Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Onnea Suxes – Turun sateenkaarimekka 10 vuotta!

Vuodet vierii ja kaikki vanhenee! Niin myös turkulaisen sateenkaarikansan oma bilemekka Suxes, joka viettää parhaillaan kymmenenvuotissyntt...

Vuodet vierii ja kaikki vanhenee! Niin myös turkulaisen sateenkaarikansan oma bilemekka Suxes, joka viettää parhaillaan kymmenenvuotissynttäreitään.

 Luojan kiitos en ole vielä aivan niin iäkäs, että olisin käynyt Suxesissa koko sen kymmenvuotisen historian ajan. Mutta paljoa ei puutu! Ensimmäistä Suxes-käyntiäni en ehkä ihan täysin muista, tai siis osaa sillälailla ajallisesti sijoittaa oikeaan kohtaan. Turussa en kuitenkaan suinkaan vielä silloin asunut, vaan olin vain Turussa piipahtamassa. 

Suxes oli, ja on, kuitenkin ulkopaikkakuntalaiselle pikkukaupungin homolle hirveän helppo ja kiva paikka tulla. Juuri sellainen hyvätunnelmainen matalankynnyksen paikka, johon yllättävästi sopii hyvin laajasti kaikenlaiset ihmiset: nuoret ja vanhat, identiteetiltään ilmiselvät ja epäselvät, seuralliset ja seurattomat, viinaanmenevät ja menemättömät. Kaikki sujuvasti yhdessä samassa tilassa yhtenä suurena perheenä.

Suxesissa viettämiini iltoihin ja vuosiin mahtuu niin paljon kaikenlaista: enemmän ja vähemmän kosteita iltoja, joista on päädytty ties minne. Kuumottavia tilanteita, joissa samassa pöydässä istuu tyyppi, jonka kanssa on ollut ja mennyt sutinaa, tyyppi jonka kanssa haluaisi vakavampaakin sutinaa ja selän takana vielä kolmas tyyppi, jonka kanssa on saattanut puhua asteen verran liian rivoja netissä ja epätoivoisesti yrität saada tilanteen pysymään jotenkin kasassa. Lukemattomat torstait ja sunnuntait, joiden karaokeilloissa on joko herkistynyt tai huvittunut toinen toistaan tunteellisimmista tulkinnoista, tai joskus vähän liian myöhään tullut itsekin tulkinneeksi esimerkiksi Rusketusraitoja vähän lutkamaisesti elehtien. Ihania muistoja, jotka ovat luojan kiitos vain muistoja. Nykyisin pyrin ehkä vähän elegantimpaan olemukseen ja pistäydyn Suxesiin lähinnä yhdelle tai korkeintaan kolmelle. On kuitenkin ollut hauskaa huomata, kuinka uudet muualta Turkuun rantautuneet tulevat Suxesiin hauskasti uusien piirien jännitys kasvoillaan ja käyttäytyvät ehkä korostetun homosti, ihan vain koska voi. Ja se on oikein, se on ihanaa.

Ei sovi unohtaa myöskään Suxesin tähtihetkeä Suomen elokuvataivaalla: Vares – Huhtikuun tytöt-elokuvasta löytyy Suxesissa kuvattu kohtaus. Se on hienoa, vaikka kohtaus johtaakin vähemmän miellyttäviin tapahtumiin. Kohtaus kyllä hivenen huvittaa: elokuvassa Suxes lähes hehkuu pintaliitoglamouria, kun nätit pojat tanssivat kädet ilmassa ympäri Suxesia. Tottakai sitä tapahtuu Suxesissa oikeastikin, mutta todellisuuden Suxes ei ehkä kuitenkaan ole aivan niin kiiltolakattu, vaan kuten sanottu, helpostilähestyttävä ja tavallisellekin ihmiselle sopiva paikka.

Kymmenvuotisjuhlavuotensa kunniaksi Suxes on noussut kuin Feenix-lintu, ei ihan tuhkasta mutta vuosien varrella vähän väsähtäneestä sisustuksestaan kyllä. Juhlavuoden aikana paikan ilme on uusittu, ja käsittääkseni nyt, juhlaviikoksi, paikan remontti on saatu lopullisesti valmiiksi. Nämä kuvat on napattu jo viime keväänä, kun satuin pistäytymään paikalle alkuillasta arkipäivänä, jolloin paikalla ei vielä ollut juuri muita oman seurueeni lisäksi.

Onko lukijoiden joukossa innokkaita Suxesin kävijöitä (hahaa, tiedän, että on!)? Muistoja ja kommelluksia Suxesin kymmenvuotiselta taipaleelta otetaan vastaan kommenttikentässä!


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. En ole kerinnyt käymään vielä! :D Onko siellä tällä viikolla jotain erityistä / minä viikonpäivänä sinne kannattaa mennä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinkin tapahtumasivun, täytyykin katsoa jos tänään ja ehkä lauantainakin sinne uskaltaisi!

   Poista
  2. Hyvä että löysit! Itse käyn tänään alkuillasta piipahtamassa, lauantaina sitten vähän pidemmän kaavan mukaan :).

   Poista
 2. Mä olen käynyt useammankin kerran, mutta ongelmani on, että vierastan suoraan homoseksuaaleille suunnattuja paikkoja, koska en ole nk. täyslebo (ts.bisse :D). Olen siis kohdannut useammastakin suunnasta naljailuja näkemyksistäni, joten mun on ollut vaikea osallistua mihinkään setan toimintaan.

  VastaaPoista