Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vaikea kuvitella Ankkalinnaa ilman homoja

Teippitarha -nettikaupan valikoimista löytyy ainakin erinomaisesti Aku Ankan päätoimittajan näkemystä tukevaa teippiä. KUVA: Teippitarha.f...

Teippitarha-nettikaupan valikoimista löytyy ainakin erinomaisesti Aku Ankan päätoimittajan näkemystä tukevaa teippiä. KUVA: Teippitarha.fi

Eilen oli taas maailma lähellä romahtaa: Aku Ankan päätoimittaja meni radiossa toteamaan, että hänen mielestään yhdessäasuvat Tiku ja Taku eivät ole veljeksiä.  Kuten arvata saattaa, syntyi kalabaliikki fiktiivisten oravahahmojen seksuaalisuuden vahingollisuudesta. 

 

Päätoimittaja Aki Hyyppä vieraili Radio Novalla Aku Ankan 80-vuotispäivän tiimoilta. Aku Ankan monipuoliset perhemuodot tulivat ohjelmassa puheeksi ja samassa yhteydessä Hyyppä pohti, etteivät Tiku ja Taku ole veljeksiä, vaikka yhdessä asuvatkin. Tarkempaa analyysiä maaoravien suhteen laadusta hän ei kuitenkaan suostunut tekemään, vaan luonnehti Tikua ja Takua hyviksi ystäviksi. 

Internetin syvät rivit ja moraalinvartijat eivät tätä nähneet ongelmana, vaan syöksyivät heti keskustelemaan siitä, kuinka lastenohjelmissa on sairasta nähdä seksuaalisuutta tai kuinka Aku Ankassa ei kyllä ikinä ole mitään seksiin viittaavaakaan. Kuinka nyt varmasti nähdään suuri homoilu-jatkotarina ja lapset voivat pahoin. Kuinka joillain on pakkomielle nähdä homoseksuaalisuutta sielläkin, missä sitä ei ole

Kaikki tämä keskustelu kertoo siitä, kuinka vieras asia seksuaalisuus, homoseksuaalisuudesta puhumattakaan, todella monille on. Seksuaalisuus nähdään pelkkänä seksinä ja taiteessa tai viihteessä esitettynä pelkästään pornona. Vinksahtanut näkemys, sanon minä.

Varsinkaan homoseksuaalisuutta ei tunnuta ymmärtävän vieläkään: Aku Ankan vuosikymmeniä jatkunut Iineksen piiritys ei heteroutensa vuoksi ole seksuaalisuutta, sen sijaan mahdollisesti homoseksuaali maaoravapariskunta on turmiollista seksuaalisuutta, jota ei missään nimessä pidä lapsille eikä kenellekään sarjakuvassa näyttää. Toisaalta nimenomaan heteroseksuaalisuus nähdään niin vakiintuneena seksuaalisuuden ilmentämisenä, ettei sitä pidetä minään.

En tiedä, mitä rautalankaa pitäisi vääntää, jotta viesti menisi perille. (Homo)seksuaalisuuden näkyminen esimerkiksi sarjakuvassa ei tarkoita, että Taku alkaisi kaivaa Tikulla persettä, kuten moni vitsiniekka hupaisasti sanailikin. Tällainen homoseksuaalisuuden pelkääminen, ja sen näkymisen kieltäminen sieltäkin, missä sitä on, kertoo aika vääristyneestä käsityksestä.

Kuten päätoimittaja Hyyppäkin sanoo, on Ankkalinnassa aina oltu avarakatseisesti aikaansa edellä. Yksin sukulaislapsia kasvattava mies on homoseksuaalisuuden tavoin varmasti ollut yhteiskuntajärjestystä uhkaava ilmiö 80 vuotta sitten.

Ankkalinnassa eletään varsin vapaasti, eikä siellä käydä kirkossa, avioiduta tai oikeastaan edes seurustella. Silti tai juuri siksi kaikki onkin siellä niin mallikkaasti. Vaikea kuvitella, ettei sellaiseen yhteiskuntaan olisi muuttanut muutama homokin.


Seuraa Tämän kylän homopoikaa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Ja kun Taku lähestyi jykevää vartta pitkin kohti Tikun oksan huippua, näki hän mehukkaat pähkinät ja päätti kääntyä takaisin.

  VastaaPoista
 2. Eikö Iineksen, Akun ja Hannun kolmiodraama ole pahempi vaikute lapsille kuin Tikun ja Takun väitetty homoseksuaalinen suhde? Iines pyörittää kahta miestä yhtaikaa ja vaihtaa ukkoa aina tilanteen mukaan. Tiku ja Taku ovat pysyneet jo vuosikymmeniä yhdessä <3 I just love Chip and Dale <3

  VastaaPoista
 3. "Taku alkaisi kaivaa Tikulla persettä."

  Aahaha! Ai kamala! :D

  Eiköhän se ole lastenohjelmissa sama homma kuin oikeassa elämässä. Lapset eivät pidä outona sitä jos Villen ja Vallen kotona on kaksi isää, ELLEI sitten VANHEMMAT ole moista puppua lapsilleen syöttäneet. Yhtälailla lapset katsovat Tikua ja Takua yhä vipeltävinä kavereina jotka kiusaavat Akua ja asuvat onnellisina yhdessä, vaikka toinen välillä törttöileekin. Viis siitä, että kumpikin on uroksia.

  JA mä kyllä pidän häiritsevimpänä asiana ehkä sitä, että Aku kulkee ilman housuja! :D

  - Torey

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla! :)

  VastaaPoista
 5. Nykyään aikuisena Iineksen horoilu ärsyttää kaikista eniten. On olevinaan Akulle lojaali, mutta heti jos Hannulla on parempi hotelli tai isompi auto niin "oho, Hannu vaan ehti kysyä mukaan tänään ekana."

  VastaaPoista