Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Märkää, kylmää, pimeää, ulinaa

"Tiesiks sä jo miltä ulkona näyttää", kysyi Kille kun vasta suunnittelin kömpiväni sängystä ylös. Kyllä, luojan kiitos, kiitos so...

"Tiesiks sä jo miltä ulkona näyttää", kysyi Kille kun vasta suunnittelin kömpiväni sängystä ylös. Kyllä, luojan kiitos, kiitos somen, tiesin. Ilman sometiedotusta säätila olisikin tullut yllätyksenä ja saanut luultavasti kellahtamaan ikiajoiksi takaisin vällyjen väliin. Ensilumeen ei vain totu, vaikka kuinka yrittäisi.


En voi sanoa olevani millään muotoa lumen ystävä. Erityisesti ensilumi on joka vuosi aivan yhtä suuri ällötys kuin vuosittainen influenssa-aalto tai kulhon pohjalle pyörimään jääneet limaiset satsumat. Talvenvihaajalle ensilumessa talven läsnäolo konkretisoituu lopullisesti: ei voi enää pitää kiinni edes syysajatuksista, kesästä huolimattakaan. Talvi tulee, on tullut ja on luonamme vappuun tai vapun yli, kuten viime vappuna saimme karvaasti kokea. 


Kiitettävän pitkään talven lopullista iskua sai Turussa odotellessa. Helsinkiin ensilumi taisi sadella jo muutama viikko sitten, täällä taas sai helliä mieltään juhannussäällä vielä pari päivää sitten. Silti ensilumien sateen vittumaisuus ei jäänyt huomaamatta. Lumi kun ei tietenkään voinut sataa lempeästi leijailevana pakkaslumena, vaan tuli vaakasuorana pitkin naamaa kuin märkä vessapaperi. Hyi. 


Talven on oleva taistelua ja sotastrategia on mietinnässä. Täytyy keskittyä pieniin yksityiskohtiin, koska suuriin linjoihin, kuten lumen määrään, ei voi vaikuttaa. Pieni yksityiskohta ovat esimerkiksi penkille rakennettu lumiukko, jonka Kille bongasi opiskelijaravintolan edestä. Pienten yksityiskohtien lisäksi täytyy vetää niskaansa lämpimimmät ja piristävimmät rytkynsä. Tänään puin päälleni pitkästä aikaa Soullandin Babar-collegen, joka on kyllä ehkä suosikkipaitani. Lisäksi pitää varastoida keittiön kaappeihin hyllykaupalla kuiva- ja säilykeravintoa, joista loihtii herkullisia aterioita silloinkin, kun säätilan vuoksi ei ole mahdollista poistua kotoa. Kattava elintarvikevarasto joka kodissa on itseasiassa aivan perusasioita, joita jokaiselta pitäisi löytyä mahdollisten suuronnettomuuksien ja -katastrofien vuoksi. Kattavien ruokavarantojen lisäksi pitää houkutella Kille lauleskelemaan talven yli Frozenin biisejä. Ainakin ensimmäisen talvipäivän perusteella lauluesityksistä saa nauttia aivan kyllikseen. Frozen lieneekin ainoita hyviä, talviaiheisia asioita.

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Lahessa tuli tänä iltana ihan kunnolla lunta, aamulla ja iltapäivällä oli vielä sellainen keli, että pystyi ajamaan pyörällä. Mua ei muuten haittaisi toi lumi, mutta kun bussiliput on niin kalliita.

    VastaaPoista
  2. Loistava postaus! Hienoa kuulla että joku muukin vihaa talvea, eikä jaksa hehkuttaa tuota hemmetin ensilunta.

    VastaaPoista
  3. Voihan hitot,lunta kuulema tulee,itse olen palmun alla 25 asteessa ja sisko ystävällisesti kertoi myös tuon saman uutisen,Suomessa sataa lunta! Ja su pitäis palata kotiin,yhyy :(. t.talven vihaaja nro 2

    VastaaPoista