Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Homosarjakuva valtaa Helsingin!

Jokavuotiset Helsingin Sarjakuvafestivaalit lähestyvät! Tänä vuonna festarit järjestetään 5.-7.9. Lasipalatsin aukiolla tapahtumateltassa.T...

Jokavuotiset Helsingin Sarjakuvafestivaalit lähestyvät! Tänä vuonna festarit järjestetään 5.-7.9. Lasipalatsin aukiolla tapahtumateltassa.Tapahtuman teemana ovat tänä vuonna sekä Saksa että sateenkaarisarjakuva. 

Sateenkaarisarjakuvaa tänä vuonna esittelevät Sarjakuvafestivaalit ovat osa Setan 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumia, minkä vuoksi ohjelmassa otetaan erityisesti huomioon vähemmistötaiteilijoita ja muuten kantaaottavia sarjakuvia.

Suomalaisten taiteilijoiden kohdalla ei liene mikään yllätys, ketkä tapahtumassa ovat selkeimmin edustettuina. Kansainvälisestikin merkittävät Tove Jansson ja Tom of Finland. Tove Janssonin syntymästä tuli juuri viime lauantaina kuluneeksi sata vuotta, minkä vuoksi Tove on ollut laajasti esillä muutenkin. Ateneumin juhlanäyttely on festarien aikana avoinna viimeistä viikonloppua. Tungosta ja ruuhkaa näyttelyyn on odotettavissa, luulemma!

Tom of Finlandin sarjakuvataiteeseen taas voi tutustua Galleria MUUssa 29.8.-28.9.2014 välisenä aikana. Näyttely tuo esiin Tom of Finlandin sarjakuvia juuri sellaisina kuin ne tunnetaan: mitään peittelemättöminä ja häpeilemättä. Varautukaa siis hihittelyyn ja punasteluun ja kääntäkää katseenne häveliäästi muualle! Galleria MUU on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-17, maanantaisin suljettu.

Erityisen lämmöllä suhtaudun myös Fok_It-sarjakuvasta tunnettuun Joonas Rinta-Kantoon, jonka luoma Säihkyturpa sinkoilee sateenkaaria myös festivaalin mainoksissa.

Pelkin kotimaisin voimin sarjakuvafestivaaleja ei suinkaan järjestetä! Lukuisten muiden vierailevien sarjakuvataiteilijoiden lisäksi festivaaleilla vierailee myös yhdysvaltalainen Howard Cruse, joka on jo 1970-luvulla aloittanut uransa ja jonka töitä on nähty monissa lehdissä ja sateenkaarijulkaisuissa. Esillä ovat myös espanjalainen Sebas Martín sekä sveitsiläinen Talaya Schmid, joka on töissään kuvannut erityisesti naisten seksuaalisuutta: niin härskisti, irvokkaasti kuin herkästikin. 

Helsingin Sarjakuvafestivaalit siis 5.7.9.2014, Pääteltta avoinna perjantaina klo 14-20, lauantaina 11-20 sekä sunnuntaina 12-18. 

You Might Also Like

0 kommenttia