Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viva la revolution, täällä marssitaan tosissaan! – raportti Pariisin Pridestä

Ranskan kirjeenvaihtaja-serkkuni palasi Suomeen, mutta ei hätää! Niina tarjoutui kirjoittamaan raportin Pariisin Prideiltä ja tässä tulee...

Ranskan kirjeenvaihtaja-serkkuni palasi Suomeen, mutta ei hätää! Niina tarjoutui kirjoittamaan raportin Pariisin Prideiltä ja tässä tulee. Kiitos Niinalle!


Marche des Fiertés eli Pariisi Pride...Olen aina ihaillut ranskalaisten vallankumouksellisuutta ja sitä miten barrikadeille lähdetään heti eikä viidestoista päivä. Viva la revolution! Pohdin etukäteen näkyisikö tämä mentaliteetti myös Prideilla ja ei, minun ei tarvinnut pettyä. Täällä marssitaan tosissaan.

Sää ei ollut lupaava. Vettä tuli kuin Esteristä ja siten marssiminen ei käynyt kysymykseenkään. (Köh, köh, yskä). Ystäväni tsekkasi kulkueen reitin ja ilmoitti, että se olisi Republique'ssa neljän aikaan, joten tähtämisimme siihen. Aukiolla oli jo jonkin verran porukkaa, lavalla DJ (musiikki oli aivan liian kovalla tai minä olen tulossa vanhaksi. Väitän, että se on tuo ensimmäinen vaihtoehto) ja lähdimme metsästämään hyvää bongauskohtaa. Paikka löytyi. Sitten odotettiin. Ja odotettiin. Ja odotettiin. Käännyin jo ystävääni päin, että ollaanko me oikeassa paikassa, kun saman tien ensimmäiset marssijat ilmestyivät näkyviin. Sitten ilmestyi rivi moottoripyöräpoliiseja. Kulkue oli saapunut. Ja sitä kulkuetta riitti. Parin tunnin ajan! Suomi-pimu oli shokissa. Aina kun kulkueeseen tuli pieni tauko ja kuvitteli sen päättyneen, niin kulman takaa ilmestyi aina uusi float, jonka takana lisää ihmisiä. Päällimmäinen huomio olikin, ettei Ranskassa ole LGBT-asiaa, jolle ei olisi omaa järjestöä tai yhteisöä. Henkilökohtainen suosikkini oli Contact. Se on järjestö, joka pyrkii lisäämään ja auttamaan vanhempien ja LGBT-lasten välistä kommunikaatiota. Tämä olisi varmaan tarpeen Suomessakin. Toinen suosikkini oli Ranskan Homot Vesiurheilijat. Syy: heillä oli KOREOGRAFIA! Sain osan siitä videolle ja se on aika fierce. Tämän pitäisi olla vaatimuksena jokaisessa Pride'ssa, järjestetään se missä päin maailmaa tahansa: vähintään yksi tanssiryhmä per marssi. Lisää glamouria tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Mutta vakavissaan puhuttuna, niin iloiset bileet kuin Pride onkin, ranskalaiset eivät piilotelleet kipeitäkään asioita. Tietyssä maissa tapahtuvat LGBT-vainot tuotiin esille erittäin graafisesti. HIV:in olemassa olosta muistutettiin Safe Sex & Drugs-sloganeilla, sekä vaadittiin syrjinnän lopettamista. "Koska se tekee sinunkin elämästäsi turvallisempaa". 

Mitä muuta kulkueesta löytyi? Poliiseilla ja palomiehillä oli omansa. Juutalaisilla omansa. Homoilla lääkäreillä oli kuormalavan reunassa tippapusseja ja ne oli täytetty sateenkaaren väreillä. Alankomailla oli omansa! Kerrassaan hienoa maabrändäystä. Suomellakin pitäisi tehdä näin. Siis sitten, kun se tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan. Katsos, kun se valheellinen markkinointi on aika tuomittavaa (tiukka katse Tallink Siljaan). Oma lava löytyi myös karhuilta. Kaikilla hienot parrat ja katoksen reunasta roikkui työkaluja ja maalipäniköitä :D Kun pilkataan omaa stereotypiaa, niin kannattaa tehdä se tyylillä loppuun asti. 

Brändäystä harrasti myös moni muukin. Eri yritykset sponsoroivat lavoja ja huomioni kiinnittyi Uberiin. Lähinnä siksi, että firma on viime aikoina näkynyt uutisissa ja selkeästi tietää, mikä sen ensimmäinen iso asiakasryhmä on ja/tai tulee olemaan ;) Kaiken kaikkiaan valtavan hieno kulkue. Se oli PRIDE isoilla kirjaimilla! Ihmisiä oli valtava määrä siinä vesisateessakin,viime vuonna ihmisiä oli ollut 700.000, yleensä n. 500.000! Puoli miljoonaa!!! Ihan käsittämätön määrä. Ymmärrän kyllä, ettei meitä suomalaisia hirveän paljon ole mutta varmasti kulkueen voisi kasvattaa vielä isommaksikin. Siihen sitten lisäeventtejä kehiin ja matkailumainosta maailmalle. Just sayin'.

Terveisin,
Niina aka Thrifty Finn
Seuraa minua Twitterissä ja osoitteessa thriftyfinn.wordpress.com

P.S. Jotain lavaa oli sponsoroinut pankki, en muista mikä. Mutta erittäin hyvä pointti. Jos kelpaa LGBT-dollarit niin sanotusti, niin pitää siitä tulla takaisinkin päin.


You Might Also Like

1 kommenttia