Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Metsämökki, sipsit ja subbarit - täydellinen viisukatsomo

Ihminen voi joskus olla pohjimmiltaan niin yksinkertainen, ettei hahmota kahden torstai-iltana tapahtuvan asian tapahtuvan samaan aikaan. Hu...

euroviisuretkix-1

Ihminen voi joskus olla pohjimmiltaan niin yksinkertainen, ettei hahmota kahden torstai-iltana tapahtuvan asian tapahtuvan samaan aikaan.

Hulluinta oli, että tämä hahmotuskyvyttömyys sattui vieläpä kahdelle retkiseurueemme suurimmalle viisudiggarille. Tilanne oli sikäli paha, että toinen tapahtuva asia oli ainejärjestön perinteinen kevätretki, toinen taas tietenkin Euroviisujen toinen semifinaali. Tämä aiheutti huolta ja murhetta: retkelle oli luvattu lähteä, mutta viisujakaan ei sovi missata. Reissuun lähdön peruminen tuntui kurjalta, mutta viisujen missaaminen mahdottomalta.

Ei siis auttanut jäädä jossittelemaan, vaan oli ryhdyttävä toimeen. Nopeasti järjestyi kisakatsomo retkikohteeseenkin: suuriruutuinen läppäri, nettitikku ja vielä varaläppärikin. Hyvät kaiuttimet, oikein subbarilla varustetut. Ja ainakin kuusi pussia sipsejä, että varmasti riittää. Makuupusseja, peittoja ja tyynyjä, että kisakatsomosta tulee mukava soppi.

euroviisuretki-1

Ennen semifinaalin alkua ehdittiin vielä hyvin syödä, saunoa sekä pitää pieni, kahden hengen ja yhden koiran viisudisco. Discossa tanssiessani ehdin rakastua syvästi Israelin Same Heart-kappaleeseen. Tanssin kappaleelle, euroviisuille, Softenginelle ja elämälle ylipäätään ylistystanssin, kädet kohti taivasta luotuna.

Viisukatsomoon pääsyn ehtona oli, ettei kommentoi kriittiseen sävyyn Euroviisuja. Kilpailijoita toki sai ja piti arvostella, mutta itse kisainstituutioon kajoaminen oli ehdottomasti kielletty. Lopulta muutamalle hengelle ajattelemamme katsomo paisui niin, että lopulta käytännössä koko kevätretkikunta etsiytyi tuijottamaan läppärin ruutua. Nykyaikainen teknologia on kyllä aika ihanaa: viisukatsomon sai näppärästi pystytettyä metsämökin makuukammariinkin.

euroviisuretki-4

Ennen viisujen alkua jokaiselle jaettiin vielä kynä ja paperi finaaliinmenijöiden veikkaamista varten. Veikkasin hienosti kahdeksan kymmenestä oikein. Israel harmikseni jäi finaalin ulkopuolelle, mutta muuten en valita. Kaikki suosikkini ovat mukana. Itävallan ihana Conchita Wurst, joka näyttää parrassaan aivan helvetin hyvältä. Biisikin on mahtava: sävellys on hienon elokuvamainen ja dramaattinen, vie hienosti Disney-fiiliksiin. Grillasimmekin Wurstin kunniaksi kunnon juustobratwurstit kisanälkäämme. Monet varmasti ovatkin sitä mieltä, että Wurst saisikin palaa liekeissä. Vaan ei pala, vaan tulee ja kenties vie koko viisut!

euroviisuretki-3

Erittäin hyvin veti myös oma Softenginemmekin! Ei voi kuin olla ylpeä.

Show ja pojat näyttivät hyvältä eikä olisi kisojen selostajakaan paremmin voinut lipsauttaa todetessaan että nyt kaikki paikat, ei vaan peukut, pystyyn.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Wouuu Euroviisut!!! Katoitteko viisuja YLE Areenasta? Telkkarittomana opiskelijana Areena oli munkin osoite, mutta harmitti niin pirusti kun käännöstekstityksiä ei saanu näkymään (tai sitten en vaan osannu). Eli jos katoit Areenan kautta, niin miten kummassa sait tekstitykset, viisujen suolan, näkyviin?

  Tekstitysten sijasta seurasin sitten twiittejä, oli kiva bongata sunkin viserryksiä sieltä!

  VastaaPoista
 2. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 14.59

  Katsottiin Areenasta kyllä! Tekstit ja selostukset tuli automaattisesti, ei ei tarvinnut tehdä mitään. Mitä kautta katsoit? Katsoitko siis Areenan Euroviisulähetystä vai kanavaa ihan suorana lähetyksenä? Käsittääkseni siellä oli viisuille oma lähetyksensä, jospa tämä vaikutti asiaan?

  VastaaPoista
 3. Haa, pitääkin siis siirtyä tänään siihen suoraan lähetykseen. Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 4. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 19.03

  Luulisin ainakin, että se auttaa! Ja näköjään noissa Ylen ohjelmissa on myös tuollainen TXT-valikko, josta voi valita tekstityksen. Sieltä varmaan ainakin näkyy, jos ei näy automaattisesti!

  VastaaPoista
 5. Israel oli munkin suosikki 2. semifinaalissa. Jo perinteeksi muodostunut; että se ketä äänestän ei pääse jatkoon.

  VastaaPoista