Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hankoon Helsinkiä pakoon jo vuonna 2011

Kukaan ei luultavasti ole voinut välttyä tulevalta Kesäkaverit-leffalta eikä ainakaan leffan tunnaribiisiltä, Kasmirin Vadelmaveneeltä. Han...

Kukaan ei luultavasti ole voinut välttyä tulevalta Kesäkaverit-leffalta eikä ainakaan leffan tunnaribiisiltä, Kasmirin Vadelmaveneeltä. Hankoon, Helsinkiä pakoon!

 Jos tunnaribiisin Helsinkiä pakoon soudan Hankoon-jollotus ei ole sitä vielä selventänyt, sijoittuu Kesäkaverit-elokuva Hankoon. Kauan sitten nähdyn teaserin perusteella tiedän kertoa, että kyse on hyvin ennalta-arvattavasta mutta kuitenkin kivasta kesä-road trip-iina kuustonen bikineissä-kepeilystä. Vaikka elokuvaa luultavasti vaivaavat suomalaisen elokuvan lastentaudit (esimerkiksi se, että Iina Kuustonen ja kumppanit näyttelevät todennäköisesti noin kymmenen vuotta itseään nuorempia henkilöitä), odotan leffaa silti aika innokkaasti. Hyvällä ja "hyvällä" musiikilla vauhditetut kotimaiset kesäelokuvat lämmittävät kummasti silloinkin, kun kesästä ei kannata edes haaveilla.

Ja jottei asiasta jää epäselvyyksiä, haluan todeta, että Kasmirin Vadelmavene on kiusallisen hyvä, jopa ihana kesäbiisi! Sitä tuntuvat hoilottelevan vähän kaikki ja hyvä fiilis tarttuu. Lippu mastoon joo mä oon sun zhak kustoo!

Se, mitä ette varmasti arvanneet ja mistä aion teille kertoa, on se, että minäpä olen kuvannut jo vuosia sitten hyvin Kesäkavereiden tyyppisen roadtrip-videon Hangossa! Vietimme nimittäin ystävien kesken muutaman iloisen loppukesän päivän Hangossa elokuussa 2011. 

En tiedä, millaisen kuvan elokuva Hangosta antaa, mutta meille välittynyt kuva lienee joka tapauksessa se aidompi. Koska lomailumme sijoittui loppukesään, sesongin ulkopuolelle, emme esimerkiksi tainneet nähdä yhtäkään elävää (tai kuolluttakaan) ihmistä koko kolmipäiväisen vierailumme aikana. Hotellissa näimme tullessamme ja lähtiessämme työntekijän. Olimme myös ainoat asiakkaat. 

Mutta tyhjyys ja autioituminen oli oikeastaan juuri se rentouttavin osuus hankoilua. Yöelämään tutustuessamme saimme olla aivan rauhassa, baarissa ei nimittäin ollut ketään. Baarin terassilla tosin kuulemma oli sairauksiaan vertailevia seniorikansalaisia, mutta minä en heitä nähnyt. Liekö ollut oikeasti olemassakaan.

Herramunvereni, jospa vieläkin voisin koko kesän rymyämisen ja dokaamisen jälkeen näyttää tältä. Melkoinen sötnos-mallipojke.
Jos ei ihmisiä, niin ainakin nähtävyyksiä Hangossa riittää. Hauensuoli on jonkinlainen historiallinen satama ja suunnaton nähtävyys, jota emme päättyneen laivaliikenteen vuoksi päässeet näkemään. Nähtävyydeksi lasketaan myös museon edustalla komeileva Hangon tappi, joka on hivenen epäloogisesti sijoitettu muiden, ei-juuri-se-Hangon-tappi-mutta-tappi-silti-tappien joukkoon. Meille esimerkiksi kävi niin, että suurina tappien ystävinä tunnistimme hienoimman tapin Hangon tapiksi ja pontevasti silittelimme ja otimme turistikuvia "Hangon tapin" vierellä poseeraten. Vasta viimeisen päivän uusi vierailu paljasti meille karun totuuden: olimme ihailleet väärää tappia! Hankoon menijöille siis tiedoksi, että oikea tappi on vaaleaa kivitavaraa oleva matala pötkylä.

Hangon tappi ei siis ole tämä, 

 vaan tämä. Vähän pettymys, eikö? Onneksi voi iloita siitä, ettei kukaan muu ollut näkemässä noloa poseerailuamme väärän tapin vierellä.


Iina Kuustoseen tai Lauri Tilkaseen verrattavia kesäheiloja ei siis kaupungissa näkynyt, kun ei ollut ihmisiä muutenkaan. Rivoa patsastaidetta kaupunki kuitenkin tarjosi. Oikeasti oli vähän häiritsevät tissit:

Tissien lisäksi Hanko oli hyvin rakkaudellinen paikka. Meidän porukassa rakkaudet olivat kuitenkin tuolloin vielä haussa, ja toiveikkaina lomaheiloista kirjoitimme pariskuntien nimistä täyttyneeseen aitaan toivoa luovan viestin:
Ja uskokaa tai älkää, löysin lomaheilan! Tai no, siis, ohitseni käveli kaksi poikaa, jotka saattoivat olla pariskunta. Mutta käytännössä, tiedättehän. 

Ja koska loppukesä oli tuona kesänä lämmin, uskaltauduin uimaan! Tuolloin ei vielä tiedetty Kasmirista eikä Hankoon soutavista vadelmaveneistä, joten vedessä saattoi huoletta polskia. Julkaisukelpoista kuvaa uintituokiostani ei löytynyt, mutta tilanne kuitenkin taltioitiin taiteilijan toimesta. Tältä se näytti:


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oisko kumminkin Jacques Cousteau eikä Zhak Kustoo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä että on, mutta eihän sitä tietenkään laulaessa, mitä lainauksella yritin ilmentää, niin sanota ;).

      Poista