Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Politiikka viisuissa on osallistumista parhaimmillaan

"On hyvä, että edes Euroviisukatsomossa huudetaan buuu , kun siihen on aihetta. Jos sitä ei kukaan muu tee. Juuri buuausten vuoksi iloi...

viisufinaali-3


"On hyvä, että edes Euroviisukatsomossa huudetaan buuu, kun siihen on aihetta. Jos sitä ei kukaan muu tee. Juuri buuausten vuoksi iloitsinkin jokaisesta pisteestä Venäjälle. Piste pisteeltä maailman viesti työntyi yhä syvemmälle Venäjään."


Jotenkin illan edetessä mieleeni ehti hiipiä pieni viisujännitys. Euroviisut kun ovat oikeasti siitä jännät, ettei lopputuloksesta voi koskaan olla varma. Kuka tahansa voi pitää ketä tahansa suosikkinaan ja voittaja voi tulla tyystin yllätyksenä. Tänä vuonna taidettiin olla ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa äänestin itsekin voittajaa.

Conchita Wurstin voittoa ehdittiin jo moneen otteeseen kritisoida: typerää kun laulukilpailussakin pitää tehdä politiikkaa. Ja samaan aikaan inistään, kuinka tavallisen ihmisen mahdollisuudet osallistua politiikkaan ovat olemattomat ja en kyllä äänestä ketään turhaan ja suuripalkkaiseen virkaan. Esimerkiksi Euroviisuissa tapahtuva politikointihan on juuri osallistumista aidoimmillaan ja parhaimmillaan: halu mielensä ilmaisuun lähtee todella oikeasti ihmisistä itsestään ja viesti todella perille.

Toisin kuin kohteliaassa, salkut kainalossa salongeissa tapahtuvassa keskustelussa, jossa ei tarvitse tai uskalla sanoa mitään. On hyvä, että edes Euroviisukatsomossa huudetaan buuu, kun siihen on aihetta. Jos sitä ei kukaan muu tee. Juuri buuausten vuoksi iloitsinkin jokaisesta pisteestä Venäjälle. Piste pisteeltä maailman viesti työntyi yhä syvemmälle Venäjään.

viisufinaali-4

Kovasti ovat monet tahot käyneet kyseenalaistamaan Conchitan voittoa muutenkin: olisiko voittanut, jos olisi laulanut miesten vaatteissa? Olisiko voittanut ilman partaa? No olisiko Lordi voittanut ilman maskeja? Olisiko Tanska voittanut, jos laulajana olisi ollutkin lihava keski-ikäinen mies? Erityisesti Conchita Wurstin kohdalla tällainen pyörittely on poikkeuksellisen tyhmää, sillä biisi on aivan oikeasti hieno, täydellinen esimerkki musikaalin voimaballadiksi tai Bond-tunnariksi. Show'kin oli Conchitalla loppujen lopuksi varsin pelkistetty, ellei nyt yhtä ajamatta jätettyä partaa laske vimmaiseksi ulkomusiikillisuuden hyödyntämiseksi.

Älkääkä käsittäkö väärin: kaikin mokomin saatte olla tyytymättömiä Conchitan voittoon. Jonkun muun kilpailijan kannattaminen ei ole merkki homovastaisuudesta. Jos tyytymättömyys Conchitan voittoon johtuu kuitenkin esimerkiksi siitä, että joka paikkaan noiden homojenkin pitää tunkea, niin lienee paikallaan miettiä, mistä muiden kannattaminen kumpuaa. Ja toisaalta on hyvä myös miettiä, miksi on hakeutunut Euroviisujen pariin. Euroviisut ovat olleet nimenomaan meikäläisten aluetta vuosikymmeniä, heterot vaan kovasti tunkevat mukaan. Toki saatte tulla, mutta kiltisti on oltava!

Ja jottei viisuriemu vallan keskittyisi Conchitaan, on iloittava myös Suomen puolesta! Softengine veti hienosti! On tietenkin selvää, että kaikki eivät voi olla kärkisijoilla. Jokainen äänestäjä äänestää luonnollisesti omasta mielestään parasta kilpailijaa. Suomi sai kuitenkin kivasti ääniä eri puolilta maailmaa, mikä on merkki siitä, että ympäri maailmaa on monia, joiden mielestä Suomi oli paras. Se on syytä muistaa, eikä taas kerran hävetä Suomen menestystä, kun voittosijoja ei tullutkaan.

Menipäs nyt paasaukseksi, vaikka aihe on iloon ja riemuun! Suuri lämpö täyttää sisimpäni edelleen muistellessani Conchita Wurstin eilistä hämmennystä, liikutusta ja epäuskoista iloa pisteiden sadellessa ja voiton varmistuessa.

Kuin oikea lady. Kuin noussut feenix-lintu.

viisufinaali-5

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Itse törmäsin Conchitaan monien muiden tapaan tosiaan vasta nyt euroviisujen kautta ja onnellisuudesta vollottamiseksihan se meni kun tämä jumalallisuus voiton nappasi.
  Kommenttini pointti oli, että voisitkohan sä ehkä kirjoittaa meille vähän tietämättömämmille enemmänkin Conchitasta? Wikipedia kun ei kamalasti tietoa tarjonnut, ja varmaan joku muukin kun meitsi olisi kiinnostunut tietämään tästä ihanuudesta ja hänen naismiesolemuksestaan enemmän. :)

  VastaaPoista
 2. "Jos tyytymättömyys Conchitan voittoon johtuu kuitenkin esimerkiksi siitä, että joka paikkaan noiden homojenkin pitää tunkea, niin lienee paikallaan miettiä, mistä muiden kannattaminen kumpuaa." <-- siis tuo on juuri se pointti, mitä mä olen koko päivän yrittänyt muodostaa päähäni järkevään muotoon, ihanaa että joku sai sen kyhättyä! Asiaa, asiaa.

  VastaaPoista
 3. Itse olen ainakin sitä mieltä ettei Euroviisuissa pitäisi antaa poliitiikan sotkea liikaa. Todella naurettavaa ne buuaukset Venäjälle, kun tytöt kuitenkin esiintyivät hienosti, eikä ole heidän vikansa tämä venäjän tilanne. Conchitan menestyksestä saa toki iloita, mutta se menee jo lapselliseksi tuo venäjän esitykselle buuaaminen.

  VastaaPoista
 4. Meidän viisukatsomossa nousi ärsytykseksi se, että Venäjä oli laittanut nuoret viattomat tytöt sinne. Raasuthan oli stailattu ihan päin honkia, lauloivat kappaletta, joka olisi sopinut yli kolmekymppisen naisen esittämäksi ja joutuivat olemaan buuauksen kohteena ilman omaa syytään.

  Ja anteeksi nyt vaan, mutta mä en millään pääse yli tosta Conchitan parrasta!!!

  Mun puolestani mies tai nainen saa oll drag artisti, saa vaihtaa sukupuoltaan ja tykätä kenestä tykkää, mutta MIKSI tuo parta. Helkkarin hyvän näkönen kaveri niin naisten kuin miestenkin tamineissa muuten!

  VastaaPoista
 5. Mielestäni ehdottomasti paras kappale ja esitys voitti. Conchitan (Thomasin `Tomin`) ääni oli upeaa kuunneltavaa. Alun alkaen tykästyin nimenomaan Tomin ääneen ja itse kappaleeseen. Tom Neuwirth on tosi söpön näköinen mies. Ensi vuonna viisuillaan Itävallassa, varmastikin Wienissä. Wien on yksi suosikkikaupungeistani Euroopassa, ainakin tällaisen intohimoisen valokuvaajan ja kulttuurimatkaajan näkökulmasta katsottuna. ;)

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä siitä, ettei niille tytöille olisi pitänyt buuata. Näki kyllä ilmeistä että ne buuaukset tuntui tytöistä pahalta, ja varmasti pilasi viisufiiliksen. Politiikka sitten erikseen, vaikka boikotti venäläisiä tuotteita kohtaan tms.

  VastaaPoista
 7. Tämän kylän homopoika12. toukokuuta 2014 klo 14.41

  Tietenkin se on Venäjän edustajille kurjaa, mutta toisaalta niin. Venäjän edustajana joutuu väkisin ottamaan Venäjälle tulevat viestit vastaan. Mielestäni oli toisaalta myös aika selvää, etteivät buuaukset kohdistuneet Venäjän edustajaan, vaan nimenomaan Venäjään.

  VastaaPoista
 8. Koska ihminen saa kasvattaa parran niin halutessaan, täysin sukupuolestaan riippumatta :)

  VastaaPoista
 9. http://www.kotipetripaavola.com/euroviisutomanasianajaminen.html

  Analyysi Conchita ilmiöstä.

  VastaaPoista