Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mr Gay Finland-finalistit julkaistu – finalistit analyysissä!

 Eilen illalla putkahtivat ilmoille Mr. Gay Finland-kilpailun finalistit. Syväluotaava ja tarkkanäköinen bloggarinne analysoi finalisti...

 Eilen illalla putkahtivat ilmoille Mr. Gay Finland-kilpailun finalistit. Syväluotaava ja tarkkanäköinen bloggarinne analysoi finalistit kääntäen jokaisen kiven finalistien poluilta.

 Muutama finalisteista olikin jo esimerkiksi Instagramin perusteella tuttu, käytännössä siis tiedossa. Ilahduttavan paljon mukana oli kuitenkin vieraitakin naamoja. Tässä kohtaa pitää tosin huomioida bloggarin kyvyttömyys kasvojen vierauden kohdalla – olen käynyt esimerkiksi DTM:ssä viimeksi silloin, kun se vielä sijaitsi Iso-Roballa... En siis voi varmaksi sanoa, kuka finalisteista kuluttaa jatkuvasti naamaansa tai muitakaan ruumiinosiaan Suomen homoskenen kuppiloissa. Eikä sillä toisaalta ole väliäkään, saa kuluttaa ihan vapaasti! Nyt asiaan. 

Finalistien kuvat: Ömer Acar / mrgayfinland.fi

Eeli Asiala
Pohjanmaalta kotoisin oleva Eeli, 21, on yksi jo ennestään tietämistäni ja Instagramissa seuraamistani finalisteista. Pienen paikkakunnan homona itseään markkinoiva Eeli vaikuttaa hyvinkin sopivalta Mr Gay Finlandilta. Hyvä osoitus siitä, etteivät kaikki edes Pohjanmaalla asuvat ole yrmyniskaisia Jussipaidoissa hiihtäjiä. 

Ismo Poutiainen 

Kuopiossa syntynyt mutta Tampereella asuva Ismo on finalistijoukon vanhin, 31-vuotias. Kuten Ismo itsekin sanoo, hän ei edusta stereotyyppistä homokuvaa, mikä on Mr. Gay Finland-finalistille mielestäni etu. Fiksulta kuulostavat myös Ismon ajatukset vanhenemisesta, mikä on sekin plussaa, tässä ikäkriiseilevien homojen ajassa ja yhteiskunnassa. Ainoa epäilyksen aiheeni on Ismon hiusmalli: harvoin sytyn pidemmälle hiusmallille, ja pitkä reuhka voi herättää myös epäluuloisia ajatuksia tietyssä kansanosassa. Toisaalta tiedän monia, joiden polvet varmasti notkahtavat pitkien lainehtivien hiusten edessä. Ei siis välttämättä huono! 

 Jonas Kauppinen

Jonas on 22-vuotias, siellä täällä asunut lähihoitaja. Jonaksen valttikortiksi uskon ajatukset ikäihmisten vapaasta seksuaalisuuden ilmaisusta. Aihe on herättänyt viime aikoina paljon puhetta esimerkiksi Setan Yhdenvertainen vanhuus-kampanjan myötä. Jonaskin eroaa kivasti stereotyyppisestä homokuvasta ja jää finalistijoukosta mieleen. 

Matti Hyvönen

Matti, 25, opiskelee kansainvälistä oikeutta ja työskentelee rahoitusalalla. Turussa syntynyt finalisti asuu nykyisin Tallinnassa, mikä vähän herättääkin ihmetystä: miten voi ajaa Suomen asioita Tallinnassa? Matti on toisaalta kielitaitoinen ja edustavannäköinen, mikä on tietysti tärkeää esimerkiksi Mr Gay World-kisoissa. Toisaalta olisin kaivannut Matilta tasa-arvoisen avioliiton ajamisen ja koulukiusaamisen kriminalisoinnin lisäksi tai tilalle jotain selkeämpää tavoitetta Mr Gay Finlandina: tasa-arvoista avioliittoa ja koulukiusaamisen kriminalisointia kun kannattaa ja ajaa jokainen järkevä ihminen.

Mikael Leppänen
Hahaa, kylläpäs yllätyin nähdessäni Mikaelin finalistien joukossa! 24-vuotias Mikael kun sattuu olemaan Killen lapsuuden bestis, johon sattumalta törmäsimme Helsingissä taannoin käydessämme. Mikaelinkin voi siis sanoa olevan jo tuttu, vaikken henkilökohtaisesti tunnekaan. Positiivisessa mielessä esiin Mikaelin esittelytekstistä nousee puheet järjellä toimimisesta sekä sosiaalisista taidoista. Toisaalta olen luottavainen Mikaelin suhteen muutenkin: Kille tuskin olisi viettänyt lapsuuttaan täysin idarin jäbän kanssa. 

Mikko Wivolin
Tradenomiksi ensi vuonna valmistuva Mikko, 21, vaikuttaa sympaattiselta finalistilta. Vain yhtä asiaa jäin esittelyn perusteella ihmettelemään: miksi laulutaitoinen mies tekee instrumentaalia pop-musiikkia?  Myös Mr Gay Finlandina ajamiaan asioita olisi voinut ehkä harkita vähän tarkemmin. "Tuoda mielipiteensä esille vähemmistöjen oikeuksista ja saada aikaan muutosta" kun ei oikein kuulosta siltä, että mitään konkreettista olisi tapahtumassa. Millaisia muutoksia on tarkoitus saada aikaan? Mihin asioihin? Kuinka niihin pyritään? 

Mio Mäkinen
Myös Mio, 21, edustaa vähän stereotypioista poikkeavaa finalistia. Esittelytekstissään Mio kertoo olevansa avoin, sosiaalinen ja rento, ja sellaisen käsityksen hänestä myös kuvien perusteella saa. Hauskaa, että MGF-finaaliin on tänä vuonna saatu näinkin erinäköisiä osallistujia. 

Peter Linden
Peter, 29, on tullut minua ja varmasti muitakin vastaan sosiaalisessa mediassa. Big Brotherista ja viime vuoden MGF-finaalista tutun Ragnarin kanssa seurusteleva Peter on valokuvayrittäjä, mistä sataa täältä suunnalta ymmärrettävistä syistä lisäplussaa. Peter on tullut kaapista vasta 24-vuotiaaksi ja osaakin puhua hyvin itsensä etsimisestä ja hyväksymisestä. Se on hyvä, sillä vaikka kuinka puhutaan MGF-finaalista, on Suomessa silti monia, joille homona oleminen ei ole yhtään niin helppoa ja fabulousia kuin kuvitella voisi. 

Stefan Eklöf
Stefan, 23, on esittelynsä perusteella yksi finalistijoukon fiksuimmista! Kolumbiassa syntynyt ja sieltä Ruotsiin adoptoitu Stefan tietää omakohtaisen kokemuksen kautta hyvinkin tarkasti monikulttuurisesta taustasta ja seksuaalivähemmistöön kuulumisesta.  Stefan myös toimii ruotsinkielisten homonuorten ryhmässä. Hyvin toimii myös Stefanin puheet tahattoman yksinäisyyden vähentämisestä. Stefan on yksi finalistisuosikeistani, hyvä! 

Tomi Lappi
23-vuotias Tomi on niinikään ollut Instagram-seurattavieni listalla jo pitkään ennen finalistien julkaisua. Ei ole ollenkaan huono finalisti Tomikaan: edustava ulkonäkö, esiintymiskyky ja kansainvälisyys ovat Tomilla hyvin hallussa.  Kiinnostavalta kuulostavat myös Tomin puheet siitä, kuinka homojen pitäisi yhtenä perheenä ajaa asiaansa, keskenään riitelemättä. Kiinnostava ja hyvä ajatus, joka ei kuitenkaan taida käytännössä olla kovin toteuttamiskelpoinen. Riitelemättä ois kuitenkin hyvä olla, siitä olen samaa mieltä! 

Lisätietoa finalisteista sekä äänestysohjeet löytyvät Mr. Gay Finland-kilpailun sivuilta.Tsekatkaapa myös Miss Gay Finland-ehdokkaat!

Kuka on sinun suosikkisi finalisteista? Aiotko äänestää?

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Olisi todella kiva nähdä myös Miss Gay Finland-ehdokkaista samanlainen postaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän en osaa naisista sanoa mitään for obvious reasons, mutta pidän mielessä! Teoriassa voisin kyllä jotain yrittää näpyttää.

   Poista
 2. Melkein koko joukko on jotain parutikampaajaa, missä ovat opiskelevät ja akateemiset homot? Vain yksi, joka kait opiskelee Tallinassa. Eivätkö he ole kiinnostuneita pintajulkisuudesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin Killen kanssa aivan samaa! Mr Gay Finlandin ydin kun ei edes ole niinkään pinnassa, vaan tarkoitus on muutenkin olla edukseen ja viedä tietoa eteenpäin. Mielelläni kyllä näkisin akateemisia ihmisiä enemmän, vaikkei toki muissakaan vikaa ole.

   Poista
 3. Miksu on kaikkea muuta kuin idari! :) Ja edelliseen kommenttiin lisäten, esimerkiksi Mikael ei ole parturikampaaja, vaan erittäin terävä tapaus. Mä nauroin itteni kipeeksi kun kaikista ihmisistä mulla, joka en oikein missään määrin pyöri edes Suomessa, saati sitten mitenkään tavallista erikoisemmin homo-piireissä, on kaksi kaveria MGF finaalissa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole idariksi epäillytkään! Eikä koulutustausta tietenkään kerro ihmisen älystä, mutta vaikuttaa toki siihen, miten maailmaa katsoo ja miten asiat näkee.

   Poista
  2. jos kerrankin saatais joku muu voittaja kun "parturikampaaja" joku joka oikeesti on kiinnostunut ihmisoikeusasioista.

   Poista
 4. Jonas on mun suosikki - ajaa tärkeää asiaa, jaksaa harrastaa ja näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 5. Matti on ehdottomasti tämän porukan edustavin niin ulkoisesti kuin sisäisesti!Hänestä näkee että pissi ei kilahda päähän vaikka voiton veisikin!Näin ihmisiä kuvan perusteella lukevana,valitettavasti pitää sanoa monesta kiiltokuva pojasta vaikka söpöjä onkin,että pissi tulee nousemaan hattuun jos tuon tittelin saa.Kaikella kunnioituksella kaikkia kohtaan ja kenenkään mieltä en halua pahottaa. :)

  VastaaPoista
 6. Äänestämättä taitaa jäädä, mutta kakkonen vei jalat alta. Oi miksi Ismo olet homo!....

  VastaaPoista