Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kalenterity(t)öt

Tänään on hieno päivä. Kesän ja syksyn mittaan työstämäni suurprojekti on viimein valmis ja julkaisukunnossa. Muusan tyttökalenteri tulee...

Tänään on hieno päivä. Kesän ja syksyn mittaan työstämäni suurprojekti on viimein valmis ja julkaisukunnossa. Muusan tyttökalenteri tulee myyntiin tänään.


Muusakalenteri on siis Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden seinäkalenteri, jonka kuvat olen kuvannut. Myös kannet ovat omaa käsialaani. Opiskelijakalentereitahan on toki tehty maailman sivu ja toinen toistaan hassummilla ja eroottisimmilla lopputuloksilla, siinä mielessä ajatus ei ole uusi. Muusakalenteri onkin tehty sillä ajatuksella, että lopputuloksesta tulee ammattimainen ja ulospäin suunnattu: se sopii siis mainiosti myös opiskelijaelämän ulkopuolelle ja kaikenikäisille. Kalenterin teemaksi valittiin kirjallisuuden opiskelijoille sopivasti sadut. Sadut ovat valikoitu pohjoismaisella teemalla: vaikka Disney-fanituksestani voisi muuta kuvitella, ei kalenterin kuvissa ole lähdetty toistamaan Disneyn tutuksi tekemää prinsessakimallusta.

Projekti lähti käytiin varsin tiiviillä aikataululla: istuttiin alkukesästä yhdessä syömässä, kun kaikkien silloin tällöin fiilistelemään ajatukseen jotenkin tartuttiin ihan vakavissaan. Muutaman viikon päästä ideasta oltiinkin jo kuvattu ensimmäiset kuvat ja kesän mittaan kuvattiin loputkin kaksitoista kuvaa. Projekti paisui ja uusia puolia, joita ei oltu edes ajateltu, putkahteli jatkuvasti. Stressielimet ovat olleet kovilla viimeiseen asti. Rehellinen ollakseni on sanottava, että juuri nyt tuntuu siltä, ettei koskaan uudestaan. 

Päällimmäinen tunne on kuitenkin suuri ilo ja ylpeys, itsestä, kalenterista ja koko työryhmästä: sen lisäksi, että työryhmä on laittanut itsensä likoon kalenterityttöinä, on jokainen työskennellyt kulissien takana uskomattoman uutterasti: työryhmässä on toimittu assistenttina, autonkuljettajana, vesikasvirintsikoiden kokoajana, koordinaattorina, meikkaajana, kuvauspaikkojen metsästäjänä, puvustajana, vaatekaappien ratsaajana, innovaattorina, järjen äänenä, järjettömyyden äänenä, vesikasvien kerääjänä, aaltokoneena, piparkakkuleipurina, oksankannattelijana, munanaskartelijana, viitanompelijana, pyrstönmuotoilijana, kääpiönä, floristina, kruununtoimittajana, pyykkienlevittäjänä, sarvientaivuttajana, ruusujen ripottelijana, siipienaskartelijana, tunnelmankokoajana, viulunlainaajana, kiipeilykouluttajana ja origami-taiteilijana.

Tänään rakkauslapsemme lähtee siis painosta. Nyt pallo on teillä, ystävät rakkaat. Ostakaa kalenteri! Turun kirjamessuilla ensi viikonloppuna kalenteria on myynnissä 15 euron hintaan Muusa ry:n messuosastolla A51. Mikäli messut eivät ole suunnitelmissa, voit tehdä tilauksen sähköpostilla osoitteeseen roovas (AT) utu.fi. Kerro viestissäsi nimesi, osoitteesi sekä tilaamiesi kalenterien määrä. Hintaan lisätään 3 euron toimituskulut.

Mikäli et halua ostaa sikaa täysin säkissä, voit tsekata vähän esimakua kalenterimme verkkonäyttelystä täältä ja katsoa making of-videon kalenterin kuvauksista:


You Might Also Like

0 kommenttia