Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Päivän VMP: miesten asioita, naisten asioita ja törkeitä iskuja perinteisen avioliiton kannattajia kohtaan

Kuten kaikki tietävät, on parhaillaan Porissa käynnissä SuomiAreena, jossa käytäviä yhteiskunnallisia keskusteluja seurataan korvat höröllä...

Kuten kaikki tietävät, on parhaillaan Porissa käynnissä SuomiAreena, jossa käytäviä yhteiskunnallisia keskusteluja seurataan korvat höröllä. 


Koska SuomiAreena on nimenomaisesti näytön paikka, jossa voi käyttää parhaat ja rakentavimmat lausuntonsa, ovat kansanedustajat Mikko Savola (keskusta) sekä Vesa-Matti Saarakkala (perussuomalaiset)  osoittaneet, ettei suomalaisessa yhteiskunnassa oikeastaan ole tarvetta keskustella älykkäästi tai rakentavasti. 

Mikko Savola perusteli tasa-arvoisen avioliittolain vastustustaan sillä, että "tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. On vain niin, että on asioita, joita miehet tekevät, ja joita naiset tekevät". Dingdingding, we have a winner! Savola tuntuu kovin hanakasti pyrkivän menneisiin vuosikymmeniin, joten autotalleissa pölyttyvistä De Loreaneista kannattanee laittaa Savolalle myynti-ilmoituksia! 

Mitäänhän Savola ei toki itse sanonut, mutta on aika selvää, mitä nämä kuuluisat miesten ja naisten tekemät asiat ovat. Työtehtävät jakaantuvat esimerkiksi seuraavasti. Huomaa myös selkeyttävä värikoodaus.

MIES:
ottaa
käskee
alistaa
hallitsee
on ylempi
makaa sohvalla

NAINEN:
antaa
tottelee
alistuu
antaa hallita
on alempi
vaikenee seurakunnassa
kantaa sohvalle kaljaa jo ennen kuin pyydetään

Vaan eihän Mikko Savola suinkaan yksin kaikkea pystynyt töräyttämään. Mukana on kommentoinut tietenkin myös perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala, joka tunnetaan esimerkiksi uraauurtavista näkemyksistään uimahallien pukeutumistiloissa tapahtuvista muutoksista, mikäli sukupuolineutraaliudelle annetaan jalansijaa. Saarakkalan mukaan nimittäin lesbonaiset alkavat tällöin käyttää miesten pukeutumistiloja, koska tuntevat vetoa muihin naisiin. Tällaista korkeatasoista politiikkaa Saarakkala teki siis eduskunnassa tasa-arvoista avioliittolakia käsiteltäessä.

Saarakkala oli kuitenkin SuomiAreenassa huolissaan siitä, että tasa-arvoista avioliittolakia käsiteltäessä keskustelu ei aina ole ollut asiallista. Tästä lukiessani olin hetken jo yllättynyt. Vaan yllätykseni vain kasvoi. Saarakkala nimittäin sanoi näin:

"– Iskut perinteisen avioliiton kannattajia kohtaan ovat olleet aika törkeitä."

Saarakkala on kyllä hyvin oikeassa. Jos nyt ihan iskuista lähdetään puhumaan, niin on totta, että muutaman vuoden takainen kaasuisku perinteisen avioliiton kannattajien kulkueeseen  oli aika törkeä. Eiku hups, sehän olikin Helsinki Pride-kulkue, johon iskettiin. Hitsi. 

Ei-yhtään-törkeää on ollut myös Pentti Oinosen legendaariset hauvelin kanssa avioitumispuheet, kieltäytyminen itsenäisyyspäivän vastaanotosta tanssivien miesparien takia, Teuvo Hakkaraisen myönnytys, että homot voivat tanssia vaikka lampaiden kanssa, Hakkaraisen ehdotus siirtää homot, lesbot ja somalit Ahvenanmaalle, Hannu Siipolan tekemä rinnastus homojen ja pedofiilien välille ja luoja paratkoon, mitä vielä. En edes kykene muistamaan kaikkea. Voit kuitenkin, Saarakkala-hyvä, uskoa, että tässä ei todellakaan ollut kaikki. Vastaavia, oikeasti törkeitä kommentteja, kuulee jatkuvasti, niin anonyymeiltä nettikommentoijilta kuin kansanedustajiltakin.

Ja jos sinusta vielä tuntuu, että joidenkin ääneenlausuma ajatus keski-ajalle jääneistä jääristä on törkeä isku, niin voin auttaa sinua. Se ei ole törkeä isku, se on totuus.

(Kansanedustajien älynväläyksistä uutisoi Verkkouutiset.) 

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Huhhuh mikä myötähäpeä. Millaisia idiootteja maassamme asuukaan.. :D En tajua miten se heidän perseitään kutittaa jos muutkin kuin heterot saavat hieman tasa-arvoa osakseen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kansanedustajuuteen pitäisi olla muitakin vaatimuksia kuin Suomen kansalaisuus. Vaikkapa lanttutohtorin todistus siitä että pystyy järkevään harkintaan.

  VastaaPoista
 3. Etelä-Pohjanmaa edustaa <3

  VastaaPoista
 4. Savola, Saarakkala, Oinonen ja kaikki muut joita te täällä herjaatte, ovat suomalaisten demokraattisesti, vapailla vaaleilla valitsemia edustajia. Heillä on oikeus omiin mielipiteisiinsä ja niiden esittämiseen omalla tavallaan. Demokratiassa se täytyy vaan sietää ja kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni kukaan ei ole erityisemmin täällä herjannut: tyystin harhaisiin ja ontuviin perusteluihin perusteluihin ei mun mielestä tarvitse tyytyä. Heillä on tietysti oikeus mielipiteisiinsä ja niiden esittämiseen, sitä en halua olla kieltämässä. Tämänlaatuinen argumentointi ja keskustelun taso on ylipäätään huolestuttava. Jos ei pysty perustelemaan näkemyksiään muuten kuin "asian on oltava näin koska asia on näin" tai omilla harhaisilla mielikuvillaan, on paikka jossain muualla kuin eduskunnassa.

   Poista
 5. Hirveää itkemistä taas homopojalta! Mitä sitten jos joku laukoo älyttömyyksiä homoista, puhutaanhan sitä skeidaa kaikista muistakin ryhmistä, esim. uskovaiset, romaanit, savolaiset, turkulaiset, jne jne. Miksi vetää hernettä nekkuun moisesta? Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, niinhän se on aina ollut ja tulee olemaan. Nautitaan kesästä ja toisistamme; homot, heterot, uskikset, turkulaiset ja muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori nyt jos on jotain mennyt ohi, mutta aika vähän olen poliittiselta johdolta kuullut asiattomuuksia ja järjettömyyksiä esimerkiksi uskovaisista, savolaisista ja turkulaisista. Asiallisuuden ja edes jonkinlaisen järjellisen tason vaatiminen kansanedustajilta on mielestäni ihan kohtuullinen vaatimus.

   Poista
  2. Ihan kuin kaikkea pitäisi vain sietää. Mielipiteen esittäminen on jokaisen oikeus, mutta silti on "hirveää itkemistä" kun joku kehtaa sanoa että hänen mielestään tuo on typerästi sanottu - sitä paitsi olet oikeassa, nuo kommentit ovat varsin aivokuolleita ja niiden takia saakin vääntää sitä "hirveää itkua". Asiallisuuden vaatiminen ei tosiaankaan ole kohtuutonta, etenkään kun kyseessä on kansanedustajat. Eli yhdyn tähän hirveään kyynelvirtaan!

   Poista
  3. No siinähän sitten poraatte molemmat! Itkekää vaikka silmät päästänne, mutta sanan ja mielipiteen vapaus on tässä maassa kuitenkin kaikilla, myös niillä jotka vastustavat tasa-arvoista avioliittolakia ja muuta yhteiskunnan homosaatiota. Tuo vastustajien ja heidän mielipiteidensä leimaaminen typeriksi aivopieruiksi on loukkaavaa ja täysin infantiilia herkkähipiäisyyttä, kun ei kertakaikkiaan kestetä sitä että joku voi olla eri mieltä ja vastustaa jonkun vähemmistön kohtuuttomia vaatimuksia.

   Poista
  4. Kukaan ei myöskään mielestäni ole kieltämässä/kieltänyt romAnien, turkulaisten tai sinunkaltaistesi anonyymien oikeutta mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Ihmisoikeuksien loukkaamisesta saa ja kuuluukin "itkeä".

   Poista
  5. Aiemmalle anonyymille tiedoksi: se sama sanan ja mielipiteen vapaus mahdollistaa myös sen, että typeriä mielipiteitä on lupa sanoa ääneen typeriksi. Joten itke sinäkin siellä vaan ihan rauhassa ;) Tai hakeudu sellaisille sivuille, joissa kaikkien mielipiteet ovat omiesi kaltaisia, niin et joudu noin suunnattomasti pahoittamaan mieltäsi täällä.

   Poista
  6. Aion kyllä vastakin jatkaa itkemistä ihan täällä Einon palstalla. Täytyyhän täällä jonkun käydä esittämässä eriäviä mielipiteitä ja kärjistyksiä, muutoinhan tämä menisi ihan itsetyytyväisten hipsterihinurien tyytyväiseksi hymistelyksi kaikki tyyni.

   Poista
 6. Mikä tekee susta Eino niin ylivertaisen, että kykenet määrittelemään kenen näkemys on totuus ja kenen valhetta? Millä eväillä näitä tuomioitasi julistat? Sulla on mennyt pahemman kerran neste päähän kun sait viime syksynä oman 15 minutes of fame, muutaman radiohaastattelun ja yhden tv-esiintymisen kautta. Sitä ollaan niin tärkeää mielipidevaikuttajaa ja huippu bloggaria, että ihan oksettaa! Ennen näitä sun postauksia oli ihan mukava lukea, nyt rääkyt joka käänteessä tästä tasa-arvoisesta avioliittolaista ja valitat sitä miten juntti ja paska maa Suomi on kun ei homot heti saa kaikkea mitä ikinä keksii vaatia. No elämässä ei aina saa kaikkea, siihen täytyy vaan tyytyä ja jatkaa elämää eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kysyttiin bloggarin mielipidettä eikä omaani, mutta ajattelin silti avata näkökulmaani. Jos lähdetään liikkeelle siitä, että tasa-arvon toteutuminen, tasapuolinen hyvinvointi ja ihmisarvon kunnioittaminen ovat mielestäni hyviä pyrkimyksiä. Kukaan tuskin voi väittää, ettäkö nämä olisivat jotenkin negatiivisia arvoja ja tavoitteita. Kaikki toiminta, jonka päämääränä nämä arvot ovat, ovat itselleni sitä "totuutta" parhaimmillaan vaikka yksittäisinä tekoina tai ääneenlausuttuina mielipiteinä eivät itseäni miellyttäisikään. Jos tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat tahot perustelisivat kantansa järkevillä argumenteilla ja saisivat minut vakuutettua siitä, että nimenomaan lakialoitteen hylkääminen palvelee kaikkien hyvinvointia ja on se reiluin veto koko kansakuntaa ajatellen, ei auttaisi kun tyytyä päätökseen, joka edistää yleistä hyvää. En kuitenkaan ole tähän päivään mennessä onnistunut ymmärtämään, miten mahdollisuus homojen avioitumiseen ja juridisten oikeuksien tasavertaistamiseen olisi askel kauemmas suvaitsevaisesta ja jokaista ihmistä kunnioittavasta yhteiskunnasta. Kannatan lakialoitetta, koska kunnioitan ihmisoikeuksia. Olen myös valmis muuttamaan mielipidettäni, jos vastassa on tarpeeksi päteviä ja vakuuttavia perusteluja. Koiriin tai pedofiileihin vertaaminen eivät kuulu tähän kategoriaan.

   Lisäksi ajatus siitä, että elämässä ei tulisi tavoitella kehitystä vaan tulisi tyytyä johonkin tiettyyn tilaan ja lopettaa ruikuttaminen, kuulostaa aika surulliselta. Miksei omista tai muiden ihmisoikeuksista tulisi taistella ja rääkyä? Mielipiteen ilmaiseminen ja halu vaikuttaa riippuu pitkälti siitä, kuinka oleellisesti tämäkin lakiehdotus jokaisen henkilökohtaiseen elämään vaikuttaa. Ei tarvitse kuin lukea blogin nimi ja voi jo päätellä, että merkitys kirjoittajalle on luultavasti melko suuri.

   Ihmisten valitus "homosaatiosta" ja väitteet tietyn vähemmistön jalustalle nostamisesta kertovat juuri sen, että keskustelulle ja näkyvyydelle on tarvetta.

   Poista
  2. Anonyymi 17.7. 21:32:
   Jorma hei, kirjottaisit ihan reilusti nimellä ku tunnistan sut kirjoitustyylistä ja -aiheista kuitenkin. Ja siksi en koe tarpeelliseksi lähteä keskustelemaan kanssasi, pohjamudissa rypevä katkeruutesi maailmaa kohtaan kun ei sillä haihdu.

   Anonyymi 18.7. 8:15:
   Näkökulmasi avaus on mainio ja olisi voinut hyvin olla itse kirjoittamani. Juuri näin.

   Poista
 7. Eiköhän se aika hoida nämä keskiajalle jääneet jäärät tuolta eduskunnasta kuitenkin lopulta. Siedetään niitä ja niiden höpinöitä sen aikaa että (toivottavasti) saavat arvokkaan vanhuuden, vapautuvat vihastaan ja pääsevät ikuiseen lepoon. Kaikki kuitenkin oikeasti tietävät että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee joskus täälläkin toteutumaan riippumatta heistä. Luultavasti en itse ole sitä todistamassa mutta ei sillä väliä sillä tiedän sen tapahtuvan. Rauhaa vaan ja jatkahan itkemistä jos haluat mutta samaa mieltä yo. kanssa että teot ratkaisee, ei kirjoitukset, kirjoitukset teoista on eri.

  VastaaPoista