Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kaikkien aikojen paras Helsinki Pride

Ihana, mahtava, loistava, kaikkien aikojen paras, voittamaton, valtava, kaikki odotukset ylittävä ja näköjään myös todella uuvuttava. Sella...

Ihana, mahtava, loistava, kaikkien aikojen paras, voittamaton, valtava, kaikki odotukset ylittävä ja näköjään myös todella uuvuttava. Sellainen oli tänä vuonna Helsinki Pride, erityisesti kulkueen ja puistojuhlan osalta.

Olin nähtävästi aivan oikeassa arvaillessani perjantaina Hesarille ja lauantaina ennen kulkuetta Aamulehdelle, että lakivaliokunnan hylkäämä tasa-arvoinen avioliittolakialoite saa kansan liikkeelle. Kuten varmasti olette jo kaikkialta kuulleet, osallistui kulkueeseen tänä vuonna poliisin arvion mukaan 20 000 osallistujaa. Jumavitunlauta (anteeksi), kakskyttuhatta!?!?!?! Tajutonta ja mieletöntä, mahtavaa ja parasta ja ihan käsittämätöntä. Vaikka näkihän sen jo hyvissä ajoin: saapuessani Senaatintorille vähän ennen kahtatoista, oli paikalla jo huomattavasti jengiä. Konkreettisimmin touhun suuruuden tänä vuonna näki, kun kiipesin NRJ:n rekan lavalle. Tori oli tupaten täynnä, ja tuntui, että kulkueen lähtöä kesti ja kesti. Meidän rekkamme lähti liikkeelle vasta lähes puolen tunnin jälkeen ja tuntui, että silloin torille jäi ehkä sen verran porukkaa kuin yleensä on ollut kulkueen lähtiessä. Mahtavuutta. 

Ylipäätään Helsinki Pridessä onnistuttiin tänä vuonna hienosti siinä, mitä peräänkuulutin kovasti jo viime vuonna. Kulkueessa tuntui riittävän ääntä, näkyvyyttä ja meininkiä. Yritysyhteistyöt NRJ:n ja Barefoot Winesin kanssa olivat nekin oivallisia. On hyvä, että kaupallista yhteistyötä ei enää selvästikään nähdä mörkönä, mitä se ei ole. Toivottavasti sama toiminta jatkuu tulevinakin vuosina, lisääntyvien yhteistöiden merkeissä. 

Lauantai-ilta venähti pitkäksi ja sunnuntaina taas odotti aamuvarhainen lähtö työkeikan kautta kotiin Turkuun. Neljän tunnin yöunien jälkeen tuntuu, etten ole vieläkään ihan toipunut Pride-reissusta. En hyvässä enkä pahassa enkä varsinkaan hyvässä: yhä vieläkin hihkun ja huudahtelen Killelle innoissani kaikesta siististä, mitä näin ja kuulin ja koin. Ei huoono. 

Kuvia lauantailta on järjetön määrä, yritän laittaa niitä tähän kohtuullisesti (jälkihuomautus: epäonnistuin). Myöhemmin tällä viikolla on tulossa vielä lisää Pride-asiaa: videopostaukset Mr. Gay Finland-finaalista sekä tietysti itse lauantain kulkueesta ja puistojuhlasta. Pysykää siis kanavalla!

Elias Koskimies tuli kulkueen lähtöä odotellessa moikkaamaan. Eliaksen kanssa oli myös Anne Wahlström, joka on vastaava tuottaja mm. Voice of Finlandin ja Toisenlaisten frendien taustalla.

Mr. Gay Finland Peter Linden ilmapallojen keskellä DTM:n rekan lavalla.


NRJ:n Laura Haimila.

Barefoot Wines ylevöitti puistojuhlapiknikkiäni lahjoittamalla pari pulloa viiniä ja ihanat sateenkaariaurinkolasit.
Jollain tuntemattomalla herralla oli mahtava reppu. Hetken harkitsin tekeväni ostotarjouksen, mutta tyydyin sitten vain salaa ihailemaan ja kuvaamaan....
Venäläiset ihmisoikeustaistelijat kävivät Helsinki Priden lavalla. Kuten kuvasta näkyy, lavalla tapahtui myös kosinta. Hieno hetki.

Mitenkäs teidän Pride-lauantainne sujui? Mahduitteko puistoon, jaksoitteko

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Heh, näin sut siellä Torilla, mutten sitten kuitenkaan viitsinyt tulla moikkaamaan xD

  tosi kiva Pride oli ja mahduttiin juuri ja juuri puistoon :p niin paljon iloisia ja värikkäitä ihmisiä en varmaan oo koskaan nähnyt samassa paikassa... :)

  VastaaPoista
 2. Ite kanssa aivan fiiliksissä edelleen! Ihmisten määrä kulkueessa oli jotain ihan käsittämätöntä! Kaiken ilon ja värikkyyden keskellä aisti myös uudenlaista uhmakkuutta, että meitä on paljon, eikä meitä enää nujerreta.

  ps. ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. 20 000 ihmistä on mahtava määrä kun vertaa että Lontoon pridessä oli 30 000 (ennätysmäärä). Mahtavia nämä sun reportaasit kaikille jotka ei päässy paikalle itse. Ihan voi aistia mahtavan tunnelman!

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Olet ilmeisesti ikuistanut Armi Toivasen ja Krista Kososen! http://1.bp.blogspot.com/-vFIMJY8SGp8/U7GzlXd2W0I/AAAAAAAADV0/Yq14L1_-F-0/s1600/helsinkipride2014-26.jpg

  Tässä vertailukuva Helsinki Priden Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/helsinkipride/photos/pb.81152166986.-2207520000.1404131427./10152157275711987/?type=3&theater

  VastaaPoista
 5. No oli kyllä porukkaa ja meininkiä! Sen jälkeen kun kävin torilla moikkaamassa niin näin sut enää kerran, kun puistossa kävelit vastaan. Ei sieltä kyllä helpolla omia kavereita löytänyt, pari käveli sattumalta sentään vastaan. :D
  Mutta huh miten paljon ihmisiä näkyy esim tossa rekasta otetussa kuvassa, koko kadun mitalta ja leveydeltä. iiks. :D

  VastaaPoista
 6. Osallistuin Prideen ekaa kertaa ja huh huh!! Oli kyllä aivan loistava meno!! Varmasti osallistun ensi vuonna uudestaan :D

  VastaaPoista