Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Oi, Suomi, katso, sinun päiväs koitti

Voi mikä perjantai, voi mikä viikonloppu, voi mikä väsymys. Mutta on sen arvoista. Perjantaista ja kaikesta päivän aikana käydystä tu...

Voi mikä perjantai, voi mikä viikonloppu, voi mikä väsymys. Mutta on sen arvoista.


Perjantaista ja kaikesta päivän aikana käydystä tunnemyrskystä on kestänyt palautua. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että voin ehkä hiljalleen palata blogin äärelle. Postattavaa onkin kyllä viime päiviltä kertynyt! 
 
Perjantai oli niin sekava, jännittävä ja epätietoinen. Haahuilin hyvissä ajoin Kansalaistorille, torilla oli ehkä kolmekymmentä ihmistä. Eduskuntatalon portailta kaikui virsikaraokea, joka kuulosti aivan Johanna Tukiaisen laulamalta. Hetken harkitsin meneväni tsekkaamaan, josko Johanna olisi oikeasti paikalla. En kuitenkaan mennyt. 

Hetkessä Kansalaistori täyttyi. Vuodatin ensimmäisen kyyneleen nähdessäni kuinka täysin random ja sivullinen ohikulkija-pappa näytti peukkuja sateenkaarilippuihin kääriytyneille tytöille. Kyllä, molempia peukkuja: oikein silleen tarmokkaasti eikä mitenkään välinpitämättömän löysästi. 
 

 Haahuilin ympäriinsä pääasiassa yksin, mutta näin silti hirveän määrän tuttuja ja tuntemattomia, jotka kyllä tunsivat minut. Monta blogilukijaa, joista yllättävin oli ehkä lukijaksi ilmoittautumaan tullut Jani Toivola. Bloggaamiseen käytetty aika ei ehkä ole mennyt hukkaan, jos tätä kerran luetaan ihan eduskunnassa asti. Ilahdutti muutenkin erilaisten julkisuuden henkilöiden näkyminen mielenosoituksessa: ei niin, että omalle julkisuudelle olisi haettu lisäjulkisuutta, vaan niin, että asia oli aidosti tärkeä. Mietin, että en ole tainnut nähdä vastaavaa ilmiötä Suomessa missään muualla, mutta tajusin, että syy lienee siinä, ettei vastaavaa ole koskaan tapahtunut Suomessa muutenkaan. Myös muutama kansanedustaja kävi puhumassa mielenosoittajille. Jaana Pelkosen puheesta kuului ja näkyi aito palo ja taistelutahto. Hieno, väristyksiä aiheuttava draivi.

Ja se hetki, jolloin äänestystulos saatiin torille asti. Jengi sekosi, se oli uskomatonta. Saara Aallon johdolla koko tori lauloi Finlandia-hymniä, enkä tiennyt mitä tehdä, kun huomasin samaan aikaan huutavani, laulavani, itkeväni ja nauravani. Ja halaavani vieressä seissyttä ventovierasta keski-ikäistyvää naista, joka niinikään itkee ja nauraa. Ja hetken päästä jo jorasin ihan kreisinä jonkun nuoren tytön kanssa Marry Metä. 

Toisessa hetkessä oltiin torilta mukaan napatulla porukalla  DTM:ssä, jossa niinikään oli laumoittain tuttuja, joita piti halailla, onnitella ja kiitellä. Ja liian monen lasillisen, pullollisen ja tuopillisen jälkeen huomaan, että DTM ei tosiaan kuulu paikkoihin, jotka edes historiallisen juhlan hetkellä tarjoaisivat happy hour-hintoja. Sen sijaan tarjolla oli mahdollisuus vetää päiväkännit yökerhossa. Ja näköjään saada itsestään kuva, jossa näyttää onnellisena nauravalta mursukuninkaalta.


Päiväkännien kannattelemana lensin Turkuun (kuvaainnollisesti, konkretian tasolla istuin linja-autossa). Juhla kuitenkin jatkui, kun kerran aihetta juhlaan oli: juhlaan saapuessani käteeni iskettiin nykytiedon valossa oikeaoppinen kuohuviinilasi, jonka sisältö tosin maistui yskänlääkkeeltä. 

Viikonloppu oli kaikken kaikkiaan pitkä ja uuvuttava. Jännitin, hermoilin ja stressasin perjantain äänestystä oikeastaan koko viikon fyysisiin oireisiin asti. Nyt, kun jännitys on purkautunut, olen vain ihan tyystin voimaton ja vetämätön. Voisin nukkua esim. 16 tuntia ja sen taidan ensi yönä tehdäkin.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. oon saanut kamalia itkukohtauksia siitä perjantaista asti, mutta näin suoraahuutoa en olekaan tainnut itkeä sen jälkeen kun katselin areenasta Jani Toivolan ilmeitä kun lakialoite meni läpi.

  ♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hitto, täytyykin tsekata löytyykö tuo vielä Areenasta... Saattaa loputon kyynelten virta olla asioiden laita täälläkin.

   Poista
 2. Koko Suomi jännitti tulosta ihan tosissaan. Olis ollu siistiä päästä paikalle, mutta meikä tyytyi bailaamaan kotona. Onnitteluni kaikille joita uusi päätös koskee! Btw, Mursukuningas näyttää ihan Cheekiltä! :D

  VastaaPoista
 3. kertoi meille siitä, että emme olekaan ihan takapajula - vaan suomella on toivoa myös tasa-arvon suhteen - niin onnellinen olin tästä laki-aloitteesta - kansa on saanut äänensä kuuluville... !

  VastaaPoista