Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ruokaa ja rakkautta Ravintolalaiva Cindyssä

Yhteistyössä Food & Fun Turku ja Ravintolalaiva Cindy Turun jo valmiiksi mainiot ravintolat elävöityvät entisestään, kun 1.-5.10. jär...

Yhteistyössä Food & Fun Turku ja Ravintolalaiva Cindy

Turun jo valmiiksi mainiot ravintolat elävöityvät entisestään, kun 1.-5.10. järjestetään Turussa Food & Fun-ruokafestivaali. Silloin yhdeksän turkulaista ravintolaa ottaa keittiöihinsä yhdeksän mestaria ulkomaalaisista keittiöistä, jotka luovat festivaalin ajaksi omat menunsa saariston raaka-aineista. 

Ruokafestivaalit ovat lähes poikkeuksetta ihania ja siksi ilahduinkin erityisen paljon, kun tarjoutui mahdollisuus tutustua festivaalilla mukana olevan Ravintolalaiva Cindyn tunnelmiin jo etukäteen blogiyhteistyön merkeissä.

Ravintolalaiva Cindy on syystä tai toisesta jäänyt aina vähän vieraaksi: suurimpana syynä lienee se, että jokilaivojen kulta-aika kesä oli tänäkin vuonna hektinen, eikä jokilaivoilla hummailuun jäänyt aikaa. Se on harmi, sillä Cindyn kaltaiseen Aurajoen helmeen olisi ehdottomasti pitänyt tutustua jo kauan sitten.

Illallisvierailuamme varten meille oli koottu valmiiksi kolmen lajin menu, joka parhaiten kuvastaa Cindyä. Cindyn ruokalistat koostuvat hyvin pitkälti luomu- ja lähiruuasta, mikä on tietysti aina hienoa.

Kun kuulin alkupalojen olevan sushia, olin kieltämättä vähän yllättynyt. Miten sushi sopii luomu- ja lähiruokateemaan? Cindyssä asia oli ratkaistu hyvin näppärästi: riisi oli korvattu luomukvinoalla! Kotikokkailut ovat luoneet minulle epäilyksiä kvinoan suhteen, mutta Cindyn keittiössä kvinoalle oli tehty ihmeitä: maku oli pelkästään hyvä ja raikas, toisin kuin omissa kotikokkauksissani. Oivallinen aloitus, joka tarjosi ihmeteltävää hyväksi toviksi. Cindyn sushi oli hauskalla tavalla sekä hyvin perinteinen että omaperäinen. 


Pääruuaksi eteemme kannettiin ylikypsää luomukaritsanniskaa, karitsachorizoa sekä palsternakkapyreetä. Pääruokakin osui hienosti nappiin ja annoksessa riitti maisteltavaa, niin annoskoon kuin makumaailmojenkin osalta. Karitsanniskaan tosin antauduin lisäämään hitusen suolaa, mikä tosin kertonee enemmän siitä, että olen pahaaenteilevissä määrin suolan liikakäyttäjä, ei niinkään siitä, että karitsa olisi ollut suolatonta. Ihanaa se oli siitä huolimatta. Erityisen innoissani olin siitä, että lautaselle oli koottu useampia erilaisia makuja, jotka kuitenkin kaikki sulautuivat hienosti yhteen. Ihanaa.


Jälkiruuaksi oli menuumme valittu rosmariinipannacottaa, mustaherukanlehtisorbettia sekä hamppukeksiä. Yksi kaikkien aikojen suosikkijälkiruokiani ihan kaikkialla, erityisesti rosmariinipannacotta yllätti. Yleensä varsinkin lampaan kanssa tutuksi tullut rosmariini ei suinkaan jyllännyt ja riehunut pannacotassa, vaan tuli hyvinkin hienostuneesti esiin vasta jälkimakuna. Ihanaa. Herukanlehtisorbetti oli samoin maultaan ihanan herkkä: vehreys ja luonto tulivat maussa esiin ennen kuin edes tiesin, että kyse on tosiaankin herukanlehdistä. Jälkiruuan kanssa tarjoiltiin Berglundin viinitilan jälkiruokaviiniä, joka sekin oli ihanaa. En ihan hirveästi ole jälkiruokaviineihin uppoutunut, mutta tässä oli raikkautta ja ylipäätään vivahteita, toisin kuin monissa muissa jälkiruokaviineissä, jotka tuntuvat ja maistuvat usein vähän tunkkaisilta. Ajatus suomalaisen omistamasta viinitilasta sai heti haaveilemaan omasta viinitilasta: ei niinkään se viinin tuotanto itsessään, kotitarpeisiin riittäisi mainiosti, mutta vaikkapa Etelä-Ranskaan lähtisin köynnöskasvien viljelyyn ilomielin. Tai Uuteen-Seelantiin, hätätapauksessa myös Australia on mahdollinen vaihtoehto.


Pari tuntia vierähti Cindyssä yhdessä hujauksessa. Flunssaisena kotonamöllöttämisen jälkeen oli ihanaa poistua kotoa, istua kaikessa rauhassa valmiiseen pöytään, siemailla viiniä, tähyillä pimenevää Aurajokea ja hiljenevää jokirantaa ja jutella kaikessa rauhassa. Ravintolailtaa voi pitää hyvinkin onnistuneena, kun kotiin päättää kävellä pidempää reittiä, käsi kädessä, pienessä hiprakassa illallisen makuja muistellen. Sopivasti onnellisena.

Kille kirjoitti ravintolavierailustamme myös Jätä mullekin!-ruokablogiimme, lukekaahan siis myös Killen postaus! Food & Funissa mukanaoleviin ravintoloihin voi tutustua tapahtuman nettisivuilla.You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Toivottavasti en nyt sitten kommentoi samoilla sanoilla kahdesti:
    Kiitos taas hyvästä jutusta (unohtamatta mahtavia kuvia)! Melkein tästä lähdin itsekin kohti Turkua heti aamutuimaan!

    VastaaPoista