Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VINOKINO-TÄRPIT JA -ARVONTA

Yhteistyössä Vinokino Sateenkaarikansan tarinoita kertova leffafestari Vinokino on täällä taas! Vinokino on vuosittain Turussa (24....


Yhteistyössä Vinokino

Sateenkaarikansan tarinoita kertova leffafestari Vinokino on täällä taas!

Vinokino on vuosittain Turussa (24.-26.10.), Helsingissä (7.-9.11.), Jyväskylässä (24.-25.10.), Oulussa (25.-26.10.) ja Tampereella (30.10-2.11.) järjestettävä leffafestari, jossa nähdään runsas määrä erilaisia elokuvia HLBTI-teemalla: mukaan mahtuu niin dokumenttia kuin fiktiotakin, lyhyinä ja täysipituisina elokuvina. Turussa ja Helsingissä festivaalin ohjelmisto on hyvinkin laaja, muissa kaupungeissa ohjelmisto taas on nähtävissä vähän kapeammalla kirjolla. Ihanaa kuitenkin, että festari levittäytyy näinkin hienosti ympäri Suomea!

Muistan Vinokinon olleen itselleni kiehtova ja vähän mystinen tapahtuma jo muinaisina nuoruusvuosina: vaikken tapahtumaan pikkukylältä niin vain voinutkaan lähteä, syynäsin ohjelman tarkasti läpi ja pyrin mahdollisuuksien mukaan haalimaan kiinnostavat leffat katsottavaksi. Elämäni Turkuun muuton jälkeenkin on ollut sen verran kiireistä, etten ole vieläkään koskaan ehtinyt Vinokinoon. 

Mutta tänä vuonna siihen tulee muutos! Merkitsin Vinokinon jo hyvissä ajoin kalenteriini ja tsekkailin ohjelman läpi. Nyt listaan teille kolme itseäni eniten kiinnostavaa Vinokino-elokuvaa, joita ainakin itse aion ehdottomasti rientää katsomaan. Sen lisäksi sain Vinokinolta mahdollisuuden arpoa teillekin muutamat liput Vinokino-näytöksiin. Listaan nyt ensin kuitenkin omat tärppini ohjelmasta, palataan arvonta-asiaan tekstin lopussa!


TÄMÄN KYLÄN HOMOPOJAN VINOKINO-TÄRPIT 2014:
1. BETONIYÖ
Turussa lauantain avaava Betoniyö on vaan yksinkertaisesti uskomattoman hieno. Olen nähnyt elokuvan jo kahdesti valkokankaalta ja odotan tätä kolmatta kertaa valtavasti. Kuvaus on elokuvassa henkeäsalpaavan kaunista, muistan ensimmäisen katsomiskerran jälkeen olleeni pitkään todella hämmentynyt sen hienoudesta. Harva elokuva on niin pysäyttävä, viimeistelty ja tarkkaan harkittu kuin Betoniyö. Elokuvan ohjaaja Pirjo Honkasalo on myös Vinokinon suojelija! Olen kirjoittanut Betoniyöstä ennenkin, postaus löytyy täältä.

2. LYHYTELOKUVAT
Koosteina Vinokinossa näytettävät lyhytelokuvat ovat hyvinkin paljon mieleeni jo genretasolla. Olen katsonut HLBTI-lyhäreitä paljonkin juuri niiden kätevän keston vuoksi: 10-minuuttinen pätkä on huomattavasti helpompi katsoa kuin parituntinen elokuva. Lyhytelokuvankin parissa pystyy kuitenkin rentoutumaan ja saamaan ajatukset muualle. Toisaalta lyhäreiden parissa pääsee usein näkemään elokuvia sellaisistakin maista, joista elokuvia ei juuri muuten tule katsottua. Vinokino näyttää lyhytelokuvista koottuja koosteita joka kaupungissa, suosittelen siis!

3. REMINGTON AND THE CURSE OF THE ZOMBADINGS
En tiedä tästä elokuvasta yhtään mitään, mutta jos esittelytekstissä mainitaan gaydar-ase, transvestiitti-zombiet sekä päähenkilön homoksi loitsiva sureva leski, ei elokuva vaan yksinkertaisesti voi olla viihdyttämättä. Hauskaa, että Vinokinon ohjelmistoon on uskallettu valita myös vallaton kauhukomedia, liian vakava festivaali kun on liian vakava. 

Tarkemmin ohjelmaan, esityspaikkoihin ja festivaaliin muutenkin voi tutustua Vinokinon nettisivuilla.

Ja niin, nyt arvonnan pariin!

Saan tosiaan arpoa lukijoille 4 kpl lippuja Vinokinon näytöksiin. Arvontaan voit osallistua kertomalla kommenttiboksissa, mitä elokuvaa Vinokinon ohjelmistosta menisit palkintolipullasi katsomaan. Kerro myös paikkakunta, jonka Vinokinoihin suuntaisit sekä sähköpostiosoitteesi! 

Arvontaan voi osallistua 19.10. klo 23.00 asti! Otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse, mutta yritän muistaa ilmoittaa voittajan myös täällä. 

Arvonta on suoritettu ja kilpailu päättynyt! Kiitos kaikille osallistujille!

You Might Also Like

19 kommenttia

 1. Boy Meets Girl vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että menisin sitä Helsingissä katsomaan.

  VastaaPoista
 2. Menisin Jyväskylässä katsomaan Je t'aime -lyhytelokuvakoosteen. Se vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja on oikeastaan ainoa, jota katsomaan pääsisin aikataulujen vuoksi :)

  sähköposti: elppi94@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Betonityö olisi mukava nähdä, mutta työt häiritsee ikävästi vapaa aikaa. Niinpä Boy Meets Girl valikoitui vastaukseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Minäää menisin kattoon 52 Tuesdays Jyväskylään

  VastaaPoista
 5. Moi! Mä menisin katsomaan My Prairie Home -elokuvan Turussa :) Siltä varalta, että arpaonni suosii, niin tässä on sähköpostini: nora.palonen@luukku.com.

  VastaaPoista
 6. Betoniyön menen ihan joka tapauksessa katsomaan, se kun pääsi livahtamaan ohi aiemmin.
  lindeman.niina@gmail.com, heippa Eino! :)

  VastaaPoista
 7. Lauantaina (ja ehkä perjantainakin) mulla on sen verran paljon ohjelmaa etten varmaan pääsisi, mutta tämä sunnuntaina ja Turussa kuulostaa hyvältä: Everybody's Got Somebody... But Me

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa! Jos voitto osuu kohdalle, menisin katsomaan Jyväsylään Dream Date -lyhärikoosteen :)

  pupunen (at) iki (piste) fi

  VastaaPoista
 9. Kappas, tätä saa Oulussakin! Tuo "vallaton kauhukomedia" alkoi kiinnostaa. :)

  myytillinen (a) gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kyllä varmaankin tuo Arkistojen helmiä II, paikkakuntana Jyväskylä, olisi kaikista mielenkiintoisin. Se kun sisältää useamman kiintoisan pätkän samassa paketissa! Ja perjantai kun saattaa olla huono päivä elokuvittelulle muutenkin...

  jonas.e.k.hammarstrom(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Edellinen kommenttini hävisi johonkin bittiavaruuteen.. No, uusi yritys! En suureksi harmikseni ole vielä päässyt näkemään Betoniyötä, mutta olen kuullut siitä huimaa suitsutusta! Lähtisin siis iloiten ja vinoillen sitä katsomaan Turussa :) harmikuono@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Joy! Portrait of the nun.
  En ole koskaan päässyt vielä nauttimaan vino Kinosta ja nyt olisi oivaa aikaa sille :)
  Ja Tampereelle mieluusti kun on tossa melkein vieressä.

  Annika.valto@Gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ainakin meen kattomaan Turkuun ton Everybody's Got Somebody... But Me -pätkän. :)

  deadflower (a) gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lyhärit ollaan perinteisesti käyty kaveriporukalla Turussa katsomassa, ja tänä vuonna lisäksi kiinnostaa ainakin Betoniyö! Marjo.vahasarja@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Everybody’s Got Somebody… But Me kiinnostaisi Helsingissä mikäli onni on myötä! jani.lassila@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Menisin katsomaan Tampereella Camp Beaverton: Meet the Beavers. Dokumentit kiinnostavat yleensäkin ja tämä vaikutti kahdesta Tampereella tarjolla olevasta dokumentista kiinnostavammalta.

  pouhou@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Zombadings ehdottomasti ja Turkuun tietysti :) mersuthegreat(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kävisin Helsingissä katsomassa joko Je t'aime-lyhärikoosteen, 52 tuesdaysin tai Boy meets girlin. Mielellään toki kaikki, jos budjetti antaisi myöten :)

  mk.niemela (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 19. Everybody's Got Somebody... But Me olisi kiva nähdä Turussa sunnuntaina, kun itse vähän samanlaisessa tilanteessa ikäeron kanssa :)
  jenna.christiina@hotmail.com

  VastaaPoista