Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Älä sammu aurinko

Eilisilta sujui ihanasti Samuli Putron keikalla Klubilla . Eilen oli keskiviikko, eli poikkeuksellinen ilta keikalle. Mutta poikkeus ol...


Eilisilta sujui ihanasti Samuli Putron keikalla Klubilla. Eilen oli keskiviikko, eli poikkeuksellinen ilta keikalle. Mutta poikkeus oli hyvä poikkeus: keikka alkoi ajoissa ja olin kotona jo yhdeltätoista. Yleisökin oli arki-illasta huolimatta löytänyt paikalle hienosti ja tunnelma oli melkein yhtä hyvä kuin viikonloppukeikoilla. Putro rakastaa Turkua ja Turku rakastaa Putroa, asia josta ei voi tietää kumpi oli ensin, mutta josta vain tietää, että näin asia on ja on oltavakin.

Myös marraskuun lopussa tai joulukuun alussa eduskunnan täysistuntoon päätyvä Tahdon2013-kansalaisaloite oli edustettuna keikalla. Kampanja näkyi Putron tv-esiintymisessä jo kampanjan alkaessa, ja näemmä näkyy edelleen. Lakana on viime kerrasta kasvanut ja vuosilukukin päivittynyt. Aivan kuten kampanjallekin kävi.

Keikka toi juuri kaivattua piristystä heti alkuunsa voimalla iskeneeseen pimeään vuodenaikaan. Väsyttävän pimeyden (joka liittyy niin yhteiskunnan sekoiluun, vuodenaikaan kuin siitä seuraavaan henkiseen tilaankin) keskellä keikasta sai energiaa ja toivoa. Viro sai tasa-arvoisen avioliittolain, samoin viisi uutta osavaltiota Yhdysvalloissa. Että toivon kipinä elää. Talven yli voi elää vappua odottaen. Älä sammu aurinko, älä taivaalta äläkä mielestä. 


You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Ei koskaan tasa-arvoista avioliittolakia tähän maahan! Parisuhteen rekisteröinti riittää ihan hyvin homoille ja lesboille, jätetään avioliittoon vihkiminen ja kirkkohäät heteroille. Mä en voi ymmärtää miksi tätä yhtä asiaa ajetaan näin raivokkaasti, ihan kuin Suomen tulevaisuus ja olemassaolo jotenkin riippuisi tästä avioliittokysymyksestä. Meillä homoilla ja lesboilla on asiat täällä niin hyvin, että saataisiin joka ilta nukkumaan mennessä olla sydänjuuria myöden kiitollisia, että saadaan elää näin turvallisessa ja hyvin toimivassa maassa kuin Suomi on. Vaikka oon itsekin täysin homo niin mua suorastaan hävettää tällainen kitinä ja ruikutus jostain ihan turhasta, muka syrjinnästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa argumentointia kuuluu jälleen Impivaaran Persunperän peräkammarin perältä. Koska Länsi-Afrikassa asiat ovat niin paljon huonommin kuin Suomessa, suomalainen lainsäädäntö ei kaipaa parantamista. Vai "täysi homo" - heh!

   Poista
  2. Samaa mieltä, ei tarvita mitään avioliittoa. Ja kyllä, olen itsekin homo.

   Poista
  3. Toki saa henkilökohtaisella tasolla olla haluamatta avioliittoa, eihän heterotkaan kaikki halua. Oikeus siihen on kuitenkin oltava.

   Poista
 2. Auringon sammumisesta puheen ollen, teepä juttu tosta Juhani Tamminenylioppilaslehti gatesta. Ei jaksais tota Tammista yhtään katella mediassa... Tekis melkein itekin mieli laittaa sille postia, Tom of Finland-merkillä varustettuna;).

  VastaaPoista
 3. Minä en kyllä tajua, että miten se on heteroilta pois, jos samaa sukupuolta olevat saa mennä naimisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos samaa sukupuolta olevilla on oikeus rekisteröidä parisuhteensa siten, että parisuhteessa olevilla on oikeudellisesti sama asema kuin avioliittoon viihtyville, niin mikä tässä on ongelma? Kysymys on vaan siitä, millä nimellä suhdetta kutsutaan. Itselleni rekisteröity parisuhde kelpaa ja riittää vallan mainiosti, en kaipaa siihen mitään uskonnollisia ulottuvuuksia, kuten kirkkohäitä ja siunauksia.

   Poista
  2. No ihan ensimmäinen ongelma on se, että oikeudellinen asema rekisteröidyllä parisuhteella ja avioliitolla ei ole sama. Uskonnolliset ulottuvuudethan eivät tähän lakialoitteeseen edes kuulu, niistä on siis turha tässä yhteydessä puhua.

   Poista
  3. Kuten sanottu, Tahdon2014-kampanjassa ei ole ollenkaan kyse uskonnollisten ulottuvuuksien laajentamisesta, vaan pelkästään siitä, millaisia laillisia sopimuksia kaksi parisuhteessa elävää ihmistä voi Suomen valtiossa keskenään tehdä. Vaikka se on pääasia, kyllä mä toivon meidän puhekielenkin muuttuvan siten, että samaa sukupuolta olevien suhteista voidaan puhua samoin sanoin kuin heterosuhteista. "Rakas, mennäänkö naimisiin?" kuulostaa merkittävästi eriltä kuin "Rakas, rekisteröidäänkö meidän parisuhde?" On turhaa ja eriarvoistavaa ylläpitää kahta eri lakia ja nimitystä ihmisten keskinäisistä suhteista kun niissä on pohjimmiltaan täysin samasta asiasta kyse.

   Poista
 4. Viilausta: Virossa ei hyväksytty tasa-arvoista avioliittolakia, vaan laki, joka antaa oikeuden parisuhteen rekisteröintiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin Facebookin puolella kuulinkin, kiitos viilauksesta!

   Poista
 5. Kiva postaus! Putro & co on aina huippua. Ja hienoa, että pitävät Tahdon -kampanjaa esillä, että tämäkin käpykylä nykyaikaistuisi vihdoin.

  VastaaPoista