Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Antti Asplundilta Heterophobia-vaatemallisto

Antti Asplund ja Laura Vartio pistivät töpinäksi ja kehittivät hetkessä vaatemalliston erilaisuuden hyväksymistä tukemaan. Idea synty...


Antti Asplund ja Laura Vartio pistivät töpinäksi ja kehittivät hetkessä vaatemalliston erilaisuuden hyväksymistä tukemaan. Idea syntyi juhannuksena, ja juhannuksen jälkeen alkaneilla Prideillä paita jo näkyikin, muunmuassa Mr. Gay Finland-finalistien päällä. Lahjoittajien ja sponsoreiden myötä mallisto saatiin toteutettua, vaikka Asplundilla oli projektin alkaessa oman kertomansa mukaan rahaa 70 senttiä.

Musta on erityisen hienoa, että projekti saatiin toteutettua nopeasti ja hienosti, vaikka lähtökohdat (kiire ja rahattomuus) eivät välttämättä olekaan paras mahdollinen lähtökohta vaatemalliston kehittämiseen. 10. heinäkuuta Antti lähtee viemään mallistoaan Berliinin muotiviikoille. Mallisto on mun mielestä todella hieno osoitus siitä, kuinka aina ei voi eikä edes pidä ajatella ideoidensa järkevyyttä tai rahallista järkeä, vaan oikeasti vain tehdä.

Malliston kantavana ideana on sukupuolettomuus ja se, että jokainen ihminen voi vapaasti toimia omalla tyylillään. Hetero-sana malliston nimessä ei liitykään niinkään seksuaalisuuteen vaan nimenomaan erilaisuuden pelkoon. 

Antti oli myymässä paitoja ja muita malliston vaatteita Helsinki Priden puistojuhlassa. Nappasin bloggari-alennuksen vinguttuani paidan mukaan (joskin muistin juuri, etten ole vielä maksanut paitaa, hups). Paita on hieno, mutta kohdalleni osunut tank top-mallinen paita sopiikin paljon paremmin jenkkiläisille vankilakundeille, ja heillekin ehkä siksi, ettei kukaan uskalla kuittailla paidan sopimattomuudesta.

Mallistosta löytyy kuitenkin monenlaista muutakin valikoimaa, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Lisäinfoa Heterophobia-mallistosta löytyy esimerkiksi malliston nettikaupasta.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. prideltä tarttu mukaan heterophobia-kangaskassi, kauaa en miettinyt kun sen näin! kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno mallisto :)

  VastaaPoista
 2. Mää en tykkää yhtään. Mielestäni "heterofobia" vain luo turhaa vastakkainasettelua, josta nimenomaan tulisi pyrkiä eroon. En näe, miten mallisto "tukee erilaisuuden hyväksymistä". Ihan hassunhauska juttuhan tuo "heterofobia" on, mutta en näe sen edistävän yhdenvertaisuuspyrkimyksiä.
  t. telaketjufeministi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kuinka moni tajuaa ton että "Hetero-sana malliston nimessä ei liitykään niinkään seksuaalisuuteen vaan nimenomaan erilaisuuden pelkoon." Vastareaktio on taattu...Musta on paljon parempia tällaset No H8 tyyppiset tekstit.

   Poista
  2. Xenofobia-sana löytyy jo erilaisuuden pelolle.

   Poista
 3. Samaa mieltä yllekirjoittaneiden kanssa. Emme tarvitse enää enempää vettä myllyyn niille, joiden mielestä homot ovat sairaita ja epäilyttäviä ja luultavasti vihaavat heteroita jolleivat sitten yritä käännyttää näitä. Varmaan tällaiset "heterofobia"-leimatut paidat ja kalsarit ovat monen mielestä kova juttu, mutta itse en taatusti niitä päälleni pukisi. Toisaalta vältän kyllä muutenkin ottamasta vaatetuksellani isommin kantaa, mutta silti. (Kalsareitahan ei ulkopuoliset ainakaan toivon mukaan ikinä edes näe.)

  VastaaPoista