Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kortsut pois lapsilta ja Robinilta!

Maamme iltapäivälehdistö on jälleen päässyt ns. perseilyn sisimpään. Tämän päivän kuuma yritys herättää kauhistunutta keskustelua on uutinen...

© Eino Nurmisto / https://www.facebook.com/einonurmistophotography

Maamme iltapäivälehdistö on jälleen päässyt ns. perseilyn sisimpään. Tämän päivän kuuma yritys herättää kauhistunutta keskustelua on uutinen siitä, kuinka Robin, 15, esittää perinteisen Kesäkumi-kampanjan tämän vuoden tunnusbiisin.

En ymmärrä, kenen tarkoitusperiä ajamaan tällainen pohjattoman typeryyden pohjaa ruopiva uutisointi ja asenne on kaivettu. Iltalehti uutisoi, kuinka "alaikäinen esittää Kesäkumikappaleen". Käsittämätöntä ja sopimatonta tosiaan, sillä pääasiallisestihan kampanja koskee ihmisiä nimenomaisesti ikäryhmässä 50+. Not. Iltalehden mukaan Robinin mukanaolo kampanjassa "on erikoista, sillä rikoslain mukaan kukaan ei saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä tosin ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, joissa on molemminpuolinen suostumus".

Ilta-Sanomat taas tiedustelee, Onko Robin, 15, liian nuori esittämään Kesäkumibiisin. No ei helvetissä ole, vaan juuri sopivassa iässä. En tiedä teistä, mutta minusta Robin esittämässä Kesäkumibiisiä on ehkä parasta, mitä kampanjan 20-vuotiseen historiaan mahtuu. Näin kampanjan todellinen ja tärkein kohderyhmä tulee oikeasti huomioiduksi ja tavoitetuksi, ns. omalla kielellään. Sillä kyllä, jo 15-vuotiaat saattavat halutessaan harrastaa seksiä. 15 vuoden paikkeilla nimittäin on jo aivan luonnollista ja normaalia olla kiinnostunut seksistä. Ja minä, riittävästi seksivalistusta saanut valistunut ihminen, tiedän, että kondomeihin on hyvä tutustua jo ennen h-hetkeä. H-hetkellä nimittäin usein on monta muutakin ihmeellistä asiaa, joita hämmästellä ja kummastella. Ja toisaalta moni 15-vuotias ei välttämättä ole vielä ollenkaan kiinnostunut harrastamaan seksiä. Sekin on luonnollista ja ok. Mutta se, että 15-vuotiaan ei olisi sopivaa saada tai jakaa tietoa turvaseksistä, on aika arveluttava ajatus. Seksi saadaan juuri tällaisissa yhteyksissä näyttämään juuri sellaiselta kielletyltä, likaiselta ja salamyhkäiseltä luonnottomuudelta mitä se ei todellisuudessa ole.

Uskomattoman typerää uutisointia siis iltapäivälehdiltä, varsinkin Ylen uutisen jälkeen. Ylen mukaan alaikäisille ei nimittäin aina myydä kondomeja, jos myyjä kokee, että ostaja on liian nuori eikä tarvitse vielä kondomeja. On käsittämätöntä, että kondomit osataankin mieltää sopimattomiksi ja lapsilta kielletyiksi: kortsuihin suhtaudutaan kuin kyse olisi jostain extremevälineistöstä, joka on pidettävä lapsilta ja muuten herkiltä ihmisiltä piilossa. Tällaista ajatteluako halutaan pitää yllä?

Tietenkin Iltapäivälehdillä on jatkuva paine julkaista aina vain uskomattomampia törähdyksiä. Vähän voisi kuitenkin yrittää miettiä, millaista meininkiä uutisoinnillaan levittää. Voin vain kuvitella ihmisryhmän, joka ei lue uutista otsikkoa pidemmälle: Saatana, lapsia painostetaan harrastamaan kesällä seksiä, on tää ny helvetti tämä nykyaika, meidän mukulat ainakin saa selkäänsä jos löytyy yhden yhtä kortonkia ennen sotaväkeä. Että onnea vaan heille, jotka saavat kuskata lapsiaan äitiysneuvolaan ja sukupuolitautiklinikalle kamalan moraalittoman turvaseksikampanjan jälkeen.

Että tavallaan minusta on arveluttavaa, että kirjoitetaan turvaseksin tärkeydestä muistuttavasta kampanjasta, kun kirjoittaessa annetaan ymmärtää, että turvaseksin tärkeydestä muistuttaminen on sitten kuitenkin vähän arveluttavaa ja erikoista, eikä ainakaan nuorisolle sopivaa. Kyllä se 41-vuotias suomirokkari on niin paljon osuvampi turvaseksikampanjoitsija.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Ennustaa jälleen hyvin kuivaa uutiskesää. Ruokolahden leijonaa odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Hyvin puit sanoiksi sen mitä itse ajattelin tuota "kohu-uutista" lukiessani, eipä lisättävää.

  VastaaPoista
 3. Aamen. En oo jostain syystä kuullutkaan koko uutisesta tai Robinista tässä yhteydessä mutta voi herramunjee. Kyllä minä neitsyyteni menetin 15-vuotiaana ja ihan valmis koin olevani. :D Ei ehkä kaikki, mutta monet kyllä, ja varmasti se Robin on lähempänä nuoria kuin kukaan muu tällä hetkellä. Ei 15-vuotiaita voi estää harrastamasta seksiä ikäistensä kanssa, jos yritetään kieltää niin sillonhan se seksi vasta kiinnostaakin.

  VastaaPoista
 4. Veit sanat suustani! Mietin ihan samaa tota iltalehden hölmöä juttua lukiessa.

  VastaaPoista
 5. Tää Suomikin on selkeesti menossa Amerikan suuntaan, että kielletään ehkäisy niin sehän tosiaan estää nuorten seksin harrastamisen, NOT! Lisää teiniraskauksia vaan kehiin. Puuh!

  VastaaPoista