Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Salkkarikevät huipentuu - mukaan sukupuolensa korjannut hahmo!

Maarit Poussa näyttelee Salkkareissa Jutta Korhosta. (KUVA: maaritpoussa.fi) Salatut elämät jää huomenna kesätauolle ja sehän tarkoitta...

Maarit Poussa näyttelee Salkkareissa Jutta Korhosta. (KUVA: maaritpoussa.fi)

Salatut elämät jää huomenna kesätauolle ja sehän tarkoittaa vinhasti pyöriviä juonenkäänteitä, joissa ei heikompi pysy enää mukana. Salkkareiden nettisivut uutisoivat juuri, että viimeisessä jaksossa eräs hahmoista kertoo korjanneensa sukupuolensa miehestä naiseksi.

Salkkarihistorian ensimmäinen transsukupuolinen hahmo on Maarit Poussan näyttelemä Jutta Korhonen. Jutta Korhonen nähtiin Salkkareissa jo aiemmin Iidan etsiessä isäänsä. Tuolloin Jutta valehteli Iidalle tämän isän kuolleen. Todellisuudessa Jutta on Iidan isä, joka on korjannut sukupuolensa.

Salkkarit ovat hlbti-piireissä aiheuttaneet monesti närää puhumalla epäsopivaan sävyyn trans-asioissa. Nyt tilanteeseen toivottavasti tulee muutos, sillä huono huumori ei toimi näin herkillä aiheilla pelatessa. Toisaalta Salkkarit varmasti tuovat aiheen lähemmäs tavallista tallaajaa, jolloin aihetta voi lähestyä jo vähän kevyemminkin. 

Jään odottamaan innolla, millaiseen suuntaan Salkkarit syksyllä jatkavat! Kevään viimeinen jakso kuitenkin huomenna, samaan tuttuun aikaan klo 19.30 MTV3:lta.

Millaisia mietteitä sukupuolensa korjannut hahmo teissä herättää? Liikutaanko vaarallisilla vesillä?

You Might Also Like

19 kommenttia

 1. Eiiii mikä spoilaus tuli yllättäen DDDDDDDDDD:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi! Yritin mahdollisimman vähän spoilata otsikossa, jotta spoilaamista välttävät tietävät olla klikkaamatta.

   Poista
  2. Hehee meitsi ei tajunnu. xD Onneks kyse on vaan salkkareista, ei oo niin vakavaa mutta toivottavasti muut on osannu olla tulematta tänne jos eivät halua tulla spoilatuksi :D

   Poista
 2. Ihan loistavaa. Vihdoinkin. Mutta apua, oliko toi Jutta kauankin ruudussa aiemmin? En yhtään muista että se olis käyny jo ruudulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis näkyi muistaakseni kahdessa jaksossa kun Iida alkoi etsiä isäänsä! Ja nyt toki tässä loppukeväästä parissa jaksossa Iidaa vaanimassa.

   Poista
 3. Neutraalit mielialat, minulle homona trans-ihminen on kuin hetero - tasavertainen kanssaeläjä, mutta ei erityisen kiinnostava. Toki on hienoa, että Salkkarit tuo eri vähemmistöjä suurelle kansalle tutuksi.

  Yläbannerissa jalat on yhä n. 2/3 kehon leveyttä liian vasemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän. En vain osaa oikein tehdä bannerille mitään, kun itselläni se näkyy oikein kaikilla paitsi iPadilla katsottuna. Pitää tutkia asiaa, nyt ei vaan ole ehtinyt.

   Poista
  2. Mulla se bannerikuva menee kahtia, jos selain ei ole koko näytön kokoinen, mutta näkyy normaalisti taas, jos laittaa koko näytön kokoiseksi. Sama juttu tapahtuu pöytäkoneella ja läppärillä. Jos tämä nyt auttaa jotain johonkin suuntaan. :)

   Poista
  3. "Neutraalit mielialat, minulle homona trans-ihminen on kuin hetero - tasavertainen kanssaeläjä, mutta ei erityisen kiinnostava."

   Tämä on vähän hassu lause. Tulee mieleen, että transsukupuolisuus rinnastetaan seksuaaliseen suuntautumiseen, mitä se ei siis ole. Transihminen voi olla homo tai hetero siinä missä cisihminenkin. Toki transihmisistä voi olla kiinnostumatta eikä siinä mitään, mutta ei se kiinnostumattomuus ole asia, jota voi perustella homoudella tai heteroudella. Apples and oranges.

   Poista
  4. Bannerianonyymi: nyt koitin korjata, toimiiko nyt? Itse luulen, että toimii!

   Poista
  5. Ainakin tällä bannerianonyymillä toimii. Jee! Olin toi toka bannerianonyymi. :)

   Poista
 4. Viimeinkin! Olen jo pidemmän aikaa odottanut milloin tämäkin aihee rantautuu salkkareihin, kun tuntuu että kaikki maan ja taivaan väliltä on jo sarjassa käsitelty, mutta transjutut ovat näkyneet ainoastaan vitsinä. Ainoastaan pelkään että käsikirjoittajilla on edelleen faktat hukassa. Revin hiukset päästäni jos kuulen kertaakaan sanottavan ''sukupuolenvaihdos'' tai ''transseksuaalisuus'' varsinkaan Jutan itsensä suusta.

  VastaaPoista
 5. Joo, on kieltämättä jännä, että aihe tuli käsittelyyn vasta nyt!

  Itse ainakin uskon, että homma osataan hoitaa fiksusti, eikä hölmöjä sammakoita tule ainakaan hahmon itsensä suusta. Muilta toki saattaa tulla, mutta niinhän se oikeassakin elämässä menee. Toivottavasti virheiden virheellisyys kuitenkin tuodaan esiin. Saa nähdä miten käy!

  VastaaPoista
 6. Onko tuo jutta oikeesti transsukupuolinen?

  VastaaPoista
 7. HEI APUA eikö tänä kesänä tuu kesäuusintoja???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tulee tulee :D ens viikolla klo 17.25 vaan yks jakso, mutta sen jälkeen kolme jaksoa!

   Poista
 8. Ööh ku en osaa ajatella siinä mitään outoo et sinne tulis transu.. Tai siis ihminen siinä missä muutkin. En tykkää lokeroida ketään miksikään mut ei en tarkoita tätä rasistisena. Oon aivan rakastava ja suvaitsevainen. En vaa saa ajatuksiani tänään kauniisti ulos. T. itsensä lokerointia vihaava pan-tyttö

  VastaaPoista
 9. Itse asiassa Jutta ei väittänyt Iidan isän kuolleen, vaan Juhan, joka ei muka voinut saada lapsia eli ei voinut olla Iidan isä.
  Tämähän tapahtui ennen Pekka-kuviota, jolloin Iidan uskoi Pekan olevan hänen isänsä. Pakko viilailla =D

  Olen ylpeä itsestäni, koska keksin tuon kuvion heti kun Jutta näkyi ruudussa ekan kerran, helmikuussa. En toki ollut ainoa, mutta ensimmäinen joka Demin Salkkarit-ketjussa lausui arvauksen julki. Sitä riemua kun paljastui, että osuin oikeaan!

  Transnaisen kanssa seurustelleena koen aiheen tietysti kiinnostavaksi, ja lupaan raivota jos yksikin typerä virhe tapahtuu, kuten vaikka Jutta sanoisi vaihtaneensa sukupuolta tms. Muut toki saavat päästellä sammakoita, jos ne korjataan.

  Salkkarit goes Transamerica. Ihanaa =)

  VastaaPoista