Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Disney-kokoelma, osa 1: Aladdin

Olen jo ikuisuus sitten lupaillut juttuja ja kuvia Disney-kokoelmani kätköistä. Kauan se kesti, mutta nyt juttusarja alkaa! Ensimmäisessä...

Olen jo ikuisuus sitten lupaillut juttuja ja kuvia Disney-kokoelmani kätköistä. Kauan se kesti, mutta nyt juttusarja alkaa! Ensimmäisessä osassa pienen pieni siivu kokoelmastani, tärkeimmät Aladdin-keräilykohteeni.

Aina silloin tällöin suuri Disney-fanitukseni on tullut blogissakin esille. Fanitus on alkanut jo pienestä pitäen ja jatkuu edelleen. Vuosien varrella on elokuvien lisäksi kokoelmiini kertynyt yhtä sun toista jännittävää tai vähemmän jännittävää. Näissä postauksissa esittelen kokoelman keskeisimmät palat. 

Tässä ensimmäisessä postauksessa keskityn tosiaan Aladdin-teemaiseen kokoelmaan. Kuten olen ennenkin kertonut, on Aladdin ollut itselleni pienestä pitäen hyvin tärkeä. Eikä ihme, onhan Aladdin sekä erittäin hyvä elokuva että varsin söpö piirroshahmo ;). 

Kokoelmani on levällään vähän siellä sun täällä, eikä tässä suinkaan ole ihan kaikki. Kokoelmani kaipaisi ehkä jonkinlaista inventaariota, järjestelyä ja yhteen paikkaan keskittämistä. Vielä joskus Disney-kokoelmani saa oman kokoelmahuoneen.

 Abu-kuosinen huivi on todella vanha muinaisjäänne jostain yhdeksänkymmentäluvulta. Ei aavistustakaan, mistä olen sen saanut tai miten se on säilynyt näihin päiviin saakka, mutta näin on kuitenkin päässyt käymään. Varsinaista virkaahan tällä ei ole, mutta hauska muisto lapsuudesta kuitenkin. Jostain kaappien kätköistä löytyy myös muovikassillinen vaaleanpunaista kangasta, johon on painettu kultaisia taikalamppuja ja muita Aladdinin visuaaliseen ilmeeseen sopivia koukeroita. Vielä joskus ompelen siitä täydellisen paidan esimerkiksi Flow'hun.

Lontoon Disney Storesta löysin aikoinaan useampiakin erilaisia, valtavan hienoja keräilymukeja. Keräilymukit olivat kohtuullisen hintaisia ja myydään kivoissa mukin painatusta vastaavassa pahvilaatikossa.  Muki olisi erinomaisen ihana jo pelkällä Aladdinin ja Jasminen kuvalla, mutta paras yllätys löytyy mukin toiselta puolelta:

Loma-asuinen Lampunhenki! Ja vielä Sulttaanikin! Mahtavaa! Parhautta! Jihuu! Olen kovasti suunnitellut ottavani mukit vielä jonain päivänä käyttöön, mutta toistaiseksi se on jäänyt tekemättä. Ihan jo siitä syystä, että mukit vievät keittiön kaappitilasta muutenkin aivan liian suuren osan siihen nähden, etten käytä mukeja käytännössä ikinä.


Tämä Aladdin-nukke on näkynyt blogin sivuilla jo viime kesänä, jolloin löysin sen Portsan pihamarkkinoilta. Täysin samanlainen nukke minulla oli jo lapsuusvuosinani, mutta sen nykyisestä olinpaikasta ei ole tietoa. Samaisilta Portsan pihamarkkinoilta olin vähällä saada myös todella hyväkuntoisen Pocahontas-nuken, mutta Disney-keräilijän pahin vihollinen, tahmasorminen kolmevuotias lettipää, ehti tarttua nukkeen noin kolme sekuntia ennen minua. Ei saa ottaa toisen kädestä ja muut päiväkodin kasvatusopit olivat vähällä unohtua, mutta niin vain nieleskellen tyydyin Aladdiniin.
 Nukkeja Aladdin-kokoelmastani löytyykin vaikka muille jakaa, vaikka en edes harkitse niitä muille jakavani. Allaolevan kuvan molemmat nuket olen saanut joululahjoiksi samalta Lontoossa asuvalta ystävältäni, joka on jollain tasolla saattanut huomata suuren rakkauteni Aladdiniin. Ensin sain Prinssi Ali-asuisen Aladdinin ja seuraavana vuonna (joskin toimitus venähti huhtikuulle...) pehmoisen unikaverin. Molemmat ovat tietojeni ja arvausteni mukaan hankittu Disney Storesta. Pehmoisen Aladdinin saapuminen asuntoomme ja siitä tekemäni hämäräperäinen postaus "yöstä ihanasta arabikundin kanssa" herätti lukijoissakin hämmennystä.Miltäs Aladdin-kokoelmani vaikutti? Mikä keräilykappale miellytti eniten? Löytyykö muita Aladdin-faneja?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Oon oottanu tätä postaussarjaa! Eka julkaisu kokoelmasta vaikutti hyvältä. Muki oli eniten mieleen. Mulle oli Disneyn prinsessat in juttu lapsena. Vieläki tykkäilen niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet odottanut, ei mene selvästi hukkaan :D.

   Poista
 2. Mulla on pocahontasnukke jossain kaapin perällä! Muistaakseni se tosin alkoi luomaan nahkaansa jommastakummasta jalasta jostain ihmeen syystä :D mutta mukana on kaikkia koruja ja tärkeimmät eläinystävätkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, miten voi olla tallessa kaikki tuollaiset! Itseltäni hukkui Pocahontasilta esim. kaulakoru lapsena käytännössä heti... Tosin nuken mukana ollut nuken peitto on edelleen tallessa, vaikka itse nukkeakaan ei taida enää olla.

   Poista
 3. Mä näin teidät tunti sitten Wiklundin kulmalla! ;)

  Mulla on hirvee kasa vanhoja englanninkielisiä Disney-videokasetteja... Mitäs niille pitäis tehdä, ei niitä poiskaan raaski heittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, oltiin "lenkillä" eli laiskalla lönkyttelyllä :D.

   En osaa kyllä sanoa! Itselläni on omat lapsuuden VHS:t kyllä tallessa, ehkä noita joku voisi haluta?

   Poista