Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Cafe Obelix – homoileva Asterix-teemabaari Kööpenhaminassa

No niin, Kööpenhamina-postaukset alkakoon! Ajattelin julkaista postaukset suunnilleen kronologisessa järjestyksessä. Siksi onkin järkevin...

No niin, Kööpenhamina-postaukset alkakoon! Ajattelin julkaista postaukset suunnilleen kronologisessa järjestyksessä. Siksi onkin järkevintä aloittaa kertomalla ensimmäisenä ensimmäisestä ravintolasta, jossa piipahdimme. Se sattui olemaan vallan sympaattinen Cafe Obelix. 

 

 Cafe Obelix on Vesterbrogadella sijaitseva kahvila-ravintola-baari, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki mihinkään katsomatta. Ravintolan seinustalta löytyvä tanskalaisen Out & About-homolehden ja Kööpenhaminan Gay Guiden jakopiste kuitenkin antaa ymmärtää, että kaikille avoin baari on avoin nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Kööpenhaminan homopaikkoja oli muuten yllättävän vaikea huomata: ne kun eivät juhli olemassaoloaan sateenkaarilipuilla tai muulla homomeiningillä vaan ihan vain tyynesti ovat, minkä seurauksena ravintoloissa käy aivan kaikenlaisia ihmisiä: tsekattujen homopaikkojen asiakkaista löytyi niin heteroiden lapsiperheitä kuin eläkeläisrouviakin. Hienovaraisuus ei tosin johdu mistään piilottelun halusta vaan yksinkertaisesti siitä, että seksuaalivähemmistöjen ei Tanskassa tarvitse enää vaatia yhtäläisiä oikeuksia. Oikeudet ovat jo ja rinnakkaiselo erilaisten ihmisten kesken sujuu ongelmitta.

Cafe Obelixiin olimme suunnitelleet jo etukäteen menevämme, mutta en olisi uskonut, että päädymme ravintolaan oltuamme maassa alle kolme tuntia. Aamiaispaikkaa etsiessämme törmäsimme Obelixiin aivan sattumalta ja paikalla sattui vieläpä viikonloppuna olemaan varsin runsas ja maistuva brunssibuffet. Kasvissyöjälle (vegaaneista puhumattakaan) brunssi tosin saattaisi olla aika niukka: yleinen linja ympäri Kööpenhaminaa tuntui olevan yllättävän lihapainotteinen, vaikka kasvisvaihtoehtojakin löytyy. Kaikkea syövälle nälkäiselle lomailijalle brunssi oli kuitenkin oivallinen ja Obelixin tankkauksella jaksoi pitkälle päivään. Brunssi maksoi 99 Tanskan kruunua eli alle 15 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen ainakin suomalaisiin brunssibuffetteihin verrattuna. Hinta sisälsi myös mehut, kahvit ja teet, minkä vuoksi oli hivenen yllättävää, että karahvillisesta kraanavettä joutui maksamaan yli kaksi euroa...

Kävimme Obelixissa syömässä myös viimeisenä aterianamme, jolloin tilasimme listalta Obelix-burgerit. Burgerien taso ylipäätään Kööpenhaminassa oli huimasti parempi suomalaisiin burgeripaikkoihin verrattuna. Mainion burgerin sai myös Obelixissa. 
 

Ja kyllä: kuten fiksuimmat ehkä jo päättelivät, on Cafe Obelix tosiaan käytännössä Asterix-teemabaari sisustustaan myöten. Sisustukseen mahtui kyllä muutakin hiukan erikoista, josta esimerkkinä katosta diskopallojen kanssa roikkuvat kukka-asetelmat. Hauskannäköistä ja omaperäistä, mutta ei ehkä erityisen trendikäs vaihtoehto. Mutta kukapa trendeistä niin välittäisikään, diskopallot ja muovikukat ovat ajaton klassikko!


Symppis, helposti lähestyttävä ja löydettävä ja tarjonnaltaankin mainio paikka. Suosittelen! 

Cafe Obelix
Vesterbro Torv
Vesterbrogade 53
1620 Köbenhavn V

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. musta toi kukka-pallo yhdistelmä on tosi hieno. ihania liloja kukkia :)

    VastaaPoista