Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TKHP 4 vuotta - tästä kaikki alkoi!

Keskiviikkona 12. toukokuuta 2010 ilmestyi maailmaan Tämän kylän homopoika-niminen blogi ensimmäisine postauksineen. Siitä tulee tänään kulu...

wishing-happy-makes-feel-birthday-ecard-someecards

Keskiviikkona 12. toukokuuta 2010 ilmestyi maailmaan Tämän kylän homopoika-niminen blogi ensimmäisine postauksineen. Siitä tulee tänään kuluneeksi neljä vuotta! Vauvani on jo neljävuotias!


Juhlahumun kunniaksi nostan tämän viikon aikana esiin blogin arkistoista syystä tai toisesta merkittäviä postauksia, joita varsinkaan uudemmat lukijat eivät ole välttämättä edes lukeneet.

Luvassa on myös kaikenlaista muuta vanhojen kaivelua. Aion nimittäin oikein kuvin esitellä syntymäkaupunkiani pikkukylää, joka esiintyy blogin nimessäkin. Kuten alkuhämäristä asti blogiani lukeneet muistavatkin, en ole suinkaan aina asunut Turussa. Blogini alkuperäisideakin nimittäin oli only gay in the village-tyyppisessä pikkukylässä asumisen angstailussa, muistelussa ja pohdinnassa. Aikojen edetessä blogin teemat kuitenkin muuttuivat kukkeammiksi ja elämä ryhtyi hymyilemään. Toimikoon blogini syntymäpäiväviikko siis voimauttavana kokemuksena kaikille nykyisille pikkukaupunkien kasvateille.

Jotta blogin hämärä alkuperä anonyymiyksineen ei unohtuisi, julkaisen tässä vielä uudelleen blogini ihkaensimmäisen postauksen toukokuulta 2010. Voitte lukea sen myös täältä. Paljon nolomminkin olisin voinut bloggaamisen aloittaa. Teksti on sujuvaa ja neutraalia, joskin pikkukylän väittäminen kokoomuslaiseksi oli moka, josta aika usein sain kuulla: valtapuolue on tietenkin keskusta. Ei paha moka kuitenkaan ja oikeanlainen fiilis varmasti välittyy näinkin. Gaylifestylebloggarina olen edelleen aika one and only, vaikka muitakin tunnustuksellisia bloggaavia homoseksuaaleja on esille putkahdellut. Toiset ovat toinen toistaan enemmän jees, toiset taas vähemmän. Tärkeitä silti kaikki!

"Tästä kaikki alkaa

Ensimmäinen merkintä uuteen blogiin. Tervetuloa sinä, joka nyt satuit osumaan blogiini.

Olen 19-vuotias homo. Homous on mainittuna siksi, että sen ympärillä blogi tulee vahvasti pyörimään. Asun pienehkössä maalaiskylässä, jota ylpeät maalaiset kutsuvat kaupungiksi. Uskottelen itselleni elämäni täällä olevan kurjaa ja merkityksetöntä, niin kuin se mahdollisesti onkin, mutta kuvittelen olevani tyytyväisempi kuin olenkaan. Kaiken kaikkiaan tämä kylä on perseestä, ihmiset ovat konservatiivisia kokoomuslaisia, kulttuuritapahtumia pitäisi olla, mutta rahaa niihin ei saa kulua, muiden paikkakuntien hiihtoputkiin ja urheilusaavutuksiin sen sijaan saa.

Ajauduin perustamaan homojutuille oman blogin lähinnä siitä syystä, että suomalaiset homoteemaiset blogit ovat hyvin harvassa. Ainakaan omiin silmiini eivät juuri ole osuneet, varsinkaan oman ikäryhmäni homojen blogit. Vaikka olenkin sinut itseni kanssa, koen hirveän tärkeäksi tietää ja kokea, että muut elävät ja tuntevat samoja asioita kuin minä.

Ja pakkohan se on myöntää. Itsestään on kiva puhua, varsinkin tärkeistä asioista ja aiheista. Sellainen aihe homous eittämättä on.

Blogissa ajattelin kirjoittaa homouteen liittyviä muistoja nuoren elämäni varrelta sekä mm. homoaiheisista elokuvista, joita maailmalla tehdään runsaasti, Suomessa ei niinkään. Otan myös mielelläni vastaan kysymyksiä ja aiheita, joista voisi kirjoittaa."

Onko nykyisten lukijoiden joukossa alusta asti lukeneita? Missä vaiheessa olet alkanut lukea? Kuinka löysit blogiin? Jaa fiiliksesi kommenttikentässä!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Mä aloin lukemaan sun blogia vasta pari kuukautta sitten, mutta luin noita ihan ekoja postauksia vähän alkuun, että pääsin kärryille mistä on lähdetty liikkeelle :) Tulit muuten mieleen eilen kun luin MeNaiset-lehteä, jossa oli mielenkiintoinen juttu seksuaalivähemmistöjen elämästä Venäjällä. Kannattaa tsekata jos et ole vielä niin tehnyt :)

  VastaaPoista
 2. En oikein muista milloin tämän blogin löysin mutta on siitä aikaa! Melko alkuaikoina kuitenkin, 2010 tai 2011 varmaan. Anonyyminä kirjoitit pitkään. :)

  VastaaPoista
 3. Aloin lukemaan blogistania jaksosi jälkeen, sillä itsekkin ihan saman pikkukaupungin kasvattina tunnistin sinut iloiseksi yllätykseksi siitä :)

  VastaaPoista
 4. Kolmisen vuotta on tullut sun blogia luettua. Aikojen saatossa on kyllä jo unohtunut, miten tänne päädyin :D Kaikista eniten mua ilahduttaa se ote ja asenne, jolla blogia kirjoitat. Osaat hallita hyvin monia erilaisia mielipiteitä, et provosoi liikaa ja annat aina lukijoillesi tilaa käsitellä asioita. (Itse en sentään ole kyläni AINUT homo, mutta aika läheltä liippaa)

  VastaaPoista
 5. Tämän kylän homopoika12. toukokuuta 2014 klo 20.59

  Kiva että aloit lukea :)! Ja kiitos vinkistä, pitääpä tsekata MeNaiset!

  VastaaPoista
 6. Tämän kylän homopoika12. toukokuuta 2014 klo 21.00

  Joo, muistankin, että olet kommentoinut pitkään! Omalla kuvalla bloggaaminen on tosiaan kohtuullisen uusi juttu, anonyyminä meni pitkään :).

  VastaaPoista
 7. Tämän kylän homopoika12. toukokuuta 2014 klo 21.01

  Oho, säkin siis olet seurannut yllättävän pitkään! Hauskaa :). Ja kiitos muutenkin kivasta kommentista!

  VastaaPoista
 8. Ajauduin blogiisi Larias-postauksen kautta. Taisi olla niitä ensimmäisiä. Luin kaikki muutkin postaukset sittemmin ja olen viihtynyt ja viihdyn vastedeskin täällä.

  VastaaPoista
 9. Ensimmäisen kerran taisin löytää blogisi joskus 3 vuotta sitten, kun etsin jonkinlaista vertaistukea netistä ja ilahduin kovasti, kun törmäsin blogiisi! Toivottavasti blogi pyörii vielä seuraavatkin neljä vuotta! : )

  VastaaPoista
 10. Mää aloin lukea sun blogia joskus joulukuussa. En enää ees muista, mistä kautta tän löysin, mutta yhen postauksen (joulukalenterista) luettuani, jäin heti lukijaksi... :D

  VastaaPoista