yrittää tehdä kaikkensa asian eteen ja kyllä muakin harmittais, jo en pääsisi mukaan. Aika moni omasta tuttavapiiristäni on tulossa mukaan ja jopa jotku työpaikat on tulossa. Toivon todella, että ihmisiä on paljon, vaikka ei varmaan kesän pridekulkueen väkimäärään päästä.

    VastaaPoista