Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kööpenhaminan kuumimmat kundit

Kööpenhaminassa meitä kohtasi hivenen yllättävä ilmiö: komeat miehet loistivat katukuvassa lähinnä poissaolollaan. Miehet löytyivät lopulta...

Kööpenhaminassa meitä kohtasi hivenen yllättävä ilmiö: komeat miehet loistivat katukuvassa lähinnä poissaolollaan. Miehet löytyivät lopulta hivenen yllättävästä paikasta. 

Suurin puna nimittäin nousi poskelle Tanskan National Galleryssä. Jos eivät ensimmäisenä silmiin osuneet Tom of Finlandin piirrokset vielä sykähdyttäneetkään, niin syvemmälle taidehistoriaan sukeltaessa alkoi kyllä punastuttaa. Viime syksynä taidehistorian sivuaineen portit eivät auenneet, mutta näiden innoittamana voisin ehkä yrittää tänä syksynä uudemman kerran. Ei mene opinnot ikinä hukkaan, varsinkaan jos samalla saa silmäniloa. Heheh. 

Nyt asiaan, National Galleryn käytäville:

Cornelis Haarlem: The Fall of the Titans. Voihan asian tietysti näinkin nähdä, ja hyvä onkin nähdä. Ei haitannut yhtään katsella titaanien putoilevan.

Seuraava on vain yksityiskohta maalauksesta, enkä tullut napanneeksi muistiin taiteilijaa saatika teosta, mutta juu-u, ruumiita lävistävät nuolet ja taistelun hirveys ovat ilmiselvästi olleet teoksessa keskeisessä roolissa. Ei haittaisi vaikka minuakin vähän nuolet lävistäisivät. Hehs. 


Seuraavassa yksityiskohdassa ollaankin romanttisemmissa tunnelmissa. Ah, astuappa itsekin venhoon!

Seuraavassa taas on kuvattu varmastikin sukujuhlia, siinä on mukava potretti sedästä ja sukulaispojasta, joka innokkaasti kuuntelee setänsä kertomuksia. Ties vaikka ihan filosofi olisi kyseessä. Juu-u. Ei ole taidehistoriassa ollut suuria ikäeroja eikä nuorten miesten ihannointia homoseksuaalisessa mielessä.


Seuraavassa saatte hetken hengähtää, on nimittäin mallilla vaatteet päällä! National galleryn kätköistä löytyi nimittäin varmastikin maailmanhistorian ensimmäinen hipsteri-selfie! Jan Verkaden omakuva 1800-luvun lopulta. Menisi ihan täydestä ja jopa hukkuisi massaan Flow'ssa. Komeat on viikset, komea on parta! Näyttäisinpä itsekin tuolta.

Tässä taas ette saa levähtää. Tämä oli yksi teoksista, jota jäin pisimpään tuijottelemaan. Tässäkin rajasin epäkiinnostavan sisällön kuvan ulkopuolelle, mutta sanallisesti kuvailtakoon, että kuvattu osuus kuvasta oli keskeisessä osassa. Raskaan työn raataja siinä hyvin heikossa asemassa, työvaatteissakin lienee jonkinasteisia puutteita. Ei tyydytä työsuojeluvaltuutettua, tai sitten tyydyttää.


Juuh, sukulaispotrettien sarja jatkuu. Kyse voi tietysti olla myös ties mistä fauneista tai menninkäisistä, vaatteet ovat jääneet maalaamatta joka tapauksessa. P.S. Kuvassa on myös hetero/homotesti. Jos huomasit taustalla olevan koiran ensimmäisenä, on minulla ikäviä uutisia: saatat olla hetero.


Kööpenhaminan museot olivat myös täynnä toinen toistaan hekumaa hehkuvampia patsaita. Patsaista olisi kuvia toisen postauksen verran, hihkaiskaa kommenttiboksiin, mikäli patsaat kiinnostavat! Tai sit vaan postaan ne joka tapauksessa, patsaat on kivoja. On ylevää ihailla antiikin veistäjien kiistatonta lahjakkuutta, patsaiden säilymisen ihmettä, upeaa veistojälkeä, patsaiden poikki iskettyjä neniä... Tai sit vaan ihastella, että jumalauta mikä kroppa, miksei enää näytetä tältä.


Tämän maalauksen kohdalla harmittelin, ettei taiteen historia ole tuntenut 3D-tekniikkaa. Kiusaus kurkistaa toogan "helman" alle olisi ollut aika suuri.


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Taiteen (köhköh) ystävänä todella mainio postaus :D !

    VastaaPoista