Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sukellus onneen – vierailu Kööpenhaminan Disney Storessa

Maanantai, joka merkitsee uutta viikkoa ja monille ehkä myös kesälomien loppumista. Siksi lienee paikallaan paeta hetkeksi Disneyn pariin...

Maanantai, joka merkitsee uutta viikkoa ja monille ehkä myös kesälomien loppumista. Siksi lienee paikallaan paeta hetkeksi Disneyn pariin ja muistella Kööpenhaminan Disney Storea. 

 Valehtelisin jos väittäisin, ettei Kööpenhaminasta löytyvällä Pohjoismaiden ainoalla Disney Storella olisi ollut vaikutusta matkakohteemme valintaan. Olen päässyt sukeltamaan materialisoituneeseen onneen aiemmin Lontoossa sekä Pariisin Disneylandissä, mutta uusi vierailu uuteen putiikkiin oli hyvinkin tervetullut ohjelmanumero matkaan. Matkaan, joka tuntui ainakin Killestä vierailulta Päiväni murmelina-elokuvaan: joka aamu herää siihen, että malttamaton gaylifestylebloggari on jo puuhakkaana vetämässä tossuja jalkaan ja hihkuen lähdössä Disney Storeen. No, ei ehkä aivan, mutta käytännössä päivittäin kauppaa piti käydä ihmettelemässä. Jep, hullu mikä hullu.

Etukäteen sain kuulla, että joka aamu joku onnellinen lapsi saa avata Disney Storen oven taika-avaimella. Kille sai pitkällisen vakuuttelun jälkeen minut uskomaan, että minua ei vilpittömästä innostani huolimatta ehkä ihan välttämättä lasketa lapseksi, vaikka kuinka odottaisin yön makuupussissa liikkeen edessä. Olen edelleen vähän möksmöks.

Kööpenhaminan Disney Store oli ehkä Lontoon kauppoihin verrattuna hienoinen pettymys: liiketila oli huomattavasti Lontoota pienempi, eikä liikkeen hienous päässyt aivan oikeuksiinsa. Köpiksen kauppa ei ollut lainkaan niin näyttävä ja henkeäsalpaava ilmestys kuin muut näkemäni. Kun kyseessä on Pohjoismaiden ainoa liike, soisi myymälässä olevan tilaa ja valikoimaa koko Pohjoismaiden edestä. 

Näyttävää somistusta kuitenkin löytyy Köpiksen liikkeestäkin: liikkeen perällä on valkokangas, josta voi katsella elokuvien klassikkobiisejä. Myös liiketilaa somistaviin puihin heijastuu pätkiä elokuvista. 

Valikoiman köyhyydestä kauppaa ei kuitenkaan voinut syyttää: valikoima huomioi hienosti eri ikäiset sekä eri elokuvista innostuneet. Tuntui kuitenkin, että pääasiassa hyllytilaa olivat saaneet erilaiset pehmolelut. Se ei kuitenkaan ole synti eikä häpeä, sillä Disney Storen pehmolelut ovat laadukkaita ja hyvinkin esikuviensa mukaisia. Myös Barbie-tyyppisiä nukkeja hyllyistä löytyi. Ihmetystä herätti kuitenkin se, millä perusteella tuotteet on valittu. Nukkehyllystä löytyi esimerkiksi John Smith, mutta ei Pocahontasia. Hämmentäviä ratkaisuja. Aikuiseen makuun kaupasta ei juuri sen sijaan löydy valikoimaa, minkä vuoksi olenkin erityisen onnellinen hieman lapsekkaasta maustani Disneyn suhteen ;). Myös Lontoon Storesta tutut keräilymukit (joista yhden esittelin Disney-kokoelmaa esittelevässä postauksessa) puuttuivat Köpiksen putiikista, vaikka muuten mukeja myynnissä olikin.

Palvelu, etenkin ostotilanteissa, Disney Storeissa on aina hyvin asiakkaan huomioivaa ja aidosti ystävällistä. Asiakkaalle jutustelu on selvästi konseptiin kuuluva juttu, mutta ihailtavan aidosti työntekijät tuntuvat olevan kiinnostuneita asiakkaiden Disney-mieltymyksistä. Itse Prinssi Philippiä ostaessani sain kuulla Prinssi Ericin olevan myyjän suosikki. Pääsin myös raportoimaan muista sänkyäni täyttävistä Disney-pehmoleluista. 

Ymmärtäväisesti hymyillen henkilökunta osasi myös suhtautua jokaikisen nurkan syli täynnä pehmoleluja nuuskivaan, onnesta hymisevään tosifaniin. Täydellistä asiakaspalvelua, jos minulta kysytään. Erityismaininnan ansaitsevat myös kultaiset Mikki Hiiri-paljetit, joita Kille oli synttärilahja-Hirviötä minulle ostaessaan lahjakassiin saanut. Juuri sellaista pientä mutta suurta huomiointia, mitä kaipaisi moniin muihinkin ostotapahtumiin.

Tanskalaiset vaatekoot ovat selvästi suomalaisia pienempiä. Uskokaa tai älkää, niin Suomessa mahdun ongelmitta koon 128cm vaatteisiin. Sääli.

Pumba ja Bambi olivat miltei pakko-ostos, koska olivat aivan kuin minä ja Kille. Voitte vain arvailla, kumpi on kumpi.
Hirviö-pehmo sai koristuksekseen kultaisia Mikki-paljetteja syntymäpäiväni johdosta.

Disney Store sijaitsee hyvin näkyvällä ja keskeisellä paikalla Strogetilla, vilkkaalla ostoskadulla. Tarkka osoite on Amagertorv 8.

You Might Also Like

1 kommenttia