Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tasajalkaa hyppivä lammas

Synttäriviikko jatkuu! Eilen muistelin pikkukylän vuosien melko negatiivisiakin puolia. Tänään on vuoro iloisempien muistojen: yksi iloisimm...

karitsa-3

Synttäriviikko jatkuu! Eilen muistelin pikkukylän vuosien melko negatiivisiakin puolia. Tänään on vuoro iloisempien muistojen: yksi iloisimmista asioista elämässäni pikkukylässä olivat ehdottomasti lampaat. Kyllä.

En ole koskaan ollut mitenkään valtavan kiinnostunut eläimistä, vaikka maaseudulla siihen olisi ollut mitä suurimmat edellytykset ja vähän odotuksetkin. Eläimet ovat kuitenkin olleet aina mielestäni hauskoja otuksia, varsinkin lampaista olen tykännyt aina. Jo pitkään olenkin odotellut, että pääsisin pikkukylällä käydessäni katsomaan lampaita. Kovin suurta lammaslaumaa en ole päässyt vieläkään paimentamaan, mutta yksikin lammas on tarpeeksi, jos kyse on karitsasta.

karitsa-2

Sain rapsuttaa, silittää, vähän halia ja juottaa tuttipullolla. Ihan niin kuin lapsena, en ollut tehnyt sitä vuosiin! Oli ihana seurata pihalla iloisesti juoksevaa karitsaa, joka hypähteli hauskasti tasajalkaa, ilmiselvästi elämästä nauttien. Uskokaa tai älkää, hypähteli oikeasti. Muistan nähneeni karitsan hyppimässä tasajalkaa ollessani hyvinkin pieni, enkä uskonut itsekään, että niin todella tapahtui. Samaan aikaan olen sekä muistellut näkyä kaikki nämä vuodet että epäillyt muistoni olevan vain uni tai kuvitelma. Elävästi muistan myös opettajani ensimmäiseltä luokalta, joka kertoi olevansa varovainen lampaiden lähellä kun ei koskaan tiiä millon kavioeläin potkaisee. Hei pliis, kuvittele nyt lammas potkaisemassa. Mieti sen jälkeen uudestaan, onko hevonen kavioeläin.

karitsa-4

Jokin voimauttava energia iloisessa lampaassa kuitenkin virtaa. Se on paljon enemmän kuin tuhannessakaan vipeltävässä mäyräkoirassa (sori Stella!) tai edes kissanpennussa (sori Jemina!). Voiman lisäksi lampaista välittyy jokin suuri viisaus, jonka salaisuuteen ei voi kuka tahansa vihkiytyä. Erityisesti se näkyy lampaan silmissä, jotka ovat vähän samaa luokkaa kuin Dobby-kotitontulla. Väittäkää vain koiria tai muita perinteisempiä lemmikkejänne poikkeuksellisen viisaiksi eläimiksi, mutta lammas on kyllä viisain. Jos ei oteta huomioon sitä, että kuvien karitsan suurta herkkua ovat banaaninkuoret. Kuten sanoin: suuri viisaus, jonka lähteelle ei kaikilla ole asiaa.

Tärkeintä lampaassa on kuitenkin se hyvä fiilis, joka lampaasta tarttuu. Kehittelinkin teille mietelauseen, joka ei oikeastaan ole edes miete, vaan absoluuttinen totuus:

Se, ken on kevätillassa nähnyt tasajalkaa hyppivän lampaan, on pitkälle kesään iha kauhian ilone.

karitsa-1

You Might Also Like

1 kommenttia