Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lari ja Elias vuonna 2011

Tänään on sunnuntai ja se tarkoittaa sitä, että on enää yksi ilta ilman Salkkareita. Hankin juuri uuden koneen ja kävin sen vuoksi läpi van...

Tänään on sunnuntai ja se tarkoittaa sitä, että on enää yksi ilta ilman Salkkareita. Hankin juuri uuden koneen ja kävin sen vuoksi läpi vanhan koneen uumenista löytyviä tiedostoja. Vastaan tuli reipas määrä kuvankaappauksia Larin ja Eliaksen alkuvaiheista.

Kuvat: MTV OY

Keräsin iloksenne huippuhetkistä (no, okei, kaikki alkuaikojen Larias-kohtaukset olivat huippuja) muutaman kollaasin. Löysin koneelta jopa kohtauksen, jossa Lari ja Elias tapaavat ensimmäisen kerran! Näistä kollaaseista huomaa hyvin sen, mikä tapahtuu usein arkipäivän ihmisten kanssa tosielämässäkin: koska ihmisiä näkee usein, ei ihmisissä tapahtuvaa muutosta pysty samalla tavalla seuraamaan. Samalla tavalla ei Salkkari-hahmoissakaan ole kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka hahmot ovat lihoneet, miehistyneet, kasvattaneet lihasmassaansa tai muuten vaan muuttuneet. Kaiken muun awww-ääntelyn lomassa oli hellyyttävää huomata, kuinka babyface Larikin on ollut  alkuaikoinaan. Oivoi :').
Parhaiten tämä siloposkisuus ja poikamaisuus tulee esiin tässä kollaasissa, jossa Elias on vastikään rantautunut Pihlajakadulle ja Larikin nähdään luultavasti ensimmäistä kertaa. Larin ja Eliaksen ensikohtaaminen tämä kuitenkin on. Sinänsä juonenkuljetus meni pieleen, että jokainen arvasi heti, että Larin on pakko olla kaappihomo. Toisaalta eivätpä Salkkarit juuri muutenkaan ole onnistuneet juonenkäänteillään yllättämään eikä se varmasti ole ollut tarkoituskaan. Tämä jakso on esitetty arkistojeni perusteella joulukuun alussa vuonna 2011. Niin ne vuodet vierivät!
Tässä ollaan jo vähän pidemmällä, mutta hyvin alkuvaiheessa silti. Iidan kanssa seurusteleva Lari on alkanut osoittaa kiinnostustaan Eliakseen, mihin Elias suhtautuu nykyisin tavaramerkiksi muodostuneella grumpycat-ilmeellä. Kyseessä on ehdottomasti yksi suosikkikohtauksistani, ihan jo dialogin takiakin. Muistan tämän muuten ulkoa:

"Siis meneeks nää johdot värien mukaan?"
"Huoh."
"No tekniikka ei oo mun laji, sori vaan."
"Sä laitat ne väärin. Aina sisäänmenoon, ei ulostuloon."

Ah, mitä symboliikkaa! Silkkaa neroutta! En olisi itse keksinyt. Samaan aikaan viitataan hienosti kaapista ulostuloon että heterokulississa elävän exit only-henkiseen vakuutteluun. Upeaa!

Kauaa ei Eliaskaan pystynyt pitämään näppejään kurissa, vaan tilanne eskaloitui kiihkeään aktiin kesken koulutyön. Näin villeissä tunnelmissa päättyi kevätkausi 2012. Tai oikeastaan alkoi syyskausi 2012, jos tarkkoja ollaan:
Muistan, kuinka paljon tämä kohtaus silloin yllätti. Se ei suinkaan yllättänyt, että tilanteeseen päädyttiin, vaan se, kuinka jotenkin ronski kohtaus oli. Lariaksen myötä ruudussa on toki vilahtanut jopa puolet paljaasta takapuolesta (pituussuunnassa katsottuna yläosa, ei siis esim. toinen pakara). Hurjaa se oli ja kyllä tätä kohtausta vain on katsottukin.

Mitkä on teidän suosikkeja Larias-kohtauksista vuosien varrella? Onko jokin jäänyt erityisesti mieleen? Kiinnostaisiko nähdä kollaaseja Larista ja Eliaksesta toistekin? Kuten sanottu, kuvia löytyi hurja määrä ja kollaaseja syntyisi helposti varmasti kymmeniä.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Joo lisää kollaaseja:) ohan noita useita hyviä kohtauksia mut yks hyvä ainakin se misä oli larin synttärit. Löytyy part 193.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se oli ihana kohtaus! Pitääpä katsoa uudestaankin.

   Poista
 2. Mä katoin kanssa kesällä jotain vanhoja jaksoja missä oli Heidi ja Jiri ja totesin saman, että ei sitä eroa huomaa ennen kun katsoo vanhoja kuvia ja jaksoja uudestaan :D Niin ja joo lisää kollaaseja kehiin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kesäuusinnoista tuon muutoksen huomaa myös!

   Poista
 3. Ehdottomasti lisää kollaaseja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaanpas täällä yksimielisiä! Pidän mielessä!

   Poista
 4. Lisää kollaaseja!! Parhaita ovat kohtaukset, jossa Lari ja Elias kiertävät kuin kuumaa puuroa, koska kumpikaan ei uskalla edetä vaikka mieli tekisi. Liian pitkät salaiset ja himokkaat vilkaisut ovat parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Piti tässä postauksessa mainitakin, mutta unohdin: katseilla on jotenkin hirveen selvä ja näkyvä merkitys Larias-kohtauksissa.

   Poista