Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Paikat jäykkänä Tom of Finland-näyttelyssä

Kuten jo aiemmin kerroin, on MUU Galleriassa Helsingissä meneillään Tom of Finlandin sarjakuvatöitä esittelevä näyttely. Näyttely jatkuu...

Kuten jo aiemmin kerroin, on MUU Galleriassa Helsingissä meneillään Tom of Finlandin sarjakuvatöitä esittelevä näyttely. Näyttely jatkuu 28.9. asti, eli vielä viikon. Itse pääsin vasta tänä viikonloppuna Helsinkiin piipahtaessani tsekkaamaan näyttelyn.
Näyttelyn anti ei varsinaisesti tarjonnut hirveästi uutta, varsinkin kun työt olivat pitkälti samoja kuin mitä Liken Sarja kuvia-teoksessakin esitellään. Vaikka tietenkin siinä on ero, näkeekö kuvat alkuperäisinä piirroksina vai painettuina kirjassa. Kiva yllätys oli nähdä myös muiden vahvasti homoerotiikkaan taiteessaan luottavien taiteilijoiden töitä. Ainakin Joe Phillips oli jo entuudestaan tuttu.

Vaikka näyttely on ollut avoinna jo elokuun lopusta, oli galleriassa silti kiitettävä vilske: ovi kävi tiuhaan ja uteliaita ihmisiä riitti. Olikin jollain tavalla aika vekkuli tunne katsella varsin pornografisia ruutuja ventovieraiden ihmisten selän takaa tai päiden välistä...
Näyttelyn hauskin osuus oli ehdottomasti se, kun pääsi värittämään! MUU Galleria nimittäin tarjosi puitteet omalle taiteilulle. Galleriasta löytyi nippu tusseja sekä kopioita Tomin töistä, joita halukkaat saivat tuunata ja värittää. Itse innostuin värittämisestä niin, että pitkän tovin ikkunalaudan äärellä kyykittyäni päädyin ihan reilusti istumaan gallerian lattialla värityspuuhissa. Itse tuunasin Tomin luonnoskopioita sateenkaarevassa hengessä: bottomin takapuolesta syntyi taivas, topin jättihalko taas on taivasta halkova sateenkaari....Bodypainting-taiteilijat saavat krediitit ilmoittamalla kernaasti hyödyntää tätä kovan luokan ideaani.

Kyykkiminen ja siitä kylmälle lattialle siirtyminen eivät kyllä tehneet vanhuudenkankealle rangalleni kovin hyvää: Tomin töihin sopivasti nousin lattialta paikat jäykkinä.

You Might Also Like

1 kommenttia