Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viikko Prideen - katso ohjelmavinkit!

Ensi maanantaina alkaa Helsinki Pride ja se on mahtavaa! Aion itsekin osallistua ensimmäistä kertaa lähes koko viikon tapahtumiin. Koko...

Ensi maanantaina alkaa Helsinki Pride ja se on mahtavaa! Aion itsekin osallistua ensimmäistä kertaa lähes koko viikon tapahtumiin. Kokosinkin Priden ohjelmasta kiinnostavimmat tärpit ja vinkit.

Maanantaina vietetään luonnollisesti Helsinki Priden avajaisia. Kolmen sepän patsaalla 16.30 järjestettävän virallisen avajaistilaisuuden lisäksi järjestetään myös Nuorten Priden avajaiset, joiden luulisin kiinnostavan monia lukijoita :). Nuorten Priden avajaiset järjestetään Harjun nuorisotalolla (Aleksis Kiven katu 1-3), joka on jo paikkana ainakin ulkoapäin varsin hauskannäköinen paikka. Ohjelmassa on grillaamista, tutustumista ja hengailua hyvässä porukassa. Itse ainakin muistan viihtyneeni joskus vuonna 2007 Priden nuorten ohjelman parissa, vaikka aikojen saatossa nuoriso on tietenkin vaihtunut. Menkää siis rohkeasti! 

Täysi-ikäiset prideilijät taas voivat suunnata viettämään iltaa virallisiin avajaisbileisiin Hard Rock Cafeen Aleksanterinkatu 21:een.

Tiistaina voi edelleen jatkaa Nuorten Priden merkeissä. Nuorten toimintakeskus Hapessa suunnitellaan klo 13-15 kulkuerekvisiittaa. Jos rekvisiitan suunnittelu ei kiinnosta, voi vaihtoehtoisesti lähteä Nuorten Priden pyöräretkelle. Lähtö tapahtuu Vallilasta, Poikien talolta (Kangasalantie 11). Retki päättyy puistopiknikille, jossa on mahdollisuus myös frisbeegolfiin ja leikkimieliseen pallonpotkimiseen. 

Täysi-ikäiset taas voivat viettää tiistai-iltansa ilmaisen leffanäytöksen parissa ravintola Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11) klo 18. Riikka Kaihovaaran Jotain siltä väliltä-dokumenttielokuvassa seurataan transprosessia läpikäyvän Ninon elämää neljän vuoden ajan. Elokuvan jälkeen keskustellaan translain ihmisoikeusongelmista. 

Keskiviikkona klo 16:45 on nähtävissä performanssi Ex-tyttöystävän muistelmat. Lasipalatsilla/Narinkkatorilla tapahtuva performanssi on Iiris Rautiaisen taideprojekti, jossa tutkitaan rakkaussuhteita ja sitoutumisen vaikeutta tämän päivän yhteiskunnassa. Performanssin tarkoitus on erityisesti nostaa esille jokaisen oikeus rakastaa. Lyhyen performanssin jälkeen Mimosalta on mahdollista saada oman nykyisen tai ex-rakastetun nimikirjamet käsivarteensa.

Klo 17.00 taas lähdetään Mannerheiminpatsaalta Sateenkaarikävelylle! Kävelyllä kuullaan tarinoita Helsingin värikkäästä homohistoriasta, joka näyttää tutut paikat uusin sateenkaarisilmin. Kävelyn kesto on pari tuntia. Sateen sattuessa ei suinkaan kävellä, vaan kertomukset kuullaan Vihreiden puoluetoimistolla osoitteessa Fredrikinkatu 33A, 2. kerros. 

Klo 17-18.30 käydään myös paneelikeskustelua urheilun ja hlbti-maailman yhteensopivuudesta. Ahdas pukukoppi?-paneelikeskusteluun osallistuvat edustajat Veikkausliigasta, Opiskelijoiden Liikuntaliitosta, Urheilulehdestä sekä gay-urheiluseura Hot ry:stä. Tapahtuma järjestetään Kirjasto 10:ssä, osoitteessa Elielinaukio 2G. 

Jos keskustelun sijaan haluaa konkreettisesti urheilemaan, voi käydä testaamassa kuntoaan Pride-cooperissa. Hot ry:n järjestämään cooperiin voi osallistua Eläintarhan urheilukentällä osoitteessa Vauhtitie 6. Cooper sopii siinä mielessä vähemmänkin urheilua harrastaneille, että kaikki juoksevat sen samassa ajassa ;). Yhdenvertaisuus on siis Cooperin testissä taattu! 

Keskiviikko-ilta huipentuu mukavasti Miss Gay Finland-voittajaa jännittäessä. Finaali järjestetään DTM:ssä klo 22 alkaen. Liput maksavat 8 euroa. 

Torstaina puhutaan, tsihihihih, seksistä. Puskasta parisänkyyn-keskustelussa pohditaan esimerkiksi sitä, miten Setassa sopii puhua seksistä ja miten seksiin asennoituminen on muuttunut vuosien varrella. Tilaisuudessa pohditaan myös homoliikkeen suhdetta BDSM-seksiin, polyamoriaan ja aseksuaalisuuteen. Tilaisuus järjestetään Kirjasto 10:ssä, Elielinaukio 2G.

Klo 19 ja 21 on mahdollisuus huvittua ja viihtyä Homojen hommaa-stand-upin parissa. Ennakkoliput on ostettavissa Priden infopisteestä tai Ravintola Manalasta hintaan 15 euroa. Tilaisuus järjestetään niinikään Manalassa, osoitteessa Museokatu 10.

Torstai-iltana kruunataan myös vuoden homo, sillä torstai on Mr. Gay Finland-finaalipäivä! Show DTM:ssä alkaa klo 22 ja liput maksavat 8 euroa.  

Perjantaina on erinomainen tilaisuus HIV-pikatestaukseen! Aikaisempina vuosina Priden testeissä on kuulemma ollut hälyttävän hiljaista siihen nähden, kuinka paljon ihmisiä muuten on liikkeellä. Menkää siis herrantähden testeihin, varsinkin Miesten kesken turvallisesti-työn järjestämässä tilaisuudessa voi varmasti käydä testeissä ilman pelkoa moraalisoinnista tai paheksunnasta. Testejä tehdään klo 14-18 Hiv-tukikeskuksessa osoitteessa Unioninkatu 45K. Testi on anonyymi ja maksuton, sinne siis!  

Ja mitä olisikaan Pride ilman euroviisuja! Euroviisuhelmiin pääsee tutustumaan oikein yhteislaulun merkeissä Orionissa (Eerikinkatu 15) klo 18-19. Sisäänpääsy maksaa 5 euroa.

Lauantaina koittaakin päivistä suurin ja juhlavin, sillä lauantaina järjestetään Pride-kulkue sekä puistojuhla! Kulkuetta varten kokoonnutaan tuttuun tapaan Senaatintorilla klo 12, kulkue lähtee klo 13. Kulkue jatkuu Puistojuhlaan, joka järjestetään tänä vuonna Sinebrychoffin puistossa! Puistojuhla jatkuu klo 18 asti, jonka jälkeen ehtii hengähtää, siistiytyä, valmistautua ja etkoilla ennen siirtymistä Pääbileisiin DTM:ään. DTM:ssä esiintyy klo 24.00 Miss Divet, liput 10 euroa. 

Reippaimmat pridettäjäthän jaksavat vielä sunnuntainakin: jo perinteeksi muodostunut sunnuntain vietto tapahtuu Drag Bear Racea seuraten. Koroissa kilpailevia karhukundeja voi ihastella Bear Park Cafella Karhupuistossa klo 17-19. 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mä oon jo monta vuotta haaveillut osallistuvani Drag Bear Raceen. Jonain vuonna, jonain vuonna :D

  VastaaPoista
 2. Laitapa mainosta myös prideen liittyvästä Ylen ohjelmatarjonnasta:
  http://yleisradio.mailpv.net/some/html/558124
  Huomasin että monet noista on jo näin ennakkoon areenassa katsottavissa. Voi virittäytyä tunnelmaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos muistutuksesta! On aikomuksena kyllä. Laitan vaan vähän lähempänä, ettei ehdi unohtua ihmisiltä (ja itseltänikään).

   Poista
 3. Ei ne ollutkaan kun trailereita toistaseks...

  VastaaPoista