Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viisuvinkkauksia viime hetkellä

Tänään klo 22.00 Suomen aikaa koko eurooppalainen maailma kokoontuu ilonpitoon kisakatsomoihin kotona ja kylässä: Euroviiisujen ensimmäinen ...

Tänään klo 22.00 Suomen aikaa koko eurooppalainen maailma kokoontuu ilonpitoon kisakatsomoihin kotona ja kylässä: Euroviiisujen ensimmäinen semifinaali koittaa! Torstaina toinen! Lauantaina finaali! Nämä kaikki kymmeneltä! Tsekkaa alta, ketä tai mitä kannattaa näissä viisuissa seurata.


[caption id="attachment_962" align="alignnone" width="1200"]sebalter2 Sebalter.[/caption]

Sveitsiläinen Sebalter koostuu hauskannäköisistä miehistä. Biisi Hunter Of Stars taas on hauska, folkahtava ja banjohtava. Näitä tuntuu nykyään olevan joka vuosi vähintään yksi. Banjo-folk on tietysti jo ikuisuuksia vanha villitys, mutta en valita. Samanlaista, orgaanisin saundein ilostelevaa meininkiä löytyy latvialaiselta Aarzemniekiltä, biisistä Cake To Bake. Ja lisää kakkuja löytyy taas Valko-Venäjän Cheesecake-biisistä. Kaksi kakkubiisiä saman vuoden viisuissa, ennenkuulumatonta! Kakkuja kaikille!

softengine

Tanskalaisen Basimin Cliche Love Song on jo nimensä perusteella hauska. Biisi todella on kliseinen, kuten odottaa sopii. Ja sekin on hauskaa. Basim näyttää symppikseltä ja luottaa esiintymisasunaan klassiseen pukuun. Toivottavasti pukurockiin luottaa myös Suomen oma Softengine, jonka biisistä pidän joka kerta sen kuullessani. Unohdan biisin kuitenkin aina välittömästi sen loputtua. Ei klassikkomatskua, valitettavasti. Ulkoisesti kuitenkin yksi kisojen edustavimpia orkestereita, toivottavasti myös lavashow toimii. Peukuttimet pystyyn!

[caption id="attachment_963" align="alignnone" width="1200"]twintwin Twin Twin luottaa viiksiläppään.[/caption]

Ranskan Twin Twinin Moustache on vähän siinä ja siinä: biisi alkaa lupaavasti, mutta vaihtuu mielestäni vähän liian nähtyyn pelletranceiluun. Muutenkin arveluttaa, jaksaako viiksiläppändeerus enää huvittaa? Viikset on kuitenkin jo niiin nähty jopa Suomessa. Ajatus ei ole kovin uusi ja moderni, mutta viisuvitsinä saattaa silti toimia. Mainstreamia hipsteriä, saattaa toimia jopa ulkoisesti. Hassutteluhengessä kilpailee myös Puola, jonka biisistä My Słowianie - We Are Slavic ei tissejä puutu. Olkaahan siis tarkkana, tissien tiirailijat, kun Donatan & Cleo esiintyy!

[caption id="attachment_956" align="alignnone" width="1200"]andraskallaysaunders-running2 Andrasin perässä voisi vaikka juosta.[/caption]

Unkaria edustaa viisutunnelmalle poikkeuksellinen, sanoitukseltaan hyvinkin surullinen ja masentava Running. Biisin esittäjä András Kállay-Saundersille varmasti riittää lohduttajia, sen verran komistus on. Sen suhteen syytä suruun ei siis ole. Biisi tavallaan toimii, tavallaan taas ei: tuntuu, että ainakin ensikuulemalta siinä on vähän liikaa vaihtelua. Ja ensikuulema viisuissa kun taitaa olla aika ratkaiseva.

[caption id="attachment_959" align="alignnone" width="1200"]eurovision-song-contest-conchita-wurst-als-bondgirl-41-51776739 Conchita Wurst, tämän vuoden viisujen virallinen sateenkaarikohukilpailija.[/caption]

Tietenkin euroviisuista löytyy myös osuuksia, jotka huutavat gaaaaaaaay. Suurin sateenkaarilinssi kohdistuu tänä vuonna tietenkin Itävallan Conchita Wurstiin, drag queeniin, joka on siis käytännössä parrakas nainen. Wurstin vuoksi esimerkiksi Venäjä on lehtitietojen mukaan jo helisemässä. Voi teitä, kuinka selviättekään, venäläisparat! Instagramissa taas joku nuori tyttö valitteli Wurstin kuvan nähdessään sitä, miksei Wurst aja kamalaa partaansa pois. Niinpä. Parraton nainen olisi todellinen nähtävyys!

Vähemmän poliittista mutta sitäkin silmäämiellyttävämpää homoilua löytyy portugalilaisen Suzyn ja Quero Ser Tua-nimisen biisin taustalta: lavalla heiluvat artistin lisäksi nahka-asuiset miestanssijat sekä paidaton, lihaksikas, viidakkorumpua takova mies. MINUA EI HAITTAA, uskotteko minua? Biisikin on kiva, kaikkine viidakko-loilotteluineen. Jihuu!

[caption id="attachment_958" align="alignnone" width="1200"]elaiza1 Elaiza vie Köpiksen yössä kaikkien kaikki naiset. Se on fakta.[/caption]

Unohtaa ei pidä myöskään Saksan Elaizaa, joka on kuin rokahtava Eva Dahlgren tai vanhetessaan turvonnut Jippu. Käytännöllisen lyhyt, blondi pörrötukka huutaa lesboutta
kaikkien maailman lesbojen ääniä luokseen. Biisissä on myös näkyvässä roolissa haitari, eli kotikatsomoiden lesbon valtava hanuri-vitseistä voi siis välittää kiitoksensa Saksaan. Kiitän jo etukäteen, danke schön!

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali siis tänään klo 22.00, toinen semifinaali torstaina 22.00 ja finaali lauantaina 22.00, kaikki YLE TV 2:lta. Kuolemattomat selostukseni viisuista tietenkin Twitteriäni seuraamalla.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. softenginen laulaja näyttää niin paljon ryan goslingilta että punastuttaa

    VastaaPoista
  2. Tämän kylän homopoika8. toukokuuta 2014 klo 1.13

    Hahaa, olet oikeassa :D!

    VastaaPoista