Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuumat punapäät valokuvaprojektissa - panisin (seinälle)!

Kuvat: Thomas Knight, www.redhot100.com Tänään on asteen verran tyhmempi päivä: ulkona tuulee kuin viimeistä päivää, säätila on kuul...

Kuvat: Thomas Knight, www.redhot100.com

Tänään on asteen verran tyhmempi päivä: ulkona tuulee kuin viimeistä päivää, säätila on kuulemma tullut Siperiasta. Sen lisäksi löin eilen varpaani seinään (....), minkä seurauksena varvas on nyt sininen ja kipeä.

Mutta ei kurjuuksia ilman hyvyyksiä! Törmäsin päivän ratoksi surffaillessani Lontoossa asuvan valokuvaaja Thomas Knightsin valokuvaprojektiin Red Hot. Projektin tarkoituksena on tuoda esiin punapäisten miesten seksikkyyttä. Knightsin mukaan ihmiset on ehdollistettu ajattelemaan, ettei hyvännäköisiä, punahiuksisia miehiä ole. Esimerkiksi näyttelijöiden kohdalla epäkohta on kuulemma selvä: punapäät on kuvattu aina jotenkin epäedullisesti, eivätkä he pääse loistamaan esimerkiksi toimintaelokuvien sankareina. Knightsin henkilökohtaisena tavoitteena on saada punatukkainen mies näyttelemään James Bondia

Projekti onkin saavuttanut suurta suosiota ja näkyvyyttä ympäri maailmaa. Onpa projektilla kerätty myös mukavasti rahaa kiusaamisen vastaisille järjestöille. Sattumaa tai ei, on esimerkiksi Mulberry valinnut malleikseen punahiuksisia miehiä samaan aikaan kun Red hot-kampanjan saama näkyvyys on lisääntynyt.

En osaa sanoa, kuinka paljon kyse on ihmisten ehdollistumisesta tai muokkaamisesta, mutta totta toki on, ettei punahiuksisia juuri elokuvissa näy. Mieleen ei äkkiseltään tule oikeastaan muita kuin Weasleyt Harry Potter-leffoissa. Leffatuntemukseni toki onkin hyvin rajoittunutta.  

Toisaalta punaiset hiukset ovat ylipäätään aika harvassa, mikä osaltaan ehkä selittää niiden vähäistä näkymistä valkokankailla. Vaikeaa on kuitenkaan ymmärtää, kuinka punaiset hiukset voisivat olla kenestäkään negatiivinen piirre? Kiinnittääkö hiusten väri oikeasti edes niin paljoa huomiota?Tulitko esimerkiksi näissä kuvissa ensimmäiseksi katsoneeksi hiusten väriä? Tuskinpa, veikkaamma.


Oli miten oli, niin itse tykkään punapäistä, eivätkä nämä kuvat suoranaisesti ainakaan vähennä diggailuani. Valokuvaprojektista on näyttelyn lisäksi tehty myös kirja, jota voi tilata Suomeenkin ainakin Amazonin kautta. Toisaalta kuvat menevät kirjana vähän hukkaan, kuka muka malttaa kätkeä hyllyyn muiden kirjojen väliin tällaisia kuvia? Jatkuvastihan näiden pitäisi olla esillä, kaikkien nähtävillä.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Huomasithan että jokaisesta mallista saa tilattua myös printtejä! Mä oon poikkeus sitten, koska ekana kuvissa kiinnittyy huomio tukan väriin. Punatukkasia näyttelijöitä on hirmuinen määrä muuten. Ja juu, mulla on AINA ollut heikkous tähän hiustenväriin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho joo, niin näköjään saakin! Mitäköhän Kille meinaisi, jos yllättäisin pienellä taulusarjalla... Tokihan noita näyttelijöitä on, mutta aika harvassa taitavat tosiaan olla sellaiset suuret ja mahtavat pääroolit.

   Mä olen myös aina pitänyt punaisista hiuksista, ei olisi yhtään niin kiinnostava projekti muun värisillä.

   Poista
 2. Voi kunpa olisikin punaiset hiukset ... minusta punaiset hiukset ovat ehdoton pop - ja vielä kun olisi pisamat - sopii niin miehelle kuin naisellekin. . . ja pepille ;)

  VastaaPoista
 3. En oo ikinä innostunu esim. poikakalentereista, mutta pakko myöntää näitä punapäitä kattoo mielellää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Näistä myös puuttuu sellanen tämän genren (ja esim. tyttö/poikakalentereiden) limaisuus, kivan luonnollisia vaikka aika treenattuja miehiä ovatkin!

   Poista
 4. Kiva postaus. Veikkaan, että punapäiset miehet nousevat vielä supersuosioon ja tavismiehetkin alkaa värjätä hiuksiaan porkkananväriseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvin veikattu! Tosin tuollaisen punaisen värjääminen on aika rasittavaa. Ihan jo siksi, että noin nättiä väriä taitaa olla vaikea saada ja toisaalta punainen väri myös pysyy varsin huonosti useimmilla. Mutta toivotaan tästä suurta ilmiötä!

   Poista
 5. En ymmärrä sitä punapäiden haukkumista! Sekä punapäiset miehet että naiset saa jalat veteläksi, ne on niin söpöjä. 8D Ja pisamat!

  VastaaPoista
 6. Ömm... siis toi punahiuksisten eli "ginger"ien syrjiminenhän on nimenomaan brittiläiseen kulttuuriin kuuluva juttu.
  Suomesta käsin tota kirjan lukee tietysti ihan eri tavalla.
  Lue esim. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/6725653.stm

  VastaaPoista